Sekmadienis
28.04.2024
05:33
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Liepa » 16 » Žūklės masalai. Kaip užriesti uodegą guminukui?
    16:52
    Žūklės masalai. Kaip užriesti uodegą guminukui?
     Kad masalas skleistų stiprius virpesius, guminuko uodegėlė turi būti nukreipta į apačią

    Uostamiesčio meškeriotojai šią vasarą žūklei Kuršių mariose naudoja gerokai primirštą spiningo masalą – kirmėlaitės formos guminukus.

    Pasirodė, kad  priešingai nusistovėjusiai taisyklei, sakančiai, jog sėkmingesni yra žuvelės formos guminukai, tiek sterkai, tiek ešeriai  mieliau vaikosi „kirmėlaites" su pašėlusiai vibruojančiomis uodegėlėmis.  

    Vibruojančių guminukų uodegėlių skleidžiami virpesiai vilioja plėšrūnus, kurie „patiki", kad akiratyje pasirodė valgomas objektas. Paaiškėjo ir kitas dalykas: žvejai ne tik primiršo „kirmėlaites" ir daug rečiau jas naudoja, bet ir naudoja jas ne visada taip, kaip reikėtų. Ekspertai pabrėžia, kad nuo to, kaip bus ant galvakablio ar kabliuko užverti „kirmėlaitės" tipo guminukai, priklauso šių masalų veiksmingumas.

    „Kirmėlaičių" uodegėlės užriestos kaip pjautuvo ašmenys, todėl kyla natūralus klausimas, kur tie „ašmenys" turi būti nukreipti  – į viršų, į apačią ar į kurį nors šoną? Kad guminukas vibruodamas skleistų reikiamus virpesius, uodegėlė turi būti nukreipta į apačią, t.y. priešinga kryptimi nei kabliukogeluonis. Tai ypač svarbu, kai „drop-shot" montažais arba mikromasalų virtinėmis meškeriojami ešeriai.

    Virtinė – tai žuvelių būrelio imitacija, o bet koks žuvų susitelkimas turi savo struktūrą, kurioje labai svarbi kiekvienos žuvelės padėtis. Todėl visi virtinėje esantys masalai turi plaukti darniai, nugarėlėmis į viršų, o pilvukais į apačią, nes plėšrūnui galva apsisuks iš nuostabos, jei „žuvelės" plauks pilvais į viršų arba kiekviena skirtinga poza. Todėl kabliukai, ant kurių veriami virtinės masalai, turi būti pririšti prie valo labai kruopščiai, o jų geluonys nukreipti į viršų. Tada toks masalų pulkelis plauks labai natūraliai ir imituos sutartinai sprunkančias nuo plėšrūnų žuveles.

    Peržiūrėta: 1016 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]