nės, bet ir karpiai ir net
karšiai renka maistą nuo vandens paviršiaus ir visiškai nenori maitintis
ant dugno aptinkamais gardėsiais. Kebliausia tai, kad tradicine plūdine
meškere nuo paviršiaus besimaitinančioms žuvims masalo nepatieksi, bet
svarbiausia tai, jog ir pats masalas turi plūduriuoti vandens
paviršiuje, kad sudomintų įnoringas žuvis.
![corn_romada_1](http://romada.lt/wp-content/uploads/2011/06/corn_romada_1.jpg)
Dažniausiai tokiose situacijose
meškeriotojai bando panaudoti batono arba duonos kąsnelius, kuriuos
atlaužia nuo kepaliuko taip, kad dalis būtų su plutele, nes toks masalas
ilgiau neišbrinksta ir nepradeda grimzti. Deja, tai trunka vos kelias
minutes. Kartais to laiko užtenka, kad žuvis užkibtų, o kartais tenka
keturis ar penkis kartus verti ant kabliuko naują batono kąsnelį ir iš
naujo užmesti masalą.
![](http://romada.lt/shop/image/cache/3898002-1000x1000.jpg)
Paprastai tokiam meškeriojimo būdui
naudojamos specialios plūdės – burbulai, į kuriuos pripilama vandens.
Jie gana garsiai pliumpsi į vandenį, o tai anaiptol nepagerina
meškeriojimo situacijos, žuvys gali ilgam pasibaidyti. Tad reikalingas
masalas, kuris ilgai neįmirksta ir laikosi vandens paviršiuje mažiausiai
pusvalandį. „Zebco" kompanijos ekspertai sukūrė „Radical Rising Corn"
masalą, kurias meškeriotojai praminė impregnuotomis kukurūzų
burbuolėmis.
![corn_romada_3](http://romada.lt/wp-content/uploads/2011/06/corn_romada_3.jpg)
Masalo pakuotės (25 g) užtenka visos
dienos žūklei. Kukurūzų burbuolės „Rising Corn" – ne tik puikios
plaukikės, bet ir gardžiai kvepia: masalai gaminami „Scopex", „Vanilla"
ir „Mussel" versijų. Meškeriotojų teigimu, veiksmingiausia – „Scopex"
aromatu pagardinti plūduriuojantys grūdai. Masalas – optimalaus dydžio,
t.y. jį gali praryti tik palyginti stambūs šapalai, meknės, karpiai,
karšiai ir kitos karpinės žuvys.
![corn_romada_4](http://romada.lt/wp-content/uploads/2011/06/corn_romada_4.jpg)
Publikuota: 2011 Birželis Autorius: Žvejo žinios / romada.lt
|