Šeštadienis
04.05.2024
09:39
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gegužis » 15 » Tradicinis gaudymas dugnine meškere
    10:09
    Tradicinis gaudymas dugnine meškere

    Tai išties gana sėkmingas būdas gaudyti žuvis. Esmė ta, kad masalas visada būna šalia arba beveik ant dugno, o ir daug žuvų ir minta tuo, ką randa ant dugno. Šiuo būdu pagaunami karšiai, lynai, kuojos, karpiai, starkiai, ešeriai, plekšnės, unguriai ir dar daugybė smulkesnių žuvų rūšių.

    žvejyba dugninePaprastai dugninę meškerę sudaro kotas, ritė, valas, svarelis, vienas ar pora pavadėlių su kabliukais, bei kibimo signalizatorius, arba tuo gali būti jautrus meškerės galiukas, jei atidžiau stebime meškerę.

    Paprastai žvejyba dugnine meškere gana sėsli, kol žvejys pasirinktoje vietoje žvejoja gali ir šašlyką išsikepti ir alaus gurkštelti. Dažniausiai žvejybos vieta pašeriama, o tada laukiami kibimai. Kadangi svareliai gaudant dugnine meškere yra gana masyvūs, tai galima tiksliai užmesti masalą į šertą vietą, o ir ta vieta dažniausiai yra nutolusi nuo kranto. Galima naudoti ir dugninę meškerę su pritaisyta šėryklėle, tuomet masalas visada gulės šalia jauko, o tai yra efektyvu.

    Anksčiau dugninės meškerės būdavo gana grubios, tai būdavao dažniausiai kietokas spiningas, prie kurio pritvirtintas 0,3 – 0,5 mm skersmens valas, prie jo 0,2 – 0,4 mm skersmens pavadėliai, 100 gramų šaukšto pavidalo svarelis, inercinė ritė ir varinis skambutis vietoje signalizatoriaus. Šiuo metu tik didžiausi senos žvejybos mėgėjai gaudo tokiu būdu. Dabar dažniausiai žvejys, norėdamas sugauti daugiau žuvų ir patirti didesnį malonumą ją traukdamas, žvejyboje naudoja žymiai subtilesnius įrankius. Tai dažniausiai feeder tipo kotas arba bent jau teleskopinis meškerykotis, beabejo beinercinė ritė, valas naudojamas storiausias 0,3mm, o pavadėliai 0,15 – 0,22 mm skersmens, svarelis, gaudant sraunioje upėje ar jūroje, gali būti apie 40 – 80gramų, o dažniausiai 10 – 40 gramų. Signalizatoriumi dabar gali būti ir meškerės galiukas, naudojami ir skambaliukai, o stovinčiame vandenyje – paprasčiausia ar elektroninė beždžionė.

    žvejyba dugnine lynasTaip vadinama beždžionė – tai plastmasinis strypelis, kurio vienas galas pritvirtinamas prie meškerės žiedo, o sunkesnė galva pakabinama ant valo. Dėl galvos svorio valas įtempiamas, ir žuviai kimbant ištiesinamas. Beždžionė ima šokti aukštyn – žemyn, pagal tai ir matoma kad žuvis kimba. Beždžionė naudojama tik stovinčiame vandenyje, o tekančiame vandenyje srovė įtempia valą ir nesimato žuvies kibimo momento

    Masalai žvejojant dugnine naudojami patys įvairiausi: naktiniai sliekai, sliekų kuokštai, musės lervos, kukurūzai, žirniai, žuvies gabaliukai, krevetės, karpiams boiliai ir t.t. Masalas priklauso nuo to, kokią žuvį gaudysite:. Gaudant karšius – tiks sliekai, jei karpius – kukurūzas, musės lerva ar sliekas, o jei tikitės starkio – žuvies gabaliukas.


    Peržiūrėta: 1753 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]