Šeštadienis
04.05.2024
08:47
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gegužis » 15 » žvejyba gyva žuvele
    09:50
    žvejyba gyva žuvele

    Gyva ar negyva žuvele gaudomos plėšriosios žuvys: lydekos, starkiai, salačiai, šamai, ašeriai, šapalai ir kt. Tam tikslui naudojamos meškerės, šakotinės ir skrituliai. Masalui tinka mažos žuvelės apie 7 – 10 cm ilgio. Kuo aukštesnė žuvelė, tuo ji pagal ilgį mažesnė (pavyzdžiui karosus nepatartina naudoti masalui ilgesnius nei 6 – 7cm). Lydekoms gaudyti meškerykočiai būna ilgi – iki 5 – 6 m. Viršūnė, kitaip nei paprastai meškerei, turi būti standesnė, valas storesnis, iki 0,5 mm. Kabliukai naudojami stambūs, vienšakiai, dvišakiai ir trišakiai. Gaudant plėšrias žuvis, ypač lydekas, būtina naudoti metalinį pavadėlį, kadangi valas pora kart perbrauktas per dantis nutrūksta! Žūklei pagerinti naudojami prietaisėliai iš kelių kabliukų. Plūdė didesnė. Naudojant masalu paviršutinių vandens sluoksnių žuvelę, patartina aukščiau pavadėlio reikia pritvirtinti svarelį, kuris ją prilaikytų 30 – 40 cm nuo dugno.

    sistemėlės žuvelei užkabinti

    sistemėlės žuvelei užkabinti

    Žvejybos technika tokia meškere tokia pat, kaip ir paprasta plūdine. Jomis daugiausia gaudoma nuo kranto upėse, užtakiuose ar ežeruose.

    Iš valties ežeruose lydekos ir kitos plėšriosios žuvys gaudomos skrituliais. Vienu metu gaudoma keliais skrituliais. Esant ramiam orui ir silpnam vėjeliui, jų skaičių galima padidinti iki leidžiamo kiekio pagal . Per daug skritulių imti neverta, nes sunku juos prižiūrėti.

    Skrituliai dažniausiai būna pagaminti iš putplasčio, tačiau kai kurie žvejai juos patys gaminasi iš kamščio ar iš medžio.

    skritulys

    skritulys

    Viena skritulio pusė dažniausiai nudažoma raudonai, kita – baltai. Jo viduryje yra baltas pagaliukas, kurio vienas galas su burbulu, kitas – įskeltas. Virvutė suvyniojama ant skritulio skridinėlio krašto, o jos galas, įkišamas į plyšį. Žuvytė laisvai plauko vandenyje bet kokioje gilumoje. Kartais panaudojant dugninės techniką, nuo pagrindinio valo per papildomąjį prikabinamas stambesnis svarelis, tam kad žuvelė negalėtų skritulio nunešti į šoną.

    Skritulys – niekur nepritvirtinamas, bet laisvai plaukioja vandenyje. Jį gali nešioti po ežerą žuvytė, vėjas ar silpna srovė. Užkibus žuviai, skritulys apsiverčia, ir vandens paviršiuje vietoj baltos pusės matyti raudona. Tad iškart, į tą vietą reikia skubėti ir traukti skritulį lauk. Paėmus jį į rankas, reikia stipriai užkirsti, nes priešingu atveju žuvis, pajutusi kabliuko smaigalį, gali žuvelę kartu su kabliuku išspjauti.

    Skrituliai paleidžiami ir surenkami iš valties. Paleisti juos reikia palei nendres, ajerus, tarp vandens lelijų, įlankose, tose vietose, kuriose, žvejo manymu, galėtų būti lydekų ar kitų plėšriųjų žuvų.

    Žuvytės ant kabliuko užmaunamos įvairiai. Ant paprasto kabliuko, kurį rekomenduočiau naudoti ir aš, žuvelės, ypač gyvos, veriamos per lūpą, kad liktų gyvos, ant dvišakio ar trišakio kabliuko, kartais ant vienšakio gyva žuvytė maunama virš ar po nugariniu peleku, tačiau negalima paliesti kaulo, nes žuvelė mirs.

    gyva žuvelė su trišakiu ir paprastu kabliukuTrišakis kabliukas įsmeigiamas į šoną prie pat nugarino peleko, o pavadėlis perkišamas pro žiaunas ir ištraukiamas pro burną. Prie papildomo pavadėlio patartume pririšti  paprastą kabliuką ir įverti  jį į  nosies skylę. Kitas būdas kai trišakio kabliuko pavadėlis perveriamas pro žuvies burną, kurioje lieka trišakis. Prie pavadėlio prijungtasis kabliukas įsmeigiamas po nugariniu peleku

    Dar vienas – pavadėlis imamas su dviem trišakiais kabliukais. Vienas įsmeigiamas žuviai po nugariniu peleku, o kitas – po oda prie pat uodegos peleko.

    Plėšriosios žuvys dar gaudomos velke. Vietoj gyvos žuvytės naudojamos įvairiausios blizgės. Valas velkei imamas 50 – 100 m ilgio. Velke galima žvejoti vienam ar dviese iš valties, naudojant bendrai 4 – 6 meškeres, tačiau šis būdas gaudant plėšriąsias žuvis žuvele naudojamas ypač retai, vietoj žuvelės labiau tinka dirbtiniai masalai.

    Peržiūrėta: 3736 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]