Sekmadienis
28.04.2024
13:41
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Liepa » 22 » KODĖL ŽUVYS NEPASTEBI VALO ?
    18:47
    KODĖL ŽUVYS NEPASTEBI VALO ?

    Karšiai, lynai, karosai, stambios kuojos – atsargios ir įtarios žuvys, jas žvejojant tenka naudoti labai plonus valus. Priežastis paprasta – storokas gijas akylos žuvys pastebi ir masalo neliečia. Tačiau plonu valu ne visada pavyksta ištraukti stambų laimikį. Kokia išeitis?

    Kai tapo kiekvienam meškeriotojui prieinami fluorokarbono „Climax", „Cormoran" ir „Zebco" valai meškeriotojai labai greitai įvertino jų savybes – jų gijos tiek drumstokame, tiek skaidriame vandenyje vos pastebimos plika akimi. Valai, gaminami iš tradicinių polimero pluoštų, nėra absoliučiai skaidrūs, todėl atsispindi šviesos spindulius, prasiskverbiančius į vandens storymę. Tuo jie skiriasi nuo naujos kartos fluorokarbono valų.

        

    Valas Fluorocarbon 100m

     

    Fluorokarboninio valo ir vandens skaidrumas beveik vienodas. Todėl šviesos spindulių lūžimo koeficientas šiose terpėse labai panašus. Kitaip tariant, per fluorokarbono valą , kaip ir per vandenį, šviesos spinduliai pereina neatsispindėdami.

    Valas Hyper Sensor

    Tokį valą vaizdžiai galima pavadinti vaiduokliu – apčiuopiamas, bet nepastebimas. Suprantama, fluorokarbono valai iškart atsidūrė tarp elitinių žūklės įrankių. Žvejojant stambias žuvis, netgi rekordinio dydžio karpius, baltuosius amūrus, jis yra nepakeičiamas, nes galima naudoti storesnius, taigi ir didesnes apkrovas atlaikančius valu.

    Valas Hyper Clear

    Puikios ir kitos naujos kartos "Daiwa", „Climax", „Cormoran" ir „Zebco" fluorokarbono valų savybės – jie labai atsparūs trinčiai. Bandymai taip pat parodė, kad fluorokarbono valų elastingumas nekinta spaudžiant šalčiui (iki 40 laipsnių),  ir tvyrant kaitrai (iki 60 laipsnių), o tradicinis nailoninis valas tokiomis sąlygomis tampa trečdaliu stangresnis.

    Valas Cortest Fluorocarbon

    Fluorokarboniniai valai patogūs žvejoti ne tik plūdine, bet ir dugnine meškere, nes yra 50 proc. sunkesni už tradicinius valus ir 78 proc. sunkesni už vandenį. Naujos kartos valas – labai tvirtas: po 5 val. vandenyje neiloninių valų tąsumas sumažėja iki 83 proc., o flurokarboninių valų nekinta. Neiloninio valo atsparumas smūgiams po 30 min. žūklės sumažėja iki 85 proc., o po valandos – iki 84 proc., o  naujoviško nesikeičia. Taip yra todėl, kad į tradicinius valus įsigeria vanduo (per 24 val. – iki 10 proc.) ir jie silpnėja, o į fluorokarbono valus vanduo neįsigeria, todėl jis lieka toks pat atsparus.

    Valas karpinis Illusion XS Fox

    Tiesa, norint, kad flurokarboninių valų tvirtumas nesikeistų, reikia atsiminti vieną gamintojų priesaką: valą iš pradžių reikia sudrėkinti, o tik tada rišti mazgą.


    Publikuota: 2011 Liepa Autorius: Žvejo žinios / romada.lt


    Peržiūrėta: 1503 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]