Sekmadienis
05.05.2024
08:35
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2012 » Sausis » 9 » poledinės žvejybos reikmenų sąrašas
    19:30
    poledinės žvejybos reikmenų sąrašas

    Meškerykočiai. Jų reikia turėti keletą: vieną žvejoti su blizge, 2 – 3 žvejoti avižėle. Pirmiausia meškerykočiai skiriasi dydžiu: blizgiavimui parenkami 40 – 50 cm ilgio, avižėlei – 15 – 35 cm, taip vadinamos balalaikos. Balalaikoms turėkite trumpesnes ar ilgesnes viršūnėles pakeitimui.

    Ledo grąžtas. Turėkite sraigtinį, pamirškit šaukštelius ir pan. Pigiausi rusiški, taip vadinami barnaulai. Skersmenį rinkitės pagal save, sportinei žūklei užtenka 10cm, universaliai ir didesnei žuviai, gal ir pradedantiesiems siūlyčiau – 130mm.

    Valas. Nuo 0,06 iki 0,25 mm skersmens. 0,06 – 0,08 pagrinde gaudo žvejai sportininkai, patartina ant balalaikų rišti 0,1mm monofilamentinį valą, blizgiavimui šiek tiek storesnį 0,12 – 0,14mm, arba 0,1mm pintą valą. po 15 – 25m kiekvienai meškerei, blizgiavimui 30 – 45m. Turėti atsargos.

    Jautrūs ir mažiau jautrūs sargeliai, smulkios žieminės plūdės. Kiekvienai meškerei po 1vnt ir turėt atsargą.

    Gylmatis, atkabintuvas, ėdžios, semtuvas (nebūtini).

    Blizgės poledinei žūklei. Kokios 6 blizgės skirtingų dydžių ir spalvų, patartina imti tokios pačios formos ir spalvos vieną didesnę ir kitą mažesnę. Su laiku atsirinksite kurios jums kibiausios. Galėsite naudoti ir vasarą.

    Avižėlės poledinei žūklei. Kokių 15-20 avižėlių skirtingų dydžių ir spalvų, patartina imti tokios pačios formos ir spalvos vieną didesnę ir kitą mažesnę. Su laiku atsirinksite kurios jums kibiausios. Patartina rinkinyje turėti lašelį, akutę,  daugiabriaunį rutuliuką ir cilindrą. Aišku po keletą vienetų vario, žalvario ar plieno spalvos. Patarčiau rinktis volframines avižėles, kadangi jos sunkesnės ir lendviau nuskęsta, tai ypač svarbu mažiausioms avižėlėms. Jas gal būt naudosite ir vasarą.

    Smulkūs kabliukai, svareliai, juos naudosite pvz. kuoju žvejybai.

    meškerėlės gaudyti gyvu masalu ar vėliavėlės, skrituliai, šakotinės lydekoms ir kitoms plėšrioms žuvims.

    Žiodintuvas ir ekstraktorius (praverčia kai žuvis prarijusi masalą giliai. tai ypač svarbu gaudant lydekas – kabliuko ištraukimui).

    Dėžutės jaukams ir masalui (ir putoplastinės uodo truklio lervoms, kad nesušaltų), avižėlėms, kabliukams, svareliams ir smulkiems žvejybos daiktams laikyti laikyti.

    Žvejo dėžė arba kėdutė sėdėti. Žvejo arba panaši dėžutė įrankiams ir kitiems reikmenims nešioti.

    Kibirėlis, maišelis arba kita talpa žuvelėms laikyti.

    Apsiaustas, pigi palapinė – priedangai nuo vėjo (Ne visiems būtina).

    Masalai ir jaukai (uodo lervos, šoniplaukos, mėsinės musės lervos, sliekai, kandžių, vabalų lervos, apsiuvos, miltinė košė ir pan.).

    Termosas, geriausiai 1 litro, dėžutė pietums susidėti

    Šis įrankių sąrašas yra apytikris ir pradedančiajam gali atrodyti labai ilgas. Iš tikrųjų – tai pagrindiniai dalykai, ir su laiku atrasite savų reikmenų kurie jums bus būtini žvejybai.

    Gal kas turit kuo papildyti šį sąrąšą?

    Peržiūrėta: 1363 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]