Sekmadienis
05.05.2024
21:49
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 2
megėju: 2
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gegužis » 7 » REVOLIUCINĖS GUMINUKŲ RŪŠIES DEBIUTAS
    13:17
    REVOLIUCINĖS GUMINUKŲ RŪŠIES DEBIUTAS

    Minkštieji spiningo masalai taip ištobulinti, kad po sklendžiančių guminukų, kurių korpusuose įmontuoti gramzdai, premjeros sunku buvo tikėtis per palyginti trumpą laiką dar vieno debiuto, tačiau šis spėjimas nepasitvirtino: kompanijos „Zebco" ekspertai pristatė šį sezoną naują minkštųjų spiningo masalų rūšį, kurios pasirodymas gali tapti revoliucija šių masalų raidoje.

     

    Masalas su galva vietoj uodegos

     

    Naujasis guminukas pavadintas „Joker Lure" pagal analogiją su kozirius kertančia pokerio korta, kuri iki lemtingo momento laikoma „rankovėje", t.y. ypatingam atvejui. Šioje analogijoje daug tiesos, nes naujovišką guminuką galima panaudoti tokiomis sąlygomis, kuriomis neįmanoma žvejoti kitais šio tipo spiningo masalais.


    „Joker Lure" guminuko išvaizda atrodo gana tradiciška, t.y primenanti įprastą žuvelės formos minkštąjį spiningo masalą, kurio  forma nusakoma terminu „minnow", jei ne akivaizdus nesusipratimas, išryškėjantis, kai masalas veriamas ant kabliuko. Logiškai galvojant, „Joker Lure" primena originalų guminuką žūklei „drop-shot" metodu: liaunas korpusas su plačia nugara ir plokščia uodegos mente. Tačiau pagal „Zebco" ekspertų rekomendacijas šis guminukas montuojamas ne taip, kaip „drop-shot" masalai, o pagal metodą, naudojamą vobleriais žvejojančių spiningininkų, kai tie po ranka neturi „jerk bait" masalų. Tais atvejais vobleris su liežuvėliu prisegamas prie valo atbulas ( prieš tai nukabinus masalo gale pritvirtintą trišakį) ir tvičinguojama.

    Lygiai taip pat, t.y. atbulas, montuojamas „Jocker Lure" ir veriamas ne ant tradicinio galvakablio, o ant vadinamojo „ofsetinio" kabliuko. Tad masalo galvoje kyšo kabliuko geluonis, o priešais plokščią mentę – kabliuko auselė.

    Kozirinis žaismas

    Kai susipažįsti su „Joker Lure" konstrukcija, tampa akivaizdu, kad reikia laukti ir kitų staigmenų. Jomis tampa masalo žaismas. „Joker Lure", užmestas į vandenį, neria ne vertikaliai, o gana smailiu kampu į tą pusę, į kurią nukreipta masyvi guminuko galva. Sumaniai valdant masalą, jį galima nugramzdinti po plūduriuojančiomis vandens paviršiuje vandenžolėmis ar pagraužtu krantu, išvartomis ir pan. Šios fazės metu masalas elgiasi, kaip tradicinis guminukas, šiek tiek vibruodamas korpusu ir plokščia uodegos mente. Kitos fazės, t.y. masalo plukdymo metu, guminuko žaismas kardinaliai keičiasi – plokščia uodega su gana plačia mente užsilenkia kaip vėžio uodega, kuri ramybės pauzės metu išsitiesina. Visi šie masalo judesiai kelia stiprius virpesius ir masina plėšrūnus. Žaismas tiesiog unikalus, todėl šis masalas fantastiškai veiksmingas.

     

    Techninės charakteristikos

    „Joker Lure" sukurtas sterkų žūklei, tačiau, kaip dažnai būna, žūklės praktika rodo, kad jis mūsų sąlygomis tinkamas visų plėšriųjų žuvų žūklei. Guminukai gaminami 2tipų – „Joker S" ir „Joker M". Pirmasis tipas 8,5 cm (2 ir 5 g), antrasis – 12 cm (4,6 ir 10g). Kadangi masalo svorio efektyviai žūklei ne visada pakanka, jį galima pasunkinti įsmeigiamais į korpusą svareliais bei triukšmo kameromis, taip pat įsmeigiamomis į korpusą. „Romados" parduotuvėse jau galima susipažinti su pirmojo tipo „Joker Lure" guminukais, kurių aktualios spalvos mūsų sąlygomis – „Opening Night", „Red Raster", „Firetiger" ir „Rainbow".

    Nereikia tikėtis, kad jau pirmoje žūklėje pavyks tinkamai valdyti masalą, todė patartina pastudijuoti jo ypatumus savybes, sudaryti žūklės schemas ir tik tada užmesti masalą į tokią vietą, kur galima tikėtis rimto laimikio.  

     

    Publikuota: 2011 Balandis Autorius: Žvejo žinios / romada.lt
    Peržiūrėta: 1425 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]