Jums reikės:
Lydeka
mažiausiai 1 kg, kiaušinių – 2., Svogūnų – 100 g, česnakų – 10 g
sviesto – 50 g, druska, pipirai, bulvės, svogūnai, agurkai, morkos pagal
poreikius.
Nuvalius
žuvį reikia išpjauti žiaunas, tada įpjauti žuvies odą ties priekiniais
pelekais taip, kad galva gerai laikytusi. Išverčiame odą ir iššimame
mėsą ir kaulus, ties uodega nukerpame stuburo kaula, galiukas kaulo
lieka viduje. Praplauname odą, atskirtą žuvies mėsą sumalame į faršą.
Nulupame svogūno galva ir sumalame į faršą, dedame žalius kiaušinius ir
sviestą, gerai išmaišome, galima išspausti česnako pora galvučių,
įdedame prieskonius ir druską.
Kai faršas paruoštas, prikemšame lydekos odą, užsiuvame apatinią žuvies
odos dalį ir suformuojame lydekos formą. Kai žuvis suformuota susukame į
marlę, įdedame į indą su nedideliu kiekiu vandens, verdame ant mažos
ugnies apie 50 min. Į vandenį įdedame kvapniūjų pipirų, druskos pagal
skonį, lauro lapą. Išvirus ištraukiame iš vandens ir atvėsiname, kai
žuvis atvėsta nuimame marlę. Gražiai serviruojame su žalumynais.
Žuvį galime nevirti, o kepti, tada
reikia ištepti sviestu folija įdėti žuvį ir daržoves garnyrui. Kepti
orkaitėje prie 170 laipsnių 50-60 min.
Publikuota: 2010 Rugpjūtis. Autorius: "Žvejo žinios / romada.lt
|