Pirmadienis
29.04.2024
04:33
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 2
megėju: 2
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Rugpūtis » 26 » Tylus variklis neišbaido žuvų
    19:24
    Tylus variklis neišbaido žuvų

    Lietuvoje daug vandens telkinių – ežerų, tvenkinių ir didžiųjų upių, kuriose meškerioti be valties neefektyvu, nes nuo kranto nepasieksi gerų žūklaviečių, o valtį išsinuomoti nėra galimybės. Tad daugelis meškeriotojų į žūklę gabenasi pripučiamus laivus, kurie pritaikyti plaukioti su varikliais. Optimalų elektrinių variklių su garsios žūklės įrankių gamybos kompanijos "Shakespeare" galima šį mėnesį rasti "Romados" prekybos tinklo parduotuvėse. Kadangi "Shakespeare" valčių varikliams dabar taikomos nuolaidos, tai – puiki proga įsigyti priemonę, kuri suteikia galimybę operatyviai judėti vandens telkinyje.

    Privalumai ir universalumas

    Žūklės laikas – brangus, todėl gaišti jį pusvalandį irkluojant – neracionalu. Elektrinis variklis – didelis privalumas, nes pasiekti reikiamą žūklės vietą galima kelis kartus greičiau, o žvejojant spiningu elektrinį variklį galima panaudoti žūklei velke arba tais atvejais, kai reikia išsilaikyti vienoje vietoje ties sėkliumi, povandeniniu šlaitu ar vandens augalų atvašynu, o mesti inkarą – netikslinga.
    Didžiausias elektrinių valčių variklių privalumas tas, kad jie nekelia triukšmo, o tai leidžia priplaukti prie pat žūklavietės ar reikalui esant manevruoti joje ir neišbaidyti žuvų. Beje, jei naudojate benzininį variklį, pravartu turėti ir elektrinį dėl tų pačių priežasčių, kad galima būtų , išjungus garsią "benzagę", tyliai priplaukti prie reikiamos vietos. Svarbu ir tai, kad elektriniai varikliai – labai universalūs: juos galima naudoti įvairiausiose sąlygose, įvairiuose vandens telkiniuose ir derinti prie įvairiausio tipo laivų.
    Vienintelis elektrinių variklių trūkumas – ribotas energijos šaltinis.

    Patikimumas ir funkcionalumas

    "Shakespeare" elektriniai valčių varikliai gaminami pagal pasaulinius standartus, kaip ir "Minn Kota" varikliai, o daugelis techninių sprendimų – yra tie patys. Beje, konstrukciniai yaptumai – taip pat vienodi. Tai reiškia, kad "Shakespeare" elektriniai valčių varikliai atitinka aukštą techninį lygį.
    Su "Shakespeare" emblema išleidžiami keturi elektriniai valčių varikliai, pasižymintys reikiamu funkcionalumu: prie laivagalio jie tvirtinami universaliu laikikliu, galima reguliuoti variklio sraigto nugramzdinimo gylį, turi patogias valdymo rankenas, o su maitinimo šaltiniu-akumuliatoriumi variklį jungia patikimas kabelis, kuris prie akumuliatoriaus polių tvirtinamas specialiais gnybtais. Todėl energijos šaltinį galima greitai prijungti arba atjungti.
    Visi "Shakespeare" elektriniai valčių varikliai lengvai valdomi, nes turi penkių pakopų pavarą plaukti į priekį ir dvi atbulinės eigos pavaras, kurios jungiamos variklio valdymo svirties antgalio pasukimu. Vadinamosios variklių "kojos", jungiančios valdymo bloką su sraigto mentės mechanizmu labai tvirtos ir atlaiko dideles apkrovas, nebijos mechaninių smūgių. Sraigto mentė lengvai keičiama.

    Pasirinkimo galimybė

    Jei domėsitės "Shakespeare" elektriniais valčių varikliais, pamatysite, kad jie yra kelių modifikacijų. "Shakespeare" variklių gamybos procesas užtikrina jų aukštą kokybę, reikiamus standartus atitinkantį ekonomiškumą, tylią eigą ir garantuoja galingą trauką. Kadangi konstrukcija, detalių kokybė, medžiagos, iš kurios gaminami "Shakespeare" varikliai yra aukštos klasės, svarbiausias parametras, kuriuo varikliai skiriasi vieni nuo kitų – jų sukuriama trauka: mažiausias "Shakespeare" variklis pasiekia 28 lb trauką, vidutiniai – 34 ir 44 lb trauką, o galingiausia versija – 54 lb trauką. Todėl galingiausių versijų varikliai turi sraigtus su trimis mentėmis, o silpnesni – su dviem mentėmis. Nors mentės apsaugotos nuo smūgio į kerplėšą ar akmenį specialiais kyliais, kurie atsikiša nuo sraigto mechanizmo korpuso į apačią, tačiau pasitaiko, kad per neatsargumą nulaužiama sraigto mentė. Todėl patartina
    Vienintelis "Shakespeare" elektrinių variklių trūkumas – ribotas energijos šaltinis, t.y. akumuliatorius, kuris turi būti pilnai įkrautas, o tam reikia nemažai laiko. Todėl daugelis meškeriotojų turi atsarginius akumuliatorius ir vežasi juos į žūklę. Nors atsarga gėdos nedaro, tačiau "Shakespeare" varikliai labai ekonomiški, tad papildomo akumuliatoriaus dažniausiai prireikia, jei žvejojama antrą dieną arba tenka daug plaukti prieš pučiantį į kaktą vėją. Tad išbandykite žūklę su "Shakespeare" valties varikliui ir įsitikinsite, kad jis užtikrina reikiamą komfortą ir galimybę greitai judėti vandens telkinyje.

    Peržiūrėta: 1466 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 5.0/1
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]