Sekmadienis
05.05.2024
03:52
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2012 » Sausis » 9 » TRIUKŠMO KAPSULĖ – VAISTAS NUO NEKIBOS
    19:00
    TRIUKŠMO KAPSULĖ – VAISTAS NUO NEKIBOS

    Meškeriotojai, gaudantys žuvis spiningu prieš kolegas, kurie žavisi žūkle plūdine, dugnine ar museline meškere, turi nemažą pranašumą, leidžiantį  jiems be įtampos sekti barometro parodymus žūklės išvakarėse. Mat spiningininkas gali pasirinkti tokius masalus, kurie provokuoja dėl slėgio pokyčių tapusias vangiomis ir dėl to apetitą praradusias žuvis kibti. Tarp inivatyvių metodų – masalai su barškučiais, t.y., vobleriai, o dabar jau ir vartiklės, skleidžiančios garsą.

    Kodėl masalai su barškučiais laikomi panacėja nuo nekibos? Pasirodo, jog  triukšmingi masalai, kurie taip pat daug veiksmingesni prietemoje ir naktį, skleidžiamu garsu, kuris yra ne kas kita, o virpesiai, veikia plėšrūnų šoninę liniją, kuri tokius dirgiklius žuvų centrinei nervų sistemai perteikia su visias niuansais.

     Seniausias ir labiausiai išbandytas tokių masalų tipas "crank” tipo vobleriai, kurių korpusuose įmontuotos vadinamosios "triukšmo kapsulės”. Tai šovinio gilzę primenantys vamzdeliai iš metalo ar plastiko, o kartais net iš medžio, į kurių vidų įdėtas šratelių rinkinukas. Jie irgi būna metaliniai arba iš plastiko, o labai retais atvejais – iš medžio.

    Šratelių skaičius – įvairus, tačiau ekspertai teigia, kad jų turi būti ne mažiau kaip trys.

    .Kai masalas plaukia ir ima vinguriuoti bei vartytis nuo šono ant šono, šrateliai daužosi vienas į kitą, o kylantis triukšmas veikia plėšriųjų žuvų "nervus” ir išprovokuoja ataką prieš ramybės drumstėją. Voblerių gamintojai eksperimentuoja, koks šratelių skaičius sudaro rinkinuką, skleidžiantį labiausiai žuvis viliojantį skambėjimą, tačiau dažniausiai kapsulėse būna 5-9 šrateliai. Ekspertai teigia, kad veiksmingiausi rinkinukai, susidedantys iš skirtingo skersmens šratelių.

    .Ilgą laiką masalų su barškučiais nebuvo tarp guminukų, kol nepasirodė specialūs minkštųjų spiningo masalų modeliai su triukšmo kapsulėmis, įmontuotomis į masalų korpusus, tačiau didžioji dalis modelių, beje, labiausiai populiarų ir prieinamų meškeriotojams dėl demokratiškų kainų, taip ir liko „tylūs". Bet dabar jau galima triukšmo kapsules įmontuoti ir į tokius guminukus. Naujoviškos triukšmo kapsulės primena kulką, kuri smailiuoju galu įsmeigiama į masalo korpusą. Ekspertų nuomone, geriausia vieta – uodegos mentė. Kai guminukas viksi uodega, jis skleidžia tokį pat garsą kaip gyvatė barškuolė. Antra, triukšmo kapsulės gali pakeisti svarelį gaudant guminukais žuvis sekliose vietose, kur nenaudojami galvakabliai.


    Publikuota: 2011 Sausis Autorius: Žvejo žinios / romada.lt
    Peržiūrėta: 1055 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]