Pirmadienis
29.04.2024
00:07
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Rugpūtis » 26 » PAMOKANTIS VOKIEČIŲ PRAKTIŠKUMAS
    19:33
    PAMOKANTIS VOKIEČIŲ PRAKTIŠKUMAS

    Kai atsirado pirmosios žvejybos liemenės , kurias galima prilyginti mobiliojo telefono laisvų rankų įrangai, daugeliui meškeriotojų atrodė, kad pasiekta racionalumo viršūnė, nes liemenės kišenių pakako masalinėms, atsarginiams valams, gertuvei, peiliui, replėms nešiotis , specialių kilpų su segtukais visiškai pakako žirklėms ir kitiems įnagiams tvirtinti, o ypatingoje kišenėje, prisiūtoje ant nugaros, galima buvo nešiotis lietpaltį ir net trumpakotį graibštą. Per pastarąjį dešimtmetį žūklės įrankių arsenalas gerokai pasikeitė ir pasipildė, todėl vien žvejybos liemenės mobilaus žvejo reikmėms nebepakanka.Kaip ir kur laikyti žvejo bagažą? Šia tema labai praktiškus sprendimus siūlo vokiečių žūklės įrankių kompanija "Cormoran"?

    Stilius ir darna

    Tikram žvejui iki laimės visada ko nors stinga, o labiausiai įsitikinimo, kad jo žūklės įrankiai ir reikmenys – reikiamo lygio ir atitinka jo poreikius. Tai ne tikslas dėl tikslo, o praktinė būtinybė. Kuo darniau suderinta žūklės įranka ir ekipuotė, tuo patogiau jautiesi, meškeriodamas bet kokiomis sąlygomis, bet svarbiausia, kad sutaupoma daug laiko, kurio nereikia gaišti įvairiems nesusipratimams.
    Žvejybos liemenė iš tiesų daugeliui žvejų (ypač muselininkams ir spiningininkams) padėjo pasiekti sąlyginę darną žūklės įrankių arsenale, tačiau, laikui bėgant klasikinė muselininko ar spiningininko liemenė ėmė nebepatenkinti vartotojų, todėl jos konstrukcija ir stilius ėmė keistis. Tiesa, karkasas, t.y. generalinė sandara liko ta pati, tačiau liemenei buvo pradėti kelti nauji reikalavimai. Žūklės ekspertai ėmė galvoti, kad reikia kažko dar tobulesnio, kai išsikrapštę iš pakrantės krūmų brūzgynų, keiksnojo už kiekvieno krūmo kliūvantį laimikio krepšį. Beje, toks krepšys nekliudo tik tada, kai brendi vandeniu, o kai eini krantu nesvarbu ar jis pintas, ar siūtas iš brezento. Beje, kitas liemenės trūkumas – ribota kišenių talpa. Į jas termosas bei sumuštiniai netelpa, o vėsesniu metu praleisti gryname ore pusę dienos tuščiu pilvu nėra taip smagu kaip gali pasirodyti diskuotuojant apie žūklę prie valgiais nukrauto stalo.
    Žodžiu, tarp tų kurie pastebi nepatogumus, visada atsiranda ieškančių išeities. Ją rado ir "Cormoran" ekspertai, kurie sukūrė savo žvejo bagažo versiją, o tiksliau – žvejo liemenės ir kuprinės hibridą.
    Idėja paprasta kaip dviejų centų moneta. Žinoma, tai įvyko ne iškart, nes "Cormoran" žvejo ekipuotės gamoje iš pradžių atsirado labai patogi ant juosmens nešiojamos rankinės-diržo versija. Kuri ypač paranki, kai tenka žvejoti per kaitrą ar trumpam išeiti su spiningu į paupį. "Cormoran" žvejo ekipuotės gamoje rankinė-diržas, be jokios abejonės, įsitvirtino ilgam: "Cormoran Spin Angler Hip Bag" susideda iš trijų pakankamai talpių prie diržo prisiūtų kišenių su palyginti sandariais užtrauktukais, tad į kišenių vidų neprilyja, o vanduo pakliūva tik tuo atveju, jei rankinė-diržas panardinama į vandenį. Kišenės – neperšlampamos, o pati rankinė-diržas labai lengva, nes pasiūta iš šimtaprocentinio poliesterio audeklo.

    Rankinė prie diržo spec. Angler's Hip Bag

    Rankinė prie diržo Spin Angler Hip Bag

    Kad ir kokia praktiška rankinė-diržas, tačiau ilgesnei žūklei jos talpa – nepakankama. Bet nuo tokios rankinės-diržo – tik vienas žingsnis iki sumanymo sukryžminti klasikinę žvejybos liemenę su kuprine. Rezultatas – naujas produktas "Cormoran Twin Bag". Ši žvejo ekipuotės grandis – dabartiniu metu yra pati svarbiausia mobilaus meškeriotojo įrangos dalis. "Twin Bag" konstrukcija, kad būtų aiškiau, susideda iš labai sumaniai pasiūtos kuprinės su skyreliu laimikiui, įrankiams, maistui bei sekcija atsarginiam rūbui, kuri dar sumaniau sujungta su nešiojama ant krūtinės masaline iš dviejų "portfelių" didesnio ir mažesnio. Tiek kuprinė, tiek "portfeliukai" ne tik lengvi, bet ir pakankamai sandarūs bei nelaidūs, nes pasiūti iš šimtaporcentinio poliesterio kaip ir rankinė- diržas. Tiesa, skiriasi audinio faktūra ir spalva. "Twin Bag" – blyškiai žalios, o rankinė-diržas – tamsiai žalios spalvos. "Twin Bag" išsprendžia beveik visas mobilaus meškeriotojo problemas ir atstoja jam ne tik liemenę, bet ir rankinę-diržą, kuprinę bei graibšto futliarą.

    Spin Angler Bag "Twin Bag"

    "Twin Bag” pasiūta taip, kad puikiai priglunda prie žvejo figūros ir dera tiek prie lengvos aprangos – marškiniai ar trikotažinė palaidinė, tiek prie šiltos striukės. Specialios petnešos užtikrina, kad "Twin Bag" net ir gerokai prikrauta nespaudžia pečių ir nevargina sprando. "Twin Bag" išsiardo – kuprinę galima nusegti, jei ji nereikalinga arba teks bristi per gilią brastą,
    Nežinia, koks bus tolimesnis klasikinės žvejybos liemenės evoliucijos etapas, tačiau kol kas kiekvieną mobilų meškeriotoją`patenkina naujojo stiliaus liemenės ir kuprinės hibridas "Twin Bag".

    Naujovė žvejojantiems per lietų

    Dauguma žvejo bagažui ir žūklės reikmenims gabenti skirtų ekipuotės dalykų siuvami iš sintetiniųaudinių , kurie nėra absoliučiai sandarūs, nors ir atlaiko pakankamai ilgai dulkiančią įkyrią lijundrą. Niekam ne paslaptis, kad meteorologinės ar kelionės sąlygos dažnai būna labai nepalankios. Paprastas kontinentinis pavyzdys: daiktus ir jaukus su masalais reikia patikimai apsaugoti nuo lietaus, kai įsikuriama žvejoti ežero pakrantėje parai ar dviem. Gerai, jei yra palapinė, o jei viso labo nuo lašų apsaugo tik lietpaltis? Teks spręsti, ką daryti: pačiam juo gobtis ar uždengti daiktus. Dar komplikuotesnė situacija, kai tenka žvejoti jūroje, o laivas palyginti nedidelis ir bangų purslai dažnai persirita per bortą.
    "Cormoran" kompanija siūlo puikią alternatyvą tradiciniams žūklės krepšiams ir kuprinėms, pasiūtiems iš brezento tipo audinių – tai specialūs bagažo krepšiai ir kuprinės "Cormoran Aqua Safe". Beje, šiuos gaminius galima pamatyti ir, žinoma, įsigyti "Romados" prekybos tinklo parduotuvėse. Ypač patrauklus, praktiškas ir naudingas iš serijos, kurią sudaro trijų tipų krepšiai ir kuprinės, yra kelionmaišis "Cormoran AguaSafe Seabag", kurio talpa – 50 litrų.

    Kuprinė vand.nepral.50ltr.Aqua safe

    Šis absoliučiai neperšlampamas ir beveik 100 proc. hermetiškas kelionmaišis yra pagamintas iš 0,5 mm storio elastinės medžiagos "PVC Tarpaulin". Krepšio aukštis – net 75 cm, o skersmuo – 35 cm. Tad į jį galima sutalpinti viską, ko reikia vienai personai, plaukiančiai vieną dieną žvejoti į jūrą . Tiek į Baltiją, tiek į Barenco. Kelionmaišį "Cormoran AquaSafe Seabag" labai patogu nešiotis, ir ypač svarbu, kad jis – lengvas.
    Vidaus vandens telkiniuose žvejojantiems žvejams, kurie į žūklavietę leidžiasi pėsti, idealiai tiks kuprinė "Cormoran AquaSafe Rucksak", esanti tokių pat gabaritų kaip ir kelionmašis (70X35 cm). Na, o žvejojantiems iš valties ar katerio parankiausias variantas – "Cormoran AquaSafe Carryall bag" krepšys, su dviem rankenomis, stabiliai stovintis ant valties dugno, ir, žinoma, neperšlampamas.

    Kuprinė vand.nepral.32ltr.Aqua safe

    Peties jausmas

    Nors daugelis meškeriotojų balsuoja už mokslo ir technikos pažangą,tačiau nemažai meškerės brolių – ištikimi tradiciniams, per petį permetamiems krepšiams, kurie pritaikyti įvairių profilių žvejams. "Cormoran" siūlomų produktų gamoje šią kryptį atstovauja serija "Shoulder bags". Tai puikūs, patikimi ir lengvi kelionės krepšiai. Jų dydis įvairus – nuo 25 iki 38 cm ilgio ir nuo 21 iki 30 cm aukščio.

    Rankinė spining.su kišenėm 36X28X12 cm     Rankinė spining. Classic 38x30x12cm

    Ypač populiarus šioje serijoje vidutinio dydžio kelionkrepšis "Shoulder bag", kurio matmenys – 36X28X12 cm. Šio krepšio viduje – neperšlampama medžiaga išmuštas skyrelis sužvejotam laimikiui, o į kitą skyrių ir kišenes telpa masalinės, termosas, sumuštinių dėžutė, replės ir gertuvė. Ko dar reikia mobiliam meškeriotojui?
    Šioje serijoje – ne tik universaalūs krepšiai, bet ir specialūs: muselininkams skirtas krepšys turi daug kišenių, kuriose telpa atsarginės ritės su valais ir muselių rišimo komplektas, o karpių žvejams skirtoje versijoje – kišenės indekliams masalų pavilgams. Beje, šioje serijoje yra netgi kelionkrepšis, kurio specialiame skyriuje galima laikyti jauką.

    Smulkių įrankių gabenimas

    "Cormoran" ekspertai sukūrė seriją įvairių masalinių (sukrėms, vartiklėms), kompaktinių futliarų ritėms, specialių piniginių karpių žūklės ir žūklės plūdine meškere pavadėliams, karpių žūklės svareliams, kurios pasižymi ne tik funkcionalumu, bet ir stilingu, o svarbiausia – vieningu dizainu. Šioje serijoje – yra ypatinga masalinė "Cormoran Plug and jerkbait bag", kuri skirta nešiotis voblerius bei "jerbait" tipo masalus. Masalinėje – 7 kišenės, kurios, ekspertų skaičiavimu, talpina 28-30 įvairaus dydžio masalų.Tokioje masalinėje labai patogu nešiotis ribotas masalų serijas, o svarbiausia – jokio pavojaus, kad į pirštą įsisiurbs trišakio geluonis..

    Plug and jerkbait bag 23x18x11cm

    Spiningininko kraičio skrynia

    Žvejo bagažui gabenti ir laikyti skirtų produktų seriją vainikuoja specialių žūkladėžių serija "Cormoran Tackle box bag". Beje, šį darinį teisingiausia vadinti žūkladėžės ir klasikinio žvejo krepšio hibridu. Kodėl? Jo apvalkalas – pasiūtas iš praktiškai neperšlampamo poliesterinio audinio kaip ir žvejo krepšiai, tačiau "Cormoran Tackle box bag" – kontrukcija tokia pat kaip ir klasikinės žūkladėžės, kurios gaminamos iš plastikų. Tai reiškia, kad joje yra skyreliai į kuriuos patalpintos atitinkamo dydžio plastiko dėžutės (taip pat su įvairaus dydžio skyreliais, kuriuose laikomi spiningo masalai arba žūklei dugnine ar plūdine meškere skirti įnagiai bei reikmenys).

    Speciali "Cormoran" žūkladėžė pasižymi ypatingu lengvumu

    Šiuos specialius krepšius-žūkladėžes "Cormoran Tackle box bag" labiausiai yra pamėgę spiningininkai, nes juose labai patogu laikyti būtinų masalų ir reikmenų rinkinį. Antra, šios žūkladėžės dėl naujoviškos konstrukcijos – labai lengvos. Jų dugnas impregnuotas, tad gali tokią masalų talpyklą pasiimti į valtį ir nesibaiminti, kad ant dugno bus šiek tiek vandens – "Box bag" neperšlaps, o masalai nepradės rūdyti.
    Tad nepraleiskite progos ir apsilankykite "Romados" prekybos tinklo parduotuvėse, kur patys galėsite įsitikinti "Cormoran" sukurtos žvejo ekipuotės privalumais, `pamatysite, kad gaminiai ne tik stilingi, bet ir užtikrinantys žūklės įrankių arsenalo darną.

    Peržiūrėta: 1513 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]