Šeštadienis
04.05.2024
16:11
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 2
megėju: 2
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gegužis » 15 » Gaudymas skrituliais
    10:05
    Gaudymas skrituliais

    Kai oras žvejybai netikęs, o melduose kaip šluota iššluota, nė vienos plaukiojančios žuvytės nepamatysite. Tik šalia meldų linksmai kūlversčiuoja aukšlės su mažom kuojytėm. Melduose ir už jų – tylu, ramu. Ką beveikti tokiu gūdžiu laiku? Belieka imtis skritulių ir gaudyti gyva žuvele. Tik nereikia pamiršti, kad mėgėjiškos žūklės taisyklės vienam žvejui leidžia gaudyti ne daugiau kaip 4 mėgėjiškos žvejybos įrankiais.

    skritulys lydekoms gaudytiMasalui tinka karosiukas, gružlys, kuoja, ešeriukas. Praktika įrodė: žvejojant skrituliais, geriausia naudoti dvišakį kabliuką, nes jį patogiau užkabinti per skylę nosyje. Tokiu būdu užmautas masalas ilgiau gyvena. Be to ir plėšrūnai dažniausiai žuvį griebia už galvos, ir pasukę rija nuo galvos. Dvišakis kabliukas tuomet neužkliūna už ryklės ir kartu su žuvim iš karto papuola giliau, nes neturi trečio atsikišusio gylio.

    Negiliuose ežeruose masalas nuleidžiamas 50 – 100 cm, o gilesniuose iki 4 m gylio. Čia irgi tenka vadovautis plėšrūnų taktika. Jie retai kada plėšikauja padugniais, dažniausiai gaudo žuvytes viduriniuose sluoksniuose.

    Skritulių toli vienas nuo kito leisti nereikia, nes juos ir taip išblaško vėjas, po to bus sunku surinkti, ypač jei gerai kimba lydekos.

    Sėkmingiausios vietos įlankose yra netoli meldų, vandens lelijų, prie kerplėšų arba net tarp jų. Leisdamas į kerplėšas, rizikuoji, nes valas įsipainios į šakas ar kelmus, tuomet ešerio ar lydekos neištrauksite. Na, bet nerizikavę ir žuvies neturėsite.

    O ką daryti, jei skritulių nepasiėmėte? Paprasčiausias pakaitalas – stačiakampė lentelė, ant kurios suvyniojamas valas. Tinka ir tuščias butelis. Tik, kad jis stačias stovėtų, reikia įpilti vandens arba smėlio ir užkimšti. Valas suvyniojamas aplink, kaip ant ritės ir per kamščio viršų su masalu nuleidžiamas į kitą pusę. Lydekai užkibus, butelis apsiverčia dugnu aukštyn. Valas, kad nenusmuktų, prispaudžiamas prie butelio gumele.

    Peržiūrėta: 1632 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]