Kaip ir visos
žuvys, taip ir šapalai, nors šiaip ir negarsėja savo kulinarėm savybėm,
rudenį priaugina riebalų, tampa
skanesni. Rudeniop verta pasiimti namo
keletą didesnių šapalų ir paruošti puikių patiekalų. Išsirinkus gražesnį
šapalą, reikia išpjauti file ir šiek tiek pamarinuoti. Marinatas
ruošiamas iš pieno. Toks marinatas tinka visoms sausoms žuvims. Į litrą
pieno dedami prieskoniai - muskatas, bazilikas, estragonas, pipirai ar
paprika. Į šį marinatą dedam file ir laikom 2-3 valandas kambario
temperatūroje. Po to galima žuvį kepti aliejuje - geriausia apvoliotą
miltuose.
Taigi rudeniop rinkitės
mažuosius didelių upių intakus, ir jūs tikrai nustebsite, kaip tokiose
"srovelėse" gali gyventi tokie monstrai. Tuo labiau, kad rudeniop jie
dar ir skanūs...