Sekmadienis
28.04.2024
02:30
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 2
megėju: 2
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Liepa » 16 » Žūklės subtilybės. Atvirkščias masalas
    16:51
    Žūklės subtilybės. Atvirkščias masalas
     Klasikinį 15 cm „minnow

    Vienu populiariausių plėšriųjų žuvų masalų tapo – vobleris, nes šis masalas labai tikroviškas, tačiau pasitaiko dienų, kai ne tik ešeriai, sterkai, bet ir lydekos klasikiniu žaismingai vinguriuojančiu vobleriu nesidomi.

    Tokia situacija – puikus šansas išbandyti palyginti naują mūsų krašte žūklės būdą – plėšrūnų viliojimą „jerk bait" tipo masalais, bet ne visi meškeriotojai jų turi savo masalinėse, kaip verstis, kad pirmajam bandymui nereikėtų pirkti naujų įrankių ir masalų?

    Numatyti, kaip seksis žūklė, beveik neįmanoma net turint aiškiaregio sugebėjimų. Kita vertus, žūklės įrankių visiems atvejams į valtį nepasiimsi, o tuo labiau nepasinešiosi krantu. Svarbu ir tai, kad spiningo meškerykotis, kuriuo žvejojama blizgėmis, vobleriais ar sukrėmis, tik sąlyginai tinka žūklei „jerk bait" masalais. Pageidautina, kad ritė irgi būtų ne tradicinė neinercinė, o multiplikacinė, inercinė, t.y., tokios konstrukcijos, kuri atlaiko dideles apkrovas. Bet ką daryti, jei tinkamo įrankio ir specialaus masalo po ranka nėra?

    Krasnodaro krašto spiningininkai, gaudantys lydekas Azovo jūros lagūnose, sugalvojo originalią išeitį, kuri ne tik praplečia klasikinių voblerių panaudojimo diapazoną, bet ir žūklės „jerk bait" metodu supratimą. Šis būdas naudingas tuo, kad „džerkinti" panaudojami tie patys įrankiai kaip ir žūklei klasikiniais vobleriais. Daroma taip: nuo voblerio uodegos nusegamas trišakis ir paliekamas kilputėje tik žiedelis. Tas trišakis , jei yra reikalas, pritvirtinamas prie voblerio nosyje arba liežuvėlyje esančios kilputės. Svarbu turėti atsarginį žiedelį, tačiau perdirbtam masalui, ekspertų teigimu, pilnai užtenka vieno trišakio, pritvirtinto voblerio papilvėje. Valas tvirtinamas prie voblerio „uodegoje"  esančios kilputės, iš kurios išsegtas trišakis. Taip pertvarkytas vobleris visiškai atitinka „jerk bait" tipo masalų standartus.

    Tai reiškia, kad jo elgsena vandenyje – neprognozuojama, chaotiška, masalas gali nerti trukteltas bet kuria kryptimi. Būtent taip elgiasi sužeistos žuvelės. Pasidaryti laikiną „jerk bait" masalą galima ne iš kiekvieno voblerio – geriausiai tinka cigaro formos „minnow" vobleriai, pasižymintys reikiama aerodinamika, o stori ir trumpi vobleriai tokių savybių neturi. Paprastai perdaromi tik dideli vobleriai, nes „jerk bait"masalai – masyvūs.

    Peržiūrėta: 1065 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]