Ketvirtadienis
28.03.2024
16:57
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 888
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2013 » Spalis » 20 » Kaip pagauti Mariose ešerių. Daug.
    12:33
    Kaip pagauti Mariose ešerių. Daug.

    Šis straipsnis skirtas tiems, kam žūklė – sportas ir rezultato siekimas, o ne šiaip sau pavėpsojimas gamtoje.

    3195 n

    Jau tikriausiai pastebėjote, kad pagaunu rekordiškai net tada, kai visi skundžiasi nei barkštelėjimo neturėję. Detaliau galite rasti kad ir bitės klube, skyriuje Kuršių Marios. 50 kg per dieną – vienas juokas. Paimu tik arti puskilio sveriančius. Ir tokių per dieną susidaro tikrai daug. Kartais pasilieku tik kilograminius. Ir tokių nemažai gaunasi.

    Vakar bičiulis Šiaip Žvejys  grįžo iš Kauno marių. Laimikio net nepanoro įvardinti, apibūdindamas vienu žodžiu – gėda. Pradėjau jam pasakoti, ką gal būt ne taip jis daro. Maniau, kad lyg ir pasakoti neturiu ką. Tiesiog darau. Tačiau kai viską susakiau – pamačiau, kad net rašyti būtų kas. Taigi, surašysiu.

    Beje, nesu kietas ešerių žūklys ant Marių žiemą. Čia tikrai dar turiu ko mokytis. Tačiau vasarą iš mano turėtų apie 30 žūklių nieko nepagavau tik vieną kartą. Dar porą kartų pagavau gal dešimt ar dvidešimt ešeriokų. Daugumą gi kartų be 200-400 ešerių dienos neužbaigiu. Geros žūklės traukia ir 500 ir daugiau ešerių per dieną, kurių didžioji dauguma keliauja atgal į vandenį.

    Kokios gi tos paslaptys. Ypatingų lyg ir nėra. Sakyčiau yra kitaip. Tai labai elementaru, bet dauguma žvejų užsispyrusiai taip nedaro, motyvuodami tuo „tu man čia neaiškinsi". Tai, matyt, kažkokie neišveikti kompleksai dar nuo vidurinės laikų, kai žmogus tingėjo mokytis.

    9167 n

    1. Su 100HP (ir 50 HP) galite eiti gal į banginių žūkles, bet ne į ešerių. Su dvitakčiais – tas pats. Vienas dvitaktis sustabdo kibimą kelių šimtų metrų spinduliu. Smulkmė kibs. Gal net pagausite vieną kitą stambesnį. Tačiau apie nuolatinį tikrai stambių ešerių kibimą galite tik pasvajoti.

    2. Nesėdėkite bandoje. Ten stambieji nekimba. "Litvinai" sugeba žūklėse elgtis taip, kad ne tik sugadina žūklę sau, bet sugadina ir visiems. Specialus DĖKUI gamtosaugai, kuri reguliariai privaro su savo monstrais taip , kad kibimo po to nematai porą valandų.

    3. Ešerio reikia ieškoti. Stojate. 10-15 min nėra intensyvaus kibimo – varykite kitur, mažiausiai 1km atstumu. Drąsiai pakeiskite per dieną 5 ar 7 vietas. Pradėjo kibki –inkaruojatės ir dedate visas pastangas būriui išlaikyti.

    4. Būrio išlaikymas – atskiras klausimas. Masalas turi būti nuolat dugne ir nuolat dirbti. Ešeriai susiburia aplink jį ratu ir kuriam neišlaiko nervai – puola. Jei bent minutę užsižaidžiate su sistemėlės rišimu, valo painiojimu ar pan – iškart meskite keletą sliekų per bortą žūklės taškan, kad ešeriai ten turėtų ką veikti.

    5. Smulkmė beveik niekad nebūna be stambiųjų ešerių. Jei kimba smulkmė – laikykitės tos vietos. Ateis ir stambieji. Jei stambiųjų visgi ilgą laiką nėra – galvokite ką ne taip darote. Jie ten beveik visad yra. Jei kibimai pradeda retėti – geras ženklas. Greičiausiai stambieji nuvijo smulkmę. Laukite rimtesnio egzemplioriaus.

    6. Ešerių žūklėje, kaip ir lynų ar vėgėlių reikia dirbti. Laimikis mėgsta darbščius. Problema ta, kad dauguma mūsų dirbti tingi. Kaip jau rašiau - straipsnis  - tiems, kas netingi. Masalą kabiname labai greitai ir labai kokybiškai. Virpiname daug ir intensyviai, bei tiksliai.

    7.Tiksli žūklės vieta. Inkaruojatės būtinai ant dviejų inkarų. Valties vaikščiojimas vos per 1 ar 2 metrus Jūsų sugautus kiekius sumažins keliagubai. Visad nuleidžiate tiksliai tan taškan, kur kimba. Masalo nukėlimas vos per metrą į šoną greičiausiai reiškia smulkmės kibimus. Ešeriai apspinta vibruojamą masalą ir stovi pasišiaušę ratu. Metras šonan – ir masalas jiems už nugarų. Ten visad pilna smulkmės. Šiuo klausimu ešerys - labai kvaila žuvis.  Nebeliko masalo jų sambūrio centre – jie jo nebeieško, o išsiskirsto. Jei sambūrin susirinko stambieji – smulkmės ten neįsileidžia. Dreifuodami taip pat galite pagauti. Kartais ir didelių. Tačiau būrio didelių neturėsite niekuomet.

    8.Tinkamas vibravimas. Tam reikalingas tinkamas kotas su lengvai paminkštinta viršūnėle ir apie 0,5 uncijos švinas dugne. Švinas gali būti iki uncijos. Intensyviai bilsnojama į dugną apie 2-3cm amplitude. Trimetriniu kotui tai išgauti nėra lengva. Daug sunkiau nei žiemą avižėle. Jei amplitudė didesnė – ešeriai griebs. Tačiau joks stambus save gerbiantis ešerys nesivaikys jūsų masalo po keliolika centimetrų. O kai matau kotais plakančius po pusmetrį – man išvis juokas ima.

    9 .Kabliukas ant trumpo pavadėlio apie 10 cm aukščiau švino. Ne daugiau. Stambus ešerys dažniausiai ima nuo dugno. Kabliukas arti švino dažniausiai reiškia akimi vos pastebimus kibimus. Mat, ešeriui tenka galynėtis su švinu. Būkite akyli. Stambus patempęs dažniausiai meta. Tačiau beveik visuomet sugrįžta.

    10. Kokybiškas slieko kabinimas. Ar matėte kur gamtoje sliekų gumulą? Tikriausiai jo nėra matę ir ešeriai. Sliekas turi būti vienas. Maksimaliai tiesus, gražus ir dar šypsotis. Tik taip ims stambieji. Neturi būti matyti nei kablio kotelio nei kilputės. Jis turi būti sliekan panardinta.

    11. Visi ten guminukai, sukriukės ir kiti "žaisliukai" – tik žaidimas. Gal tik kiek pozityviau vertinčiau kaliningradietiškus velnius. O šiaip -  sliekas ir dar kartą sliekas. Žinau, kad tai kainuoja. Didžiuosiuose miestuose (išskyrus Klaipėdą) naktinio išvis be 35ct negausite. Dienai reikia mažiausiai 200 sliekų. Esu įsitikinęs, kad žūklė Mariose Vilniečiams kainuoja ne mažiau 300Lt dienai. Kauniečiams gal 200Lt. Kas manote kitaip – skaičiuokite dar kartą. Nenoriu į tai veltis. Tačiau jei norite ne į dangų pavėpsoti, bet tikrai gerą žūklę turėti – siūlyčiau pridėti dar 70Lt sliekams ir turėti neįkainuojamų įspūdžių. Paieškojus sliekų galima ir keliskart pigiau rasti. Šiandien vėl išvarau į Marias.

    eseriukas

     

    Dviems paroms su nakvyne ant vandens.


    Parašė Vidas Vilčinskas

    Peržiūrėta: 2259 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]