Pirmadienis
29.04.2024
00:17
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Spalis » 21 » Lengva sėkmė su "fyderiu"
    20:50
    Lengva sėkmė su "fyderiu"
    Karsiai lengvu fyderiu

    Dauguma specialistų, žvejojančių su fyderiais, žvejoja žūklavietėse maksimaliai toli nuo kranto, todėl ne visada pavyksta užmesti tiksliai į prijaukintą vietą. O štai Toby Clain'as žvejoja lengva įranga netoli kranto.

    Kai išsitraukiu lengvą fyderį iš dėklo, mano kaimynas nusistebi. "Tu ką, rengiesi žvejoti arti kranto? Tada ruoškis traukti smulkias žuvis" - ironizuoja kaimynas ir galingai atlieka tolimą užmetimą sunkiu fyderiu.  Jo tikslas - kažkur už 100m nuo kranto esanti smėlio salelė.

     

     

    Lengvas fydersi, karsiai
    Stambūs karšiai į prijaukintą žūklavietę susirenka ne iš karto

    Tuo tarpu mano prijaukintą vietą galima pasiekti lengvu metimu. Jau pirmoje masalo grimzdimo fazėje pajaučiu kibimą ir ištraukiu nedidelę kuoją. Taip tęsiasi ir toliau: po ketvirčio valandos sugautų žuvų skaičius pasiekia dešimtį. Mano kolegos veide, iki šiol negalinčiam sulaukti nė vieno kibimo, matau ironiją: "Juk sakiau, kad gaudysi vien smulkmę. O štai aš nusiteikęs traukti tik stambias žuvis". Po kurio laiko pastebiu galingą kibimą ir tuoj pat pakertu. Pasipriešinimas stiprus, tačiau liaunas fyderio kotas lengvai amortizuoja žuvies smūgius. Ir, kai aš pagaliau pritraukiu į graibštą kilograminį karšį, ironiška kaimyno šypsena dingsta. Jis iki šiol dar nieko nepagavo. Dar po 10 minučių man pasiseka ištraukti antrą karšį, sveriantį apie 2kg. Po jo sekė dar ne vienas kibimas ir po 3-jų valandų viso buvau pagavęs apie 20 stambių karšių. Žinoma, jie visi keliavo atgal į vandenį.

    žvejyboje

    Tai, kad aš galėjau sugauti šias žuvis viso labo tik 30m atstumu nuo kranto, nėra atsitiktinumas. Dažnai masalą iš viso nereikia stengtis užmesti kuo toliau. Užmesti masalą į žuvingas duobeles, smėlėtas seklumas, ežeruose ar kanaluose dažnai nereikia daug pastangų reikalaujančių metimų. Prieš žvejybą reikia tiksliai išmatuoti žūklavietės gylį, kad atrastumėte dugno nelygumus. Paprasčiausiai tai padaryti galima skaičiuojant sekundes nuo užmetimo į vandenį pradžios iki momento, kai atsilaisvina įtemptas valas, kai šėryklėlė pasiekia dugną. Tokiu būdu galima greitai rasti dugno "perkritimus". Kartais karšiai išsiduoda parodydami savo kuprotas nugaras vandens paviršiuje. Tokiose vietose būtinai reikia išmėginti laimę. Kai randama įdomi, perspektyvi žūklavietė, valas fiksuojamas ritės būgnelio segtuke (arba uždedama gumytė ant būgnelio, prispaudžianti valą), taip apsidraudžiama, kad užmetant mes nenumesime toliau, už žūklavietę. Užmetant, fazėje, kai masalas  tebeskrieja oru, meškerę reikia laikyti vertikalioje padėtyje. Tokia fyderio padėtis veikia kaip amortizatorius, kai metimo nuotolį sustabdo pritvirtintas ant ritės būgnelio segtuko valas. Taip apsaugomas valas, kad nenutrūktų metimo metu. Metimo kryptį nurodo iš anksto pasirinktas objektas kitame krante, pavyzdžiui, medis arba namas.

    LENGVA SISTEMĖLĖ

    SistemėlėJeigu atsisakėte tolimų metimų, jums visiškai pakaks:

    1. lengvo ar vidutinio fyderio, kurio ilgis ~3.6m
    2. ritės su monofilamentiniu 0.16mm skersmens valu
    3. slankiojančios valo kilpoje 40g šėryklėlės

     

     

    Nors ir žvejojate arti kranto, neverta imti lengvesnę šėryklėlę, nes pastaroji pernelyg ilgai grimztų iki dugno, todėl besileidžiantį masalą atakuotų smulkios kuojos, besilaikančios vidutiniuose vandens sluoksniuose.
    Prie 70cm ilgio ir 0.10mm skersmens pavadėlio rišamas Nr.18 kabliukas. Ant kabliuko kabiname 2 musės lervos kokonus. Puikiai pasiteisina ir kokonų bei mėšlinio slieko "sumuštinis".
    Jauką gaminu išvakarėse, kad žvejybos metu jauko konsistencija būtų tolygi. Jaukas neturi būti pernelyg drėgnas, kitaip jis sunkiai pasišalins iš šėryklėlės, nepasiskleis ant dugno. Jaukinimo rutulius darome gan stipriai spausdami rankomis. Jei norite žvejoti stambius karšius, jaukas turi būti šviesios spalvos. Smulkios žuvys vengia šviesaus jauko, nes jauko fone jos gerai matomos plėšrūnėms.

    GYVŪNINĖS KILMĖS PRIEDAI

    Į šėryklėlę galima pridėti musės lervų bei jos kokonų. Pradžioje reikia įdėti  truputį jauko, suspausti iš abiejų pusių pirštais, įdėti lervas ir kokonus bei vėl įdėti jauko (suformuojamas savotiškas jauko kamštis). tačiau gyvūninės kilmės jauko reiktų dėti tik tada, kai žuvys jau pradėjo kibti, kitaip galite prisotinti žuvis ir tikimybė, kad jos griebs masalą su kabliuku, sumažėja.
    Jei atsibosta smulkios žuvies kibimai, pamėginkite pakeisti šėryklėlę - dažnai sulaukiama gerų rezultatų. Pabandykite vietoj greitai besileidžiančios šėryklėlės uždėti vielinę šėryklėlę su šoniniu svareliu. Ją pusiau užpildykite jauku, tada pridėkite keletą musių lervų, ant viršaus kabliuką su masalu. Tada vėl truputį jauko ir šiek tiek suspauskite, kad metimo metu jaukas su masalu šėryklėlėje neišsilakstytų į šalis.

     

    Nusileidus ant dugno šėryklėlei su jauku, jauką tuoj atakuoja smulkios žuvys, tačiau jos negali pasiekti šėryklėlėje paslėpto masalo su kabliuku. Besistengiančios pasiekti masalą smulkios žuvys patrauks stambių žuvų dėmesį ir pastarosios atplaukiusios išvaikys smulkiąsias konkurentes.

    Kad lengviau pastebėtumėte atsargius žuvų kibimus, fyderį laikykite 45° kampu į žūklavietę. Kai pučia lengvas vėjelis, pakanka truputį įtempti valą, kad fyderio viršūnėlė šiek tiek susilenktų. Kai pučia stiprus vėjas ar esant pakankamai dideliai srovei, valą įtempti reikia daugiau, valas turi būti nugramzdintas, kitaip gali susidaryti valo lankas vandenyje ir bus sunku pastebėti kibimus.

     


    Peržiūrėta: 1129 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]