Šeštadienis
04.05.2024
18:09
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gegužis » 15 » Žmonės ir žuvys regi beveik vienodai
    11:14
    Žmonės ir žuvys regi beveik vienodai
    Žuvelės rega

    Žuvų rega skiriasi nuo žinduolių, tačiau labai panaši į žmogaus – tokią išvadą paskelbė Izraelio mokslininkai, atlikę tyrimą, kuriuo siekta nustatyti, ar žuvys sugeba skirti įvairius objektus.

    Ichtiologai ir biologai bendrų tyrimų metu siekė išsiaiškinti žuvų regos sugebėjimą skirti vertikalius aplinkos objektus nuo horizontalių, o tiksliau – sužinoti, ar žuvys pajėgios vertikalių objektų fone išskirti vertikalų. Eksperimentams buvo pasirinkta atogrąžų žuvelė Toxotes Jaculatrix, kuri maitinasi vabzdžiais. Beje, ji medžioja juos labai originaliai – numuša spjūviu. Žuvelė iškiša iš vandens snukučio galiuką ir paleidžia vandens srovelę lyg iš vaikiško pistoleto, spjaudančio čiurkšlėmis. Toxotes jaculatrix spjūvis numuša vabzdį, skriejantį vieno metro aukštyje virš vandens.

    Eksperimento metu žuvelių taikinys buvo vertikalių juostų fone judantis horizontalus skersinukas. Į ji žuvelė spjaudalė pataikydavo 40 proc. dažniau nei į tokį pat vertikalų skersinuką, judantį vertikalių juostų fone. Tyrėjų teigimu, iki šiol buvo nustatyta, kad susidoroti su tokiu uždaviniu sugebėdavo tik primatai ir žmogus, o tai gana vaizdžiai patvirtina ne tik žmogaus ir žuvų regos panašumą, bet ir tai, jog gyvų būtybių gebėjimas skirti daiktų ir objektų padėtį erdvėje susiformavo anstyvajame evoliucijos etape.

     Autorius: Benjaminas Rudys / 15min.lt

    Peržiūrėta: 967 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]