Penktadienis
03.05.2024
08:49
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Balandis » 12 » ŠĖRYKLĖ SU REGULIUOJAMAIS PARAMETRAIS
    22:48
    ŠĖRYKLĖ SU REGULIUOJAMAIS PARAMETRAIS

    Anksčiau meškeriotojai paprasčiausiai tvirtindavo prie dugninės vietoj svarelio reikiamos talpos šėryklę su reikiamo dydžio skylutėmis korpuse. Tačiau tekdavo vežiotis visą jų atsargą, kad galima būtų parinkti reikiamą. Italai nebūtų italais, jei jiems neniežtėtų rankos patobulinti dugninės įrangą. Šį kartą jiems tai pavyko: žūklės ekspertai teigia, jog šėryklės su reguliuojamu kiaurymių skersmeniu – universalus įnagis.
    Kadangi šėryklėse – jaukas, kuris turi pakliūti į vandenį ir vilioti žuvis prie masalo, tai svarbu, kad jis lauk byrėtų reikiamomis porcijomis. Ežere tai nėra labai svarbu, o upėje tėkmė gali akimirksniu ištuštinti šėryklę ir kvapnus prievilio šleifas nebesidrieks pasroviui. Tad upėse su stipria srove naudojamos šėryklės su mažesnėmis kiaurymėmis. Naujoviška šėryklė patogi tuo, kad jos nereikia keisti, nes galima paprasčiausiai sumažinti korpuse esančių skylučių skersmenį, ir jaukas byrės lauk mažesnėmis porcijomis, o tai reiškia, kad jo veikimas truks ilgiau. Tose upėse, kur tėkmė lėta, kiaurymės atveriamos plačiau ir į vandenį pakliūva jauko tiek, kiek reikia.
    Svarbu ir tai, kad tokias šėrykles sėkmingai galima naudoti, kai reikia žuvis vilioti gyvūninės kilmės prievilu, pvz., musės lervomis. Čia taip pat veikia tas pats principas: jei šėryklės korpuso skylutės pernelyg didelės, žvitrios lervos greitai išsikrausto iš šėryklės ir žuvys jas tučtuojau išgaudo. Priimtinesnis variantas, kad lervos kraustytųsi iš šėryklės į vandenį palaipsniui, nes tada žuvys ilgiau bus toje zonoje, kur užmestas masalas.

    Nuotr.: italų sukonstruotos šėryklės išsprendžia iškart keletą klausimų: padeda racionaliau naudoti jauką, padidina jo veiksmingumą ir užtikrina didesnius laimikius


     Autorius: Žvejo žinios/romada.lt
    Peržiūrėta: 985 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]