Ketvirtadienis
28.03.2024
22:54
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 888
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Vasaris » 13 » TAKTIKA IR TECHNIKA
    14:54
    TAKTIKA IR TECHNIKA

    Net jei turėsite labai plonus valus, teisingą meškerėlę ir mikroavižėles, pagrindinė sėkmės priežastis vis tiek yra teisingas ir greitas žuvies suradimas. Sutikite, šiais laikais didžioji dauguma varžybose dalyvaujančių sportininkų turi labai panašią įrangą, bet kai per tą patį skirtą laiką vienas pagauna pusę kilogramo, o kitas pusantro arba du, iškyla klausimas: „Ką tas antrasis darė kitaip?" . Per nemažą dalyvavimo varžybose ir panašiuose renginiuose praktiką galiu tiksliai atsakyti – 70% rezultato duoda ikivaržybinės treniruotės. Kiekvieną telkinį reikia įvertinti, suprasti ir parinkti jam tinkamą „raktą". Ypač tai svarbu kai kalbame apie nepratekančius vandens telkinius. Beje, dažnai varžybos rengiamos būtent tokiuose telkiniuose, kur ešeriai (pagrindinė „sportinė" žuvis žiemą) yra labiausiai „laukiami".  Manau, kad sportinė žuvų paieškos technika tokiuose telkiniuose jums gali būti įdomi.
    Pradėti reikia nuo gylių nustatymo žūklės sektoriuje. Tam reikia išgręžti 5-6 eketes stačiai krantui tarp kurių būtų 2-3 metrų tarpai. Tada panaudojant šėryklėlę išmatuokite gylius pradedant nuo tolimiausios nuo kranto eketės. Nustatę šlaitus, jau galite įsivaizduoti dugno reljefą (pav 1).


    1 zona – pakrantės sėklius (tolygus šlaitas), čia dažniausiai gylis yra 0.5-1 m. Čia galima gausiai sutikti mažų ešeriukų. 2 zona – staigus gilėjimas. 3 zona – pirmojo (pakrantės) šlaito pabaiga. Būtent čia (paprastai 3-4 metrų gylyje) ir yra viena iš perspektyviausių žūklės vietų. 4 zona – tolygus ir pakankamai ilgas (3.5-5m) gilėjimas. Jei tai būtų įlanka, toliau sektų ženklus pagilėjimas arba visiškai lygus dugnas su nedidelėmis variacijomis. Kalbant apie ežerus, tai didžiausias žuvų telkimasis būna giliausioje vietoje prie dambos (jei tokia yra) arba pačiame telkinio viduryje. Dabar reikia „apdoroti" perspektyvias vietas. Pradedam gręžimo darbus, t.y. gręžiame 4 eketes išdėstytas kvadrato kraštuose ir vieną centre (taip vadinamas „vokas" ) (2 pav.).

    zonos2

    Paruošę kelis tokius vokus perspektyviose vietose, pradedame gaudyti. Reikia pastebėti, kad 3-4 valandų žūklei reikia išgręžti 20-30 ekečių, būtent todėl reikia turėti labai kokybišką grąžtą. Apžvejoję pirmąjį kvadratą, beje, kiekvieną eketę reikia išbandyti du kartus, pašeriate šį kvadratą matyliumi ir einate prie kito „ voko". Apėję visus „vokus" grįžtate prie pirmojo ir vėl gaudote. Palyginate rezultatą su prieš tai buvusiu tose pačiose eketėse ir nusprendžiate, kuriose eketėse žuvį jaukinti, o kuriose neverta nes ne visose eketėse žuvis vienodai reaguoja į jaukinimą. Toliau naudojate racionalią „grybų rinkimo" taktiką: Pagavai-pajaukinai ir eini toliau, bet tik į tas eketes, kurios pasitvirtino. Viena iš ešerių silpnybių – įgimtas smalsumas viskas, kas nėra įprasta ir žvejui reiktų išnaudoti šią ešerio silpnybę. Pradžiai į eketę nuleiskite didelę ir ryškią avižėlę, pvz. auksinę ar raudoną „skruzdėlę" ir 6-7 kartus pakelkite plačiais trūktelėjimais. Neabejokite – netoliese kursuojantys ešeriai jau suplaukė pažiūrėti „kas čia kelia bangas". Būtent tada jiems po nosimis nuleidžiate mažą volframo avižėlę su vienu matyliumi  ant plonyčio valo ir visi smalsieji „žvėrys" – jūsų. Tokia gudrybė suveikia praktiškai visada, jei žūklės vietoje yra žuvies ir jūs nesėdite virš „negyvos zonos".  Visuose vandens telkiniuose yra zonos, vadinamos „mirusiomis", kurias žuvys aplanko retai nors visos sąlygos joms lankytis atrodo idealios. Dugnas ten dažniausiai būna padengtas pūvančiais augalais ir papuolus į tokią „tuščią" vietą neverta joje gaišti brangaus laiko. Taip pat būtų labai neteisinga nutylėti apie tokį svarbų žūklės faktorių kaip sėkmė. Praėjusiais metais per varžybas viename sektoriuje išgręžiau 20 ekečių, o po to dar 20, bet per 3 žūklės valandas jaukindamas ir bandydamas visas eketes po du kartus turėjau tik vieną kibimą. O gretimame sektoriuje sėdėjo mano pažystamas, kuris išgręžė dvi eketes ir iškart pataikė „ant ešerių", kuriuos ir gaudė visą varžybų laiką tose pačiose eketėse. Taigi  „pasiseks-nepasiseks" galioja ir sportininkams, bet dažniausiai nugali meistriškumas. Baigiant norėčiau palinkėti „nė žvyno" visiems žvejams šiais naujaisiais metais, negęstančio azarto ir meistriškumo. „Nei žvyno, nei uodegos".

    Paruošta pagal užsienio spaudą.






    Peržiūrėta: 1386 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 5.0/1
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]