Sekmadienis
28.04.2024
23:38
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Lapkritis » 5 » „KNYSLIUKAI“ IMITUOJA BUOŽGALVIUS
    17:00
    „KNYSLIUKAI“ IMITUOJA BUOŽGALVIUS

    Netrukus išsikurks varlės, o po jų vestuvinių šokių seklumose liks gumulai ikrų, iš kurių netruks išsiristi buožgalviai. Štai tada gerai įsižiūrėjęs matysi, kaip nuskaidrėjusiame tvenkinio vandenyje palei nendres, juosiančias įlankėlę, tai vienur, tai kitur šmėsteli ešerioko siluetas. Kas čia priviliojo dryžuotašonius? Kad savo akimis pamatytumėte įrodymą, susiraskite masalinėje, kokį nors juodą masalą ir užmeskite. Žinoma, masalą reikia parinkti tokį, kuris tiks minimoms žūklės sąlygoms.

    Tokiai žūklei jau prieš keletą metų įsigijau miniatiūrinį masalą – tamsų, su perlamutriniu atspalviu 2,8 cm vobleriuką, kurio forma primana lašą. Šis vobleriukas iš Serbijoje gaminamų „Goldy" masalų gamos plukdomas mitriai viksnoja striuka uodegyte, prie kurios kurios pritvirtintas nedidukas trišakis. Pastarasis – papuoštas pusės centimetro plokščia silikono juostele, atkirpta nuo guminuko uodegos. Užmetu masalą ten, kur įlankėlės dugnas staigiai sminga gilyn ir tamsiame jo fone jau neįmanoma ką nors įžiūrėti. Masalėlis nuvinguriuoja kelis metrus ir staiga lengvutis meškerykotis atgyja – jį nejuokais sulenkia solidi žuvis, pastvėrusi vobleriuką. Nieko nepadarysi – tenka prisiminti visas gudrybes, kol keturiašimtgraminis ešerys iščiuoia ant pirmosios smaragdinės žolytės ir sutviska oranžiniais pelekais.

     

    Vietiniai meškeriotojai man sakė, kad šiame tvenkinyje tokių kuprių sugaunama retai, tai kodėl šis „profesorius‘ nedvejodamas puolė masalą.

    Improvizacijos ir rezultatai

    Manau, kad atsakymas – pats masalas. Tokiuose tvenkiniuose stambaus maisto daug. Užtat nestinga visokių vandens gyvūnėlių, o minėtas „Goldy" vobleris primena … buožgalvį ar vabalą. Žodžiu, idealiai imituoja vietinį maistą. Žinoma, „Goldy" tipo voblerį sąlyginai pavadinau buožgalviu, bet šis storasprandis masalas iš tiesų gerokai primena minėtą vandens gyvūnėlį. Vobleris beveik neturi liemens. Nuo didelės vobleriuko galvos, kuri atstoja masalo kūną, atsišauna vieno, kartais dviejų galvos dydžio trečdalių uodegėlė. Tarp galvos ir uodegėlės tokia pat proporcija kaip tarp moliūgo ir jo virkšties. Dažniausiai toks masalas apginkluojamas vienu (papilvėje) arba dviem nedideliais trišakiais. Storasprandžių voblerių liežuvėliai – gana trumpi ir siauroki, tačiau pasitaiko ir išimčių. Tarp „Goldy" voblerių irgi yra voblerių su ilgesniais liežuvėliais. Žodžiu, Šio tipo vobleriai nėra dideli narūnai ir pritaikyti žvejoti dažniausia ne didesniame kaip 1 m gylyje.

    Sėkmingiausi storasprandžiai – mini klasės masalai, tad jų dydis dažniausiai būna nuo 2,5-4 cm. Tačiau labiausiai stebina ne forma, o šių masalų judėjimo trajektorija. Teisingiau tariant, tai ne judesiai, bet savotiškas muistymasis. Atrodo, kad storasprandis „Goldy" plaukia per jėgą. Matyt šis žaismas – svarbiausia, kas vilioja plėšrias žuvis jį atakuoti.


    Goldy vobleriai

    Sėkmingos premjeros

    Tokie vobleriai puikiai tinka žvejoti šapalus, meknes, ešerius, salačius, upėtakius, kiršlius, o šiek tiek didesni tokio tipo vobleriai tam tikrose sąlygose puikiai vilioja lydekas.

    Dorado vobleriai 2,5 cm

    Šio tipo, t.y. maždaug pusmetrį paneriančių mažylių galima aptikti lenkų kompanijos „Dorado", taip pat – japonų „Yo-Zuri" asortimente, tačiau ten jų serijos fragmentiškos, o „Goldy" voblerių spektre – visa gama „buožgalvių" nuo 2,8 iki 7 cm. Patys patraukliausi žūklės požiūriu, žinoma, yra mažieji modeliai – 2,8 , 3,4 ir 3,5 cm. Labai didelis šių voblerių privalumas ne tik unikalus žaismas, bet ir netikėta, netradicinė išvaizda. Dauguma šių masalų nuspalvinti taip, kad būtų panašūs į tam tikrus atitikmenis gamtoje, tačiau nė kiek ne mažesnio dėmesio verti oranžiniai, auksiniai, žydri „Goldy" modeliai. Ypač jau minėtas juodas „Goldy" modeliukas. Tradicijų šalininkams patraukliausios bus ešerio, upėtakio, karosėlio ar kuojytės imitacijos. „Goldy" vobleriai turi vieną elementą – hologramine akis, kurios plėšrias žuvis veikia kaip papildomas dirgiklis. Šių voblerių debiutas dažniausiai ypač sėkmingas būna, kai bandomai vilioti šapalus, meknes ir ešerius tuose vandens telkiniuose, kur seniau naudoti vobleriai pasidarė nebe tokie veiksmingi.


    Publikuota: 2010 Liepa.Autorius: Žvejo Žinios / romada.lt
    Peržiūrėta: 1043 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]