Sekmadienis
05.05.2024
11:19
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gegužis » 7 » Kaprizai ir kibimas
    13:07
    Kaprizai ir kibimas

    Paprastai kurių nors žuvų viliojimui skirti vadinamieji baziniai jaukai, pvz., „STIL Ploc" (Kuoja) yra skirti ruošti mišinius, į kuriuos dedama antra tiek įvairių priedų. Tarp jų ir kvapnios medžiagos bei įvairūs priedai, pvz., biskvitas, suteikiantys jaukui aromatą ir skonį. Tokį jauką gali paruošti daugelis meškeriotojų, turinčių tam tikros patirties šioje srityje, tačiau ne kiekvienas sugeba sukomponuoti jauką, viliojantį stambias žuvis ir žadinantį jų apetitą.

    Dar sudėtingiau sukomponuoti jauką ne tik atsijojantį smulkmę, bet ir viliojantį prie masalo kurios nors konkrečios rūšies žuvis, pvz., lynus. Puikiai žinoma, kad ne tik stambūs karpiai su karšiais – labai įnoringi, bet net kuojos rodo kaprizus. Šią problemą puikiai žino STILL jaukų gamintojai, kurių oficialus atstovas mūsų šalyje – kompanija „Romada", ir siūlo specialią jaukų seriją HPB, skirtą stambių žuvų žūklei.

    Baltymų procentas

    HPB abreviatūra iššifruojama – „High Protein Bait" ( didelis baltymų kiekis – angl.). Abreviatūra neatsitiktinai angliška, nes tokio jauko koncepciją sukūrė būtent anglų meškeriotojas Fredas Wiltonas, kuris savo laiku buvo labai apsiskaitęs žmogus ir susipažinęs su teorija, teigiančia, jog gyvūnai pirmiausiai renkasi tą maistą, kuriame daugiausia proteinų, t.y. baltymų. Tai užkoduota instinktų lygyje – baltymai užtikrina sparčiausią augimą. Tad nieko nuostabaus, kad stambios žuvys ieško pirmiausia baltymų turtingo ir kaloringo maisto. Tai žinodamas F.Wiltonas padarė dar viena svarbią išvadą: baltymų kiekis – dar ne viskas: jaukas stambioms žuvims turi būti rupus, be debesėlio smulkių dalelių. HPB kaip tik toks ir yra – ypač rupus, didelę dalį jame sudaro traiškyti grūdai, trupintos kepinių skeveldros, dribsmiai ir net sveiki grūdai.

    Serija prasideda  HPB „Dužy Karp", „Lescz", „Lin" jaukais, kurie gaminami 2 tipų – rupūs ir ypač rupūs. Pastarasis susideda tik iš stambių skeveldrų, kurių sudėtyje – 47 proc. baltymų ir amino rūgščių. Todėl tokį jauką patartina rinktis, jei norite sužvejoti stambų karpį, karšį ar lyną.

    HPB jaukų serijos pagrindu pagaminti specialūs mišiniai, kurie nors ir ne tokie rūpūs, tačiau ne tik skoniu, bet ir aromatu vilioja stambias karpines žuvis: tai specialus HPB juodas jaukas kuojoms, HPB PLOC su kanapių kvapu, jaukas karšiams HPB LESCZ su žemės riešutų, meduolių kvapu, jaukas HPB KARP  karpiams vilioti su kokoso riešutų, medaus, vanilės aromatai. Šiemet pristatyti ypač veiksmingi HPB mišiniai su marcipanų, uodo trūklio lervų, šokolado aromatais. Pastarieji mišiniai ypač tinka vilioti kuojas.

    Pats geriausias metas HPB kvapiųjų jaukų naudojimo metas- pavasaris, kol neįšilo vanduo. Ypač veiskmingas kuojų žūklei yra HPB su ųokolado aromatu, o karšius labai gundo HPB mišinys, pagardintas uodo trūklio lervų išspaudų aromatu. 


    Autorius: Bronius Luinys / romada.lt
    Peržiūrėta: 1374 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]