Sekmadienis
05.05.2024
03:00
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2012 » Sausis » 9 » Kaip žvejoti avižėle
    19:24
    Kaip žvejoti avižėle

    Žūklė avižėle viduržiemį, sausio -vasario mėnesiais labai sėkminga, o pavasarį, kovo – balandžio mėnesiais, poledinėje žūklėje avižėlė tiesiog nepakeičiama. Avižėle žvejojami ešeriai, pūgžliai, karšiai, kuojos, raudės ir kitos žuvys.

    Masalui, gaudant avižėle, naudojama uodo trūklio lerva, mažas sliekas arba jo gabaliukas. Jei nėra natūralaus masalo, dažnai prie kabliuko pririšamas galelis raudono vilnonio siūlo, ant kurio ešeriukai, o kartais ir kuojos neblogai kimba. Kai kurie žvejai gaudo žuvis avižėle išvis be masalo.

    žuvų gaudymas avižėlėmisŽvejojant avižėle, svarbiausia jausti avižėlę ir išmokti pakirsti žuvį. Pakirsti reikia neplačiu judesiu ir nestipriai. Tereikia tiek jėgos, kad kabliukas įsmigtų į žuvies lūpą. Kai žuvis užkimba, pirmiausia reikia nuspręsti, ar galima ją tuojau pat traukti į viršų. Jei žuvis stambi, ji truputį pavarginama ir tik paskui traukiama link eketės. Žiemą žuvys ne tokios energingos kaip vasarą ir greitai pasiduoda. Stambią žuvį pritraukę prie eketės, jokiu būdu nekelkite jos paėmę už valo, o užkabinkite pirštais po žiaunomis, ir tada iškelkite. Avižėle galima pagauti stambių žuvų. Kartais užkimba ir ištraukiamas iki 1,5 kg ešerys ar kilograminis karšis, o kitąsyk avižėlę ir lydeka griebia.

    Žvejoti avižėle nesudėtinga. Nuleidę avižėlę ant dugno, ritmingai kelkite ją aukštyn, per sekundę atlikdami porą nedideliu kilstelėjimų, ar pavibruodami tankia bet silpna amplitude. Nejudanti avižėlė ir dar be masalo žuvies tikrai neprivilios.

    Žiemą žuvys ima labai vangiai, dažnai net nepastebimai. Jei gaudote avižėle be masalo, būkite atidūs, žuvis dažniausiai tik prisiliečia prie avižėlės, todėl pakirsti reikia staigiai ir trumpai.

    ešerys ant avižėlėsNuo avižėlės formos labai priklauso, kaip grimzta masalas dugnan. Rutulio formos avižėlė masalą tempia tiesiai dugnan, o ištempta, pasukta skęsta lėčiau, sūpuodamasi į šalis, tad ir masalą šokdins paskui save. Žvejojant avižėle labai svarbu masalą nuolat judinti, nes į kybantį ir nejudantį masalą žuvis dažniausiai nekreipia dėmesio.

    Šviesiomis avižėlėmis geriau meškerioti kuojas, o tamsiomis – ešerius. Jei gaudoma dvipuse, skirtingų spalvų avižėle, geriausia kad viršutinė pusė būtų šviesesnė, o apatinė tamsesnė, jeigu bus priešingai, tuomet, žiūrint iš apačios ledo fone ji blizgės, ir žuvis ją blogiau matys, o žiūrint iš viršaus, tamsus jos paviršius susilies su dugnu. Avižėlės kabliukas turi kyšoti iš šono ir būtinai būti mažas ir labai aštrus. Kai žuvys kimba nenoriai, imama mažesnė avižėlė, o rudenį ir pavasarį – didesnė. Žvejojant avižėle, valas imamas plonas iki 0,1 mm. Kuo jis plonesnis, tuo geriau jaučiama avižėlė ir žuvies kibimas. Žieminės meškerėlės gale būtina įtaisyti jautrų sargelį.

    Peržiūrėta: 1327 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]