Sekmadienis
05.05.2024
14:30
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gegužis » 7 » KAIP DŽIOVINTĮ ŽUVĮ- PAGAL DŽEIMSĄ KUKĄ
    13:11
    KAIP DŽIOVINTĮ ŽUVĮ- PAGAL DŽEIMSĄ KUKĄ

    Prieš džiovinimą, žuvis turi būti pasūdyta. Rekomenduojame atrinkti džiovinimui žuvis sveriančias iki vieno kilogramo. Žuvis gali būti bet kokios rūšies ir bet kokio dydžio. Mūsų žvejai pripratę džiovinti nedideles žuvis, kadangi tingi jas valyti. Džiovinta žuvis puikus gardėsis prie alaus.

    Žuvis reikia sudėti į puodą ir pabarstyti druska, įdėti kelis lauro lapus, kad žuvis įgautų subtilaus aromato. Įpilti vandens į puodą tiek, kad apsemtų pasūdytą žuvį, uždėti lėkštutę ir paslėgti. Sūdymas trunka 2-3 dienas.

    Po šio laiko, žuvį reikia kruopščiai nuplauti nuo druskos ir prieskonių bei nusausinti sausu rankšluosčiu, tada pakabinti džiūti. Praktika rodo, kad geriausia kabinti už apatinės lūpos arba per akį.

     

    Taip išsaugomi visi riebalai, žuvis išlieka sultinga ir riebi. Tam jau daug metų aš naudoju paprastą popieriaus sąvaržėlę- perlenkus ją per pusę gaunasi S raidės formos kabliukas, ant kurio labai patogu pakabinti žuvį. Panašų įnagį galima pagaminti iš bet kokios vielos. Paprastai žuvis išdžiūna per 3-4 dienas. Išdžiuvusią žuvį geriausia laikyti šaldytuve, suvyniotą į polietileninę plėvelę. Taip ji neperdžius ir nepaskleis šaldytuve stipraus žuvies aromato. Kam patinka nesūri džiovinta žuvis, rekomenduočiau po sūdymo atmirkyti 1 dieną ir tik po to ją padžiauti. Vasarą, kada daug musių, pakabinus žuvį, ją reikėtų apdengti marle, suvilgyta acto tirpalu. Tai atbaidys muses.

     

    Karališkas „Balykas"

    Šis metodas reikalauja didelių žuvų, kurios sveria nuo 1-2 kg . Sūdymui žuvis parengiama taip:

     1. Nuplauname šaltu vandeniu visas gleives, atsargiai prapjauname pilvą, išmetame grobus.

     2. Nupjaunama galvą iškarto už žiaunų, tada nukerpamas uodegos pelekas nepažeidžiant odos.

     3. Žirklėmis nuo išangės iki galvos nukerpame papilvę (apatinė dalis prie pilvo, šonkauliai) – ji turi būti sūdoma atskirai, nes kitaip gali būti labai persūdyta.

     4. Nuvaloma švariu ir sausu rankšluosčiu visą žuvį. Jei žuvis sveria daugiau kaip du kilogramus, būtina įpjauti žuvies šoną išilgai stuburo slankstelių, bet nepažeidžiant nugaros odos.

     

    „Kuko" sūdymo mišinys:

     

    Džeimsas Kukas (angl. James Cook) 1728 – 1779

    10 šaukštų druskos ir 4 šaukštai cukraus, cinamono ant peilio galiuko ir tiek pat kalendros, maltų pipirų. Gerai išmaišyti prieskonius ir kruopščiai įtrinti mišiniu žuvį, gausiai apibarstyti žuvies pilvo ertmę. Jei žuvis įpjautais šonais, tada taip pat įtrinti tarp įpjovimų.

     Kiekvieną žuvį suvynioti atskirai į marlę arba drobę, tada paimti virvelę arba storą valą ir stipriai aprišti, kad marlė neišsivyniotų. Paruoštą žuvį padėti į šaldytuvo apačią ir laikyti 7-10 dienų. Per tą laikotarpį atsiradusį skystį nupilti, kad žuvis liktų sausa. Po sūdymo žuvį išimame iš marlės, nuplauname šaltu vandeniu ir iš karto nušluostome sausu rankšluosčiu.

    Tokia žuvis gali būti laikoma šaldytuve ilgą laiko tarpą, jeigu ją reguliariai suvilgysite saulėgrąžų, alyvuogių arba kukurūzų aliejumi. Žuvį ant stalo geriausia patiekti supjaustytą plonais griežinėliais.


     

    Viljamo Hodo piešinys, kuriame du kapitono Kuko laivai.


    Publikuota: 2011 Gegužė Autorius: Žvejo Žinios / romada.lt
    Peržiūrėta: 2215 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]