Šeštadienis
04.05.2024
11:47
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 3
megėju: 3
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gegužis » 15 » žvejyba palaidyne meškere
    09:53
    žvejyba palaidyne meškere

    Plūdine palaidyne meškere gaudomos žuvys upėse iš valties, nuo tilto, liepto arba įbridus, nuo kranto. Ja gaudomi šapalai, strepečiai, kuojos, karšiai, karosai, gružliai, ešeriai ir kitos žuvys. Geriausi rezultatai gaunami žvejojant su pabėralu. Gaudant žuvis palaidyne, kaip ir žvejojant su bet kuria kita meškere, svarbu pasirinkti tinkamą vietą. Dugnas turi būti lygus, geriau smėlėtas arba žvirgždėtas. Pasroviui seklėjančioje upėje, tiek ir pasroviui gilėjančioje upėje gaudyti žuvis palaidyne meškere netinka, nes masalas arba prades vilktis dugnu, arba kils aukščiau nuo dugno ir žuvys jį ne taip greit pastebės. Masalas turi būti 3 – 5 cm nuo dugno.

    žvejyba plūdine upėjeŽvejoti palaidyne meškere nuo kranto geriausia po liūčių, pakilus ir susidrumstus vandeniui. Tada gaudoma žuvis žveją ne taip greit pastebi arba jo visai nemato, o drumstas vanduo neša su savimi iš krantų išplautą maistą, kurį žuvys visuomet stengiasi surinkti.

    Pati gaudymo palaidyne technika nelabai sudėtinga, svarbu, kad žvejas būtų sumanus, išradingas ir greitos reakcijos. Pasirinkus vietą, pirmiausia reikia gylmačiu išmatuoti gylį ir, nustatyti plūdę tokiame aukštyje, kad kabliukas su masalu būtų apie 3 – 5 cm nuo dugno. Gylis matuojamas keliose vietose, tam kad jį tiksliau nustatyti.

    Išmatavus gylį, prie pavadėlio reikia pritvirtinti du arba tris svarelius. Pirmasis pritvirtinamas nuo kabliuko apie 5 cm, antrasis apie 15 – 20 cm nuo pirmojo ir tokiu pat atstumu nuo antrojo – trečiasis.  Kartais, gaudant mažesniame gylyje kabinamas vienas svarelis. Jeigu, plaukiant masalui palei dugną, žuvys nekimba, reikia bandyti nuleisti plūdę žemiau ir bandyti žuvis gaudyti per vidurį tarp paviršiaus ir dugno. Tokiu atveju šrateliai pakeliami iki pat plūdės.

    Plūdė palaidynei meškerei turi būti labai jautri 4/5 jos ilgio turi būti vandenyje, nes tada greičiau pastebima, kai žuvys, ypač stambesnės, ima masalą silpnai ir labai atsargiai. Gaudant ilgesnėse atkarpose, kad plūdę būtų galima geriau pastebėti, jos viršūnė parenkama ilgesnė, ar ryškesnė, kai kurie pritvirtina nedidelę plunksną. Pastebėjus nors mažiausią plūdės judesį, reikia nedelsiant kirsti. Užkertama staigiai ir neplačiu mostu. Jei gaudoma iš valties ir plūdė nuplaukia toli  užkertama platesniu mostu.

    žvejyba plūdine upėjePalaidynė meškere galima žvejoti ir ežeruose. Plūdei toliau užmesti stengiamasi naudotis vėju, kuris ją nuneša toliau. Jei vėjas nepučia, reikia užmesti kaip paprastą meškerę, o paskui, trūkčiojant į save ir atleidžiant po truputį valą, leidžiama plūdei nutolti.

    Palaidyne meškere labai įdomu žvejoti nuo tilto, pučiant vėjui prieš srovę. Tada meškerės nereikia užmesti pačiam. Meškerykotis pakeliamas aukštyn, kad masalas pakiltų iš vandens, tuomet vėjas pagauna plūdę bei valą ir nuneša juos prieš srovę. Truputį truktelėjus meškerę atgal, masalas krenta į vandeni, ir vėjo prilaikoma plūdė pradeda lėtai plaukti pasroviui tilto link. Jei vėjas smarkesnis, plūdė ir valas kartais laikosi vienoje vietoje.

    Peržiūrėta: 1146 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]