Sekmadienis
28.04.2024
13:10
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Liepa » 31 » ŠERYKLA KITONIŠKAI
    14:33
    ŠERYKLA KITONIŠKAI

    Srovė ir dugninė – sunkiausiai suderinamas duetas, nes pirmoji su nepaaiškinamu atkaklumi stengiasi padaryti viską, kad tik masalas atsidurtų ne ten kur reikia meškeriotojui. Suktis iš tokių keblių situacijų padeda specialios „Browning" šėryklės.


    Žūklei srovėje norom nenorom tenka naudoti tokio svorio šėrykles, kad jų nenuridentų ar nenuvilktų tėkmė. Na, o tai savo ruožtu kelia kitas problemas – tenka parinkti reikiamos galios meškerykotį, ritę, valą ir kitus montažo bei įnagio elementus. Ką daryti, jei tokioms išlaidoms nėra prasmės, nes įrankio reikia porai vizitų prie vandens, o tokiam reikalui geriausiai pritaikyti ką nors turimo po ranka. Kadangi dažniausiai po ranka – neatlaikantys sunkiasvorių šėryklių keliamų apkrovų meškerykočiai, tai tenka galvoti, kaip patobulinti lengvus modelius.

     Žinoma, padėties be išeities nebūna, o svarbiausia, jog išeitis – visai paprasta. Pasirodo, tradicinę šėryklę – vielinį krepšelį galima kuo puikiausiai pritaikyti srovėje. Šėryklei patobulinti reikalingas palyginti stangrios 1,5 mm skersmens vielos atkarpa. Maždaug 30 cm ilgio. Viela perveriama per šėryklę ir įtvirtinama taip, kad galai styrotų į šonus kaip katino ūsai. Tokia šėryklė lekia ne taip tiksliai ir labiau sklendžia, bet nugrimzdusi ji puikia įsikabina į gruntą, Jei „ūsai" įstringa tarp akmenų ar kur nors užkliūva, stipriau truktelėjus jie užsilenkia. Įdomu tai, jog būtent šią gudrybę panaudojo „Browning" kompanija ir pagamino serijinę tokios konstrukcijos šėryklę, kurią galima rasti „Romados" prekybos tinklo parduotuvėse arba įsigyti internetu.


    Publikuota: 2011 Liepa Autorius: Žvejo žinios / romada.lt
    Peržiūrėta: 1084 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]