Pirmadienis
29.04.2024
02:17
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Lapkritis » 5 » PLŪDĖ ŠIMTADARBĖ ARBA ARCHIFUNKCIONALUSIS STILIUS
    16:54
    PLŪDĖ ŠIMTADARBĖ ARBA ARCHIFUNKCIONALUSIS STILIUS

    Kol kas dar niekam nepavyko įgyvendinti seną meškeriotojų svajonę – sukurti universalią meškerę, o štai „Browning" ekspertui Jurgenui Masuchui, atrodo, pavyko sukonstruoti universalią slankiąją plūdę.

    Aerodinaminė forma

     Anglijoje gimė ir išpopuliarėjo meškeriojimo tolimojo užmetimo „match" meškerėmis stilius, tad neatsitiktinai šioje šalyje akyviausiai evoliucionuoja šiam meškeriojimo stiliui naudojamos slankiosios „Waggler" plūdės. Viena svarbiausių šių plūdžių ypatybių – aerodinaminės savybės, užtikrinančios tolimą montažų su „Waggler" plūdėmis skrydį. Kelerius metus į priekį šioje srityje buvo išsiveržusi „Craluso" kompanija, kuri panaudojo „Waggler" plūdžių skrydžiui pagerinti golfo kamuoliukų technologiją, bet dabar inovacijų kūrėjų laurus vėl susigrąžino anglai, savo laiku įdiegę į plūdes metalinius antgalius – svarelius ir plūdes su raketų skrydžio stabilizatoriais: Jurgeno Masucho pasiūlymu „Dart Waggler" plūdės korpusas turi raketos su 4 stabilizatoriais formą. Tad ne veltui naujoviška plūdė angliškai pavadinta taip pat kaip ir populiaraus svaidymo į taikinį žaidimo strėliukė.

     

    Neįtikėtinas funkcionalumas

    „Dart Waggler" pasižymi ne tik idealia aerodinamika, bet ir gali būti panaudojama kaip sunkiasvorė toliašaudė plūdė arba kaip lengvojo svorio žaidėją: pirmuoju atveju plūdė jungiama prie valo specialiu segtuku, o antruoju nusukamas sunkus žalvarinis antgalis, nuimami metaliniai grimzlės reguliavimo žiedeliai ir į tą vietą įsukamas lengvas strypelis, kuris įmaunamas į užvertos ant valo jungties – silikoninio vamzdelio su ausele vidų. Ir montažas parengtas užmesti masalą. Bet tai tik dalis „Dart Waggler" savybių. Plūdė gaminama 7 modifikacijų, kurių keliamoji galia – 10, 12, 14, 16, 18, 20 ir 25 g. Toks diapazonas aprėpia meškeriojimo visų tipų vandens telkiniuose sąlygas, o meškeriotojui leidžia prisitaikyti bet kurios žuvų gaudymo ypatumų.

    Įspūdingas komplektas

    „Dart Waggler" įrangos komplektas, išrykiuotas ant stalo, primena naikintuvo ginkluotę. Į jį įeina jau minėti lengvi ir sunkūs antgaliai, 4 didelės antenos, iš kurių viena konusinė, o 2 – su skrydžio stabiliztoriais, silikoninis vamzdelis – jungtis, 6 didelio ir 6 skersmens įvairiaspalviai antenų antgaliai, iš kurių pirmi naudojami, kai masalas užmetamas toli, o antrieji naudojami meškeriojant arčiau kranto. Komplektas taip pat papildytas įvairių spalvų, ilgio ir skersmens antenų antgaliais ant spyruokliuojančių strypelių. Šie antgaliai naudojami vėjuotu oru, kai kyla stiprokas bangavimas. Naujoviškos slankiosios plūdės autorius mano, kad tokios turi būti visos plūdės, nes jų konstrukcijoje ir įrangoje atsižvelgta į kiekvieną smulkmeną.

     

    „Dart Waggler" korpusas – raketos su stabilizatoriais kopija

     

    „Dart Waggler" įrangos komplektas

    1.     Antena „Tip Withflights"

    2.     Antena „Peachock feather"

    3.     Antena „Peachock feather with flitligts"

    4.     Antena „Hallow Tip" ( 4,5 mm skersmens, 6 vnt.)

    5.     Antena „Hallow Tip" ( 2,0 mm skersmens, 6 vnt.)

    6.     Antena „Carbon Hallow Tip" ( 4,5 mm skersmens, 2vnt.)

    7.     Antena „Carbon Hallow Tip Small" (4,5 mm skersmens, 2vnt.)

    8.     Antena „Carbon Hallow Tip" (3,0 mm skersmens, 2vnt.)

    9.     Antena „Carbon Hallow Tip Small (3,0 mmskersmens, 2 vnt.)

    10.   Jungtis "Brass Pin Adaptor"



    Publikuota: 2011 Spalis Autorius: Žvejo žinios / romada.lt





    Peržiūrėta: 1117 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]