Penktadienis
29.03.2024
04:02
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 888
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Vasaris » 26 » Vasarinis desertas žuviai
    07:46
    Vasarinis desertas žuviai

    Kukurūzai - gerai žinomas ir visiems prieinamas masalas. Ant jo kimba visos mūsų vandens telkiniuose gyvenančios „taikios" žuvys. Žvejui kukurūzai kaip masalas irgi turi aibę pranašumų...

    Viena vertus, kukurūzus labai lengva paruošti - o tai labai svarbu ne tik žūklės ekspromtu mėgėjams. Be to, kukurūzų grūdeliai tvirtai laikosi ant kabliuko, ilgai išlaiko „prekinę išvaizdą" ir skonio savybes, pasižymi ilgai išliekančiu aromatu ir galiausiai - yra žuvims patrauklios spalvos. Netiesa, kad kukurūzų grūdų ir miltų naudojimas šėrimui patraukia tik smulkmę. Kukurūzais mielai susigundo karosai, kuojos, menkės, šapalai, sazanai, plakiai, karšiai. Dėl ryškios spalvos neretai grūdelius pajudina ešeriai, lydekos, sterkai. Žinoma, kiekviena ant kukurūzo sugauta plėšri žuvis yra atsitiktinumas, tačiau koks malonus...
    Kita vertus, nors kukurūzus ir paprasta naudoti tiek šėrimui, tiek ir masalui, šis procesas vis dėlto turi savitumų, kuriuos žinant galima pagausinti tam tikrų žuvų laimikį. Tiksliau, einant į žvejybą „ant kukurūzų" galima pagauti net tiksliai tai, ko norima.

    PAPRASČIAU NUSIPIRKTI

    Būdų, kaip paruošti kukurūzų masalą, yra daugybė. Esminis jų skirtumas - laiko sąnaudos. Galite sau į sveikatą bandyti įvairiausius kukurūzų ruošimo receptus, tačiau nesitikėkite didelio rezultatų (t.y. laimikio) skirtumų.
    Pagrindinis reikalavimas ruošiant kukurūzų grūdus (kad ir koks būtų receptas) - pasiekti reikiamą kondiciją, kad jie nebūtų nei per kieti, nei per minkšti, kad netaptų beskoniai, o taip pat užtikrinti galimybę juos ilgai išlaikyti tinkamus žvejybai.
    Virdami kukurūzų grūdus geriausia naudokite aliumininį indą ar nerūdijančio plieno puodelį. Tačiau jei nenorite terliotis virtuvėje (arba žmona nė už ką neprileidžia prie puodų), nesikrimskite, o nueikite į artimiausią parduotuvę ir nusipirkite skardinę konservuotų saldžiųjų kukurūzų. Žuvys juos mėgsta lygiai taip pat, darbo žvejui - gerokai mažiau, o rezultatas beveik neišvengiamai vienas ir toks pat.

    „PASIŪLA" TURI BŪTI ĮVAIRI

    Skirtingoms žuvims kukurūzai kaip masalas naudojamas skirtingai. Pavyzdžiui, „medžiojant" sazaną, ant 4-8 numerio (rusiško numeravimo) kabliukų - aukso atspalvio ar juodų - telpa iki dešimties konservuotų kukurūzų grūdelių. Geriausia juos verti kuo chaotiškiau - skersai, išilgai, per vidurį, per šoną ir pan., - kad masalas taptų panašus į išsirietusį vikšrą.
    Kibimas pastebimai pagerės, jeigu prieš užmesdami masalą apvoliosite grūdelius pašaro masėje, o po užmetimo paskui jauką švystelėsite nedidelį rutuliuką pašaro.
    Dar vienas geras būdas -„įmūryti" kabliuką su kukurūzų grūdeliais į lipnaus pašaro gumulą ir labai atsargiai užmesti, kad gumulas nesubyrėtų nuo smūgio į vandenį.
    Gaudant meknes, ant atitinkamo dydžio kabliuko užveriama ne daugiau 2-3 grūdelių -pageidautina kuo smulkesnių, kuo arčiau vienas kito ir perdurtų skersai per patį vidurį- Toks masalas išlaikys keletą kibimų.
    Įmetus jauką, derėtų paskui jį nusviesti į vandenį keletą kukurūzų grūdų, o ne pašaro mišinio ar saujos šutintų žirnių.
    Meknė jauką čiumpa staigiai ir užtikrintai, todėl, kad užkirtimas pavyktų, kabliuko smaigalys visada turi likti nepridengtas.
    Karosams pasiūlykite vieną du didesnius kukurūzų grūdus iš abiejų kraštų „sutvirtinę" juos šutintomis perlinėmis kruopomis. Karosai būtinai apčiulps kukurūzus - kuopos padės ilgiau išlaikyti jauką ant kabliuko.
    Kabliuko smaigalys ir vėl turi būti neuždengtas, tačiau, skirtingai nei menkių atveju, ne visas, o vos du trys milimetrai. Grūdelį nustumkite į patį kabliuko linkio vidurį, antraip flegmatiški ir atsargūs karosai, jei aštrus kablys badys jiems žiaunas, judins jauką labai pasyviai.
    Kuojoms siūloma po vieną grūdą, užvertą ant kabliuko skersai ir plokščiai ir patrauktą kuo arčiau kotelio ar net auselės. Žvitrios kuojos tuomet dažniau užkimba ne už viršutinės, o už apatinės žiaunos.

    TINKAMAI PARUOŠTA ATRAKCIJA

    Pašarų mišiniuose kukurūzai yra pagrindinė atrakcija žuvims. Paimkite bet kokių konservuotų kukurūzų skardinę, sumaišykite su bet kokių pašarų mišiniu, įsigytu žūklės prekių parduotuvėje, arba pačių pasigamintu iš šviežių džiūvėsių miltų, bet kokių grūdų ir kruopų. Beje, skystį nuo kukurūzų derėtų supilti į mišinį — jis suteiks masei aromatingumo ir vientisumo. Proporcijos turėtų būti sveiko proto ribose: 3 kg pašarų - viena 400 g skardinė. Tokio kiekio pakanka vienai žvejybai dviem trims žvejams su plūdinėmis meškerėmis.
    Tačiau kukurūzų grūdų jokiu būdu negalima sutrinti -jie turi išsiskirti iš bendros pašarų masės. Metant į vandenį, pirmieji pašaro gniutulai turi suirti ir paskleisti drumstą debesį. Paskui derėtų mesti truputį mažesnio dydžio ir kiečiau suminkytas pašarų „gniūžtes", kad jos pasiektų dugną - taip bus galima ant dugno paskleisti pašaro „kilimą". Vieno kvadratinio metro tokio „kilimo" sėkmingai žvejybai visiškai pakanka - ir tam nesunaudosite daugiau 2 kg pašaro.
    Pašaras turi būti ganėtinai klampus ir išsilaikyti šėrykloje 10-20 minučių. Be to, skiesti jį reikia visada tik vandeniu iš to vandens telkinio, kuriame žvejojate: jis labiau tinkamas už vandentiekio vandenį, o ir pašaras būną geresnis, jei paruoštas šviežiai.

    Sergejus STONKUS
    „Panevėžio balsas", 2008 06 25
    Peržiūrėta: 2507 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 5.0/1
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]