Ketvirtadienis
02.05.2024
01:09
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Birželis » 18 » Verslines žvejybis apribojimai.
    09:39
    Verslines žvejybis apribojimai.

    lydeka Verslines žvejybis apribojimai.Nuostatoms dėl verslinės žvejybos apribojimų labiausiai priešinosi Žemės ūkio ministerija ir žvejų organizacijos. Žemės ūkio ministerijos sekretorius Kazys Sivickis teigė, kad, nevykdant verslinės žvejybos, o tik mėgėjišką, vandens telkiniuose bus išgaudoma daugiau plėšriųjų žuvų ir pradės dominuoti menkavertės.
    Taip pat daroma prielaida, kad mėgėjų neišgaudomos žuvys paspartins vandens telkiniuose puvimo procesus. Vasarą dėl karštų orų nemažai žuvų dvesia Nemuno žemupio polderiuose. Dėl verslinės žvejybos apribojimų kritusių žuvų dar padaugėsią.
    K. Sivickis pasisakė ir prieš verslinės žvejybos ribojimą ežeruose, kur tokia žvejyba nuo seno traktuojama kaip istorinė paveldo dalis. Tačiau Aplinkos ministerijos pozicija dėl verslinės žvejybos ribojimo ežeruose yra nepajudinama. Šiuo metu verslinei žvejybai Lietuvoje išnuomoti 97 ežerai, kurių dauguma mažesni nei 50 ha. Pernai Lietuvos ežeruose žvejybos laimikiai sudarė vos 25,8 tonos.
    Ar perorientavus verslinę žvejybą į mėgėjišką nenukentės verslininkų interesai? Verslininkams siūloma persiorientuoti – žvejybos laivelius naudoti vandens turizmo, žvejų mėgėjų plukdymo į žūklavietes reikmėms.
    „Svarstant kiekvieną įstatymą visada būdavo opozicija. Gali būti nežymių korekcijų, tačiau mėgėjiškos žūklės prerogatyva anksčiau ar vėliau turi būti įvesta”, – svarstė L.Budrys.

    Peržiūrėta: 1399 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]