Sekmadienis
28.04.2024
19:08
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Liepa » 31 » KAIP GREITAI PAKEISTI PLŪDĘ?
    14:34
    KAIP GREITAI PAKEISTI PLŪDĘ?

    Kartais, žūklės sąlygos būna tokios, kad reikia greituoju būdu pakeisti plūdę, kaip tai padaryti? Kas kartą iš naujo perdarinėti montažą, o gal iš karto naudoti tokį, kuris leidžia operatyviai keisti plūdes ir taip reaguoti į kintančias meškeriojimo sąlygas.

    Slankiosios „Wagler" tipo plūdes ar plūdes, kurios tvirtinamos prie valo plūdės antenos arba korpuso gale esančia vielos kilpele, yra patogesnės už kitas, nes jas galima prisegti prie valo žvejybiniu segtuku ,suformuotu su sukučiu. Į sukučio auselę įveriamas pagrindinis plūdinės meškerės valas, todėl plūdę pakeisti labai lengva – atsegei segtuką nuėmei plūdę, o vietoj jos prisegei kitą. Tačiau yra plūdžių, kurių konstrukcija to padaryti neleidžia.


    Tai plūdės, kurios ant valo užveriamos per korpuse arba antenoje išgręžtą kiaurymę. Norint tokią plūdę pakeisti didesne arba mažesne, t.y. turinčia didesnę arba mažesnę keliamąją galią, reikia kirpti valą, o paskui iš naujo rišti kabliuką (ar pavadėlį) ir tvirtinti svarelius. Dažniausiai tokios plūdės naudojamos tolimojo užmetimo montažuose ir meškerioti plėšriąsias žuvis gyva žuvele.

    Pasirodo, galima tokiems atvejams pasidaryti universalių plūdžių rinkinuką. Įsigykite keletą reikiamos keliamosios galios plūdžių, kurių korpusai supresuoti iš putplasčio, o valas fiksuojamas į kiaurymę įkišama antena ( papildomai gali būti fiksuojamos ant plonojo ir storojo antenos galų užmaunamais silikoninių ar guminių vamzdelių žiedeliais.

    Plūdės korpusas iš vienos pusės įpjaunamas metalo pjūkleliu iki kiaurymės. Pro išpjovą į plūdės korpusą įspraudžiamas valas, korpusas pasukamas, kad kiaurymė atsidurtų priešingoje pusėje, o tada valas užfiksuojamas antena. Kai plūdę reikia pakeisti, ištraukiama antena ir plūdė paprasčiausiai numaunama nuo valo. Vietoj jos užmaunama kita ir taip pat užfiksuojama. Vienintelis metodo trūkumas, kad taip patobulinti galima plūdes, kurių skersmuo ne mažesnis nei 2,5 cm.


    Publikuota: 2011 Liepa Autorius: Žvejo žinios / romada.lt


    Peržiūrėta: 1400 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]