Sekmadienis
28.04.2024
00:52
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Rugpūtis » 13 » Kaip teisingai vyniojamas valas?
    20:11
    Kaip teisingai vyniojamas valas?

    Nieko nėra blogesnio už atvejį, kai meškeriojant ima keistai elgtis valas: garankščiuojasi, sušoka rinkėmis, mazgosi. Vokiečiųvalų gamybos kompanijos „Ockert" ekspertų nuomone, tokia valo elgsena rodo viena, valas neleistinai susisuko ir įgavo nereikalingą įtampą. Kaip išvengti tokių situacijų, dėl kurių ritės būgnelis gali pasipuošti neišmazgoma „barzda"?


    Jei valas, užmetant masalą, nuslydo nuo būgnelio ne palaipsniui, o šūsnimi rinkių, gali tekti arba būgnelį su nauju valu traukti iš kišenės, arba išpainioti susipinklinusį valą. Kol vyksta gelbėjimo operacija, meškeriotojas mintyse keiksnoja pernelyg stangrų valą, masalą, susukusį valą, arba lengvą svarelį, netinkamą svaidyti prieš stiprų priešinį vėją, ir prisiekia ateityje vengti šių klaidų, bet labai dažnai nei vienas iš minėtų dalykų, o tuo labiau mistinis netinkamas valo skersmens ir gramzdo masės santykis yra niekuo dėtas. Tačiau kokia tada „barzdos" kilmė? Atsakymas – banalus: neteisingai ant būgnelio užvyniotas valas. Tokie dalykai atsitinka dėl atidumo stokos, dėl skubos, tačiau daug rečiau nei dėl netinkamai atliekamos šios atsakingos žvejybos ritės paruošimo žūklei operacijos.

    Valas pintas Quattron 100m žalias                  Valas Quanttron PT

    Pirmoji valo vyniojimo taisyklė sako, kad valo būgnelyje turi būti tiek, jog jis užpildytų visą jo tūrį. Iki valo būgnelio briaunos turi likti 2mm. Galimi du variantai: perkate didelę valo pakuotę (200-300 m patogių valo pakuočių yra „Cormoran" ir „Climax" valų gamoje, o pats geriausias variantas – „Zebco Quatron" pusantrašimtinės pakuotės) ir paprasčiausiai prisukate valo tiek, kiek reikia.

    Bet dažniausiai daugelis mūsų operuoja ekonomine pakuote, kurioje – 100 m valo. Tokio kiekio užpildyti būgnelį nepakaks, todėl tenka griebtis gudrybės – pavynioti iš pradžių seno valo, o ant viršaus sukti naują.Atrodo, kas čia gudraus, pavynioti seno valo. Bet tokia nerūpestinga nuostata – klaidinga. Geriausiai būtų išsiversti be seno valo ir užpildui panaudoti putplaščio šablonus, kuriuos gamina kai kurie ričių gamintojai. Bet tokie užpildai – retas dalykas. Daniausiai naudojamas atitarnavęs valas. Kadangi tam tikra prasme šis dalykas – neišvengiamas, tai žinokite, kad nerūpestingai pavynioję seną valą po nauju galite tiesiog užprogramuoti „barzdos" tikimybę. Tada ji kartosis su pavydėtinu periodiškumu. Ką daryti, kad taip neatsitiktų?

    Naudotas valas turi būti užvyniotas lygiai, vija prie vijos: negali būti jokių „kuprų", įdubų. Tik ant tokio „išasfaltuoto" paviršiaus galima vynioti naują valą. Kad šią svarbią operaciją būtų lengviau atlikti, būtinai naudokite storą seną valą – 0,28 -0,30 mm skersmens. Antra, naudokite dabar visiems prieinamus valo vyniojimo įtaisus, kurie leidžia valą iš pakuotės pervynioti ant būgnelio be menkiausio gijos persukimo. Trečia, viską atlikite labai lėtai ir kruopščiai patikrinkite. Ir nepamirškite, kad kiekvienas naujas vienagyslis valas ant valo būgnelio turi susigulėti, kitaip po serijos metimų jis ima rinkėmis kristi nuo būgnelio. Kad taip neįvyktų prieš žūklę patartina naują valą ištiesti ant pievutės ir suvynioti porą kartų.


    Publikuota: 2011 Rugpjūtis Autorius: Žvejo žinios / romada.lt



    Peržiūrėta: 1563 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]