Penktadienis
03.05.2024
12:14
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2012 » Vasaris » 18 » WATER FLY – MASALAI TROFĖJŲ MEDŽIOKLEI
    17:07
    WATER FLY – MASALAI TROFĖJŲ MEDŽIOKLEI

    Kai tik nuplėšiu kalendoriaus lapelį, ant kurio – vasario pirmosios data, iškart prisimenu, kad gyva žuvelė beveik ketvirčiui metų išbraukiama iš masalų sąrašo ir peržiūriu masalines, kuriose laikau blizges ir švytuokles, nes dabar plėšriąsias žuvis viliosiu tik dirbtiniais masalais. Suprantama, kad tokia situacija skatina domėtis naujovėmis, pasirodančiomis įvairių gamintojų produkcijos gamoje. Neatsimenu sezono, kad poledinio meškeriojimo dirbtinių masalų gama nepasipildytų naujais modeliais – šis sezonas taip pat ne išimtis: plačiąjai publikai pristatyta inovatyvių švytuoklių IZUMI WATER FLY serija.

    Favoritai ir autsaideriai

     

    Švytuoklė mano poledinio meškeriojimo masalų arsenale įsitvirtino beveik prieš penkioliką metų. Todėl iš patirties žinau, kad tai – subtilus ir dažnai kaprizingas masalas. Beveik niekada negalima prognozuoti iš anksto, ar švytuoklė įtiks kurio nors konkretaus ežero ešeriams, o sterkų gundymasis šiais masalais dar mažiau nuspėjamas. Iš visų plėšrūnų, kurie viliojami švytuoklėmis, turbūt lengviausiai prognozuojama žuvis – lydeka. Jei oras tinkamas, o margašonės neapsnūdusios, nors viena per pusdienį būtinai atakuos tinkamai patiektą švytuoklę. Na, o kai susumuoji kibimų statistiką, tada aiškiai pamatai, kad daugiau atvejų, kai švytuoklė – favoritas, o ne autsaideris. Turbūt todėl pastaruoju metu švytuoklės gana audringai evoliucionuoja, nustelbdamos vertikalios eigos masalus.

     

    Sąsajos su imitacijomis

    Švytuoklių patrauklumo, o tuo pačiu ir veiksmingumo priežastis -  hprizontali šių masalų eiga. Tai labai svarbu poledinėje žūklėje, nes horizontalios eigos masalais pavyksta aprėpti žymiai didesnį vandens telkinio akvatorijos plotą. Žinodami šį privalumą ir turėdami nemažą patirtį, sukauptą konstruojant klasikines švytuokles, pasižyminčias savitu žaismu, IZUMI dirbtinių masalų gamintojai žengė didelį žingsnį į priekį, kurio rezultatas – hibridinių horizontalios eigos masalų poledinei žūklei serija WATER FLY.

    Šios švytuoklės, pasižyminčios labai dideliu žingsniu, t.y., labai žymiai nutolstančios nuo eketės, pro kurią buvo nugramzdintos, išvaizda labai primena vidurkį tarp voblerio ir žuvelių imitacijų, kurias Šiaurės Amerijos indėnai droždavo iš medžio, nuspalvindavo, kad jos tikroviškai imituotų masalines žuveles ir naudodavo prie eketės privilioti stambius plėšrūnus – sterkus, lydekas, ežerinius upėtakius ir palijas, kurias nusmeigdavo žeberklu. WATER FLY serijos švytuoklių ir tokių masalinių žuvelių imitacijų pranašumas – akivaizdus. Kitas dalykas, kad IZUMI WATER FLY serijos švytuoklės – ne statiškai plūduriuojančios imitacijos, o aktyviai judantys masalai.

     

    Lėtas grimzdimas

    Naujoviškos IZUMI švytuoklės FLY PIKE labai tikroviškos – absoliučiai tiksliai imituoja lydekaites

    WATER FLY serijos švytuoklės – neįprastai stambūs poledinės žūklės masteliu masalai. Iš pirmo žvilgsnio jos panašesnės  į voblerius be liežuvėlio, nes visiškai tikroviškai imituoja žuvelių išvaizdą ir turi lydekaičių, kuojų arba ešerių kūnų formą. Tačiau užtenka pamatyti, kaip šie masalai juda vandenyje, kad neliktų abejonės, kad tai – švytuoklės. Įdomiausios mūsų meškeriotojams švytuoklės „Fly Pike" (10 cm, 18 g) ir "Fly Roach” (8,8 cm, 20 g). Šie masalai puikiai užsiveda vos truktelti, juda įvairiausiomis trajektorijomis, o kai visiškai praranda inerciją ima iš lėto grimzti. Ši masalų žaismo fazė ypač provokuoja plėšrūnus, kurie paprastai atsėlina prie masalo ir stebi jo veiksmus, kol išsirenka patogiausią momentą atakai. Naujoviškos švytuoklės ypač tinka lydekų ir sterkų žūklei. Tinkamiausi vandens telkiniai – skaidrūs ežerai ir tvenkiniai. Kadangi WATER FLY serija – naujoviški masalai, tikrai verta jais pasidomėti, nes jie gali tapti jums sezono atradimu. Na, o susipažinti su šia serija galite „Romados", kuri atstovauja IZUMI prekės ženklą,parduotuvėse.


    Publikuota: 2012 Vasaris Autorius: Žvejo žinios / romada.lt

    Peržiūrėta: 1124 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]