Pirmadienis
06.05.2024
08:19
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2012 » Sausis » 12 » MARINUOTOS STINTOS
    16:14
    MARINUOTOS STINTOS
    Šiai žuvelei laikas pakeisti pavadinimą. Į "auksinė", vietoj stinta. Visom prasmėm.
    Perkant stintas sutikau kaimynę. Prisiminėm visai nesenus laikus, kai stintos kainavo po tris litus už kilogramą. Kai pabrangino iki 6,50 Lt, visi šaukė, jog tai jau svieto pabaiga...
    Šiandien stintos Klaipėdos turguje po 15 Lt/kg. Na, gerai, paprastą dieną 13 Lt/kg. Palangos stintos šventės metu - 20 Lt/kg. Nieks nebešaukia, nes, matyt, užtraukė žadą.
    Ir ką gi, vis vien perkam, nors kartą per sezoną. Dėl agurkų kvapo. Dėl skonio. Dėl sentimentų... Vaikystėj su tėvu esu žvejojusi stintas ant Kuršmarių ledo. Ir ne kartą. Jau šitie prisiminimai niekad neišdils. Prigaudydavom maišus, skaičiuodavom šimtais "štukelių"...

    Nežinau, ar atveža stintų į kitus miestus. Manau, kad taip. Kartais matau, kaip atvažiavusieji šviežią žuvį perka kilogramais. Stintas ir mes veždavom lauktuvių...



    Seniau, pirkdavom, kepdavom, vėl pirkdavom, kepdavom ir kai atsibosdavo keptos, marinuodavom. 
    Skanesnės marinuotos žuvies, turbūt, nėra... Kitokių patiekalų su stintomis nelabai ir žinau.

    O mano marinuojamos stintos receptas paprastas ir nesudėtingas. Tik proporcijos liaudiškos, "iš akies", pagal skonį.

    Taigi, stintas išvalau, padruskinu ir neilgam palieku šaltai.
    Volioju miltuose ir iškepu. Kai atsivalgom keptų...




    ... likusioms ruošiu marinatą, kuriam naudoju (maždaug 1 kg žuvelių):
    1 - 1,5 l vandens;
    lauro lapus, pipirų grūdelių mišinį;
    acto, druskos ir cukraus pagal skonį;
    dvi morkas;
    du svogūnus (daržovių gali būti ir daugiau nei po dvi, nes marinuotos jos taip pat baisiai skanios).

    Vandenį užvirinu, suberiu pipirų grūdelius, lauro lapus (kartais dar gardinu petražolėmis ar gvazdikėliais) ir pavirinu. Pagal skonį padruskinu, įdedu cukraus. Cukraus negailiu, nes mėgstu saldžiarūgščiai. Po keletos minučių, suberiu riekelėmis pjaustytas morkas, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir pavirinu, kol daržovės suminkštėja, bet išlieka tvirtos. Pabaigoj negailėdama įpilu acto, darau "macniai". 
    Marinatą ataušinu ir užpilu ant keptų stintų (galima pilti ir šiltą).
    Palaikau bent per naktį (geriausia iki 24 val.). Ryte neiškenčiu ir valgau, valgau, valgau, negalvodama, kad kažkam reikia dar palikti... :)


    Peržiūrėta: 2192 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]