Penktadienis
03.05.2024
12:16
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Balandis » 12 » GUMINUKAI SKLEIDŽIA AROMATO ŠLEIFĄ
    22:52
    GUMINUKAI SKLEIDŽIA AROMATO ŠLEIFĄ

    Vis labiau populiarėja netradicinė žūklė minkštaisiais „jerk bait" masalais, kurių dauguma- vadinamojo „slug" tipo, tačiau šį sezoną „Zebco" kompanijos „Quantum" padalinio dizaineriai pristatė unikalią naujovę – elastingą žuvelės formos „džerką" „Shat‘r Tail".

    Montažo ypatumai

     

    „Shat‘r Tail" guminukai su plačia uodegos mente, tikroviškai imituojančia uodegos peleko formą, gaminami 9,13 ir 16 cm ilgio. Pirmojo dydžio guminukai rekomenduojami sterkų žūklei, didesnieji modeliai – lydekoms vilioti. Mažiausias „Shat‘r Tail" modelis gali būti montuojamas ant tradicinių galvakablių su įlietais į korpusą kabliukais. Ypač žūklei tokiais masalais tinka „klumpės" formos galvakabliai, nes guminuko uodegos pagrinde iš abiejų pusių įspausta po tris gilokas įrantas, todėl, masalui nutūpus ant dugno, uodega labai ilgai ir efektingai vibruoja. Šis efektas labai veiksmingai vilioja sterkus.

    Ekspertų nuomone, galimi ir kiti masalų montažo variantai, pvz., šiuos guminukus galima verti ant „ofsetinio" kabliuko ir jungti žiedeliu juos prie svarelio auselės. Kitas neblogas variantas – ofsetinis kabliukas su svareliu ant kotelio, o taip pat – montažas su slankiuoju svareliu, kuris tvirtinamas prieš karoliuką, už kurio pavadėlis su kabliuku.,

    Riperių komplektas Drop Shot Zander Set Quantum

    Tvičingo galimybės

    Dar viena žūklės originaliais „Shat‘r Tail" guminukais versija – tvičingas. Tam geriausiai tinka montažai su ofsetiniais kabliukais ir į masalo korpusą įmontuotais svareliais. Tokiai žūklei geriausiai tinka žūklavietės, iki 2 cm gylio, t.y., ežerų įlankos, upių senvagės ir užutekiai. Guminukais čia žvejojama taip pat, kaip ir tradiciniais „jerk bait" masalais: elastingos žuvelės plukdomos šuoliukais, tarp kurių pauzės, o jų  metu masalas pakimba nesvarumo būklėje ir tampa ypač patrauklus plėšriosioms žuvims.

    Riperių komplektas No Action Set XL Quantum

    Tačiau guminukai turi esminį privalumą prieš sunkiasvorius „jerk bait" maslus iš gumos ir plastiko, nes jais galima žvejoti neturint specialaus meškerykočio ir multiplikacinės ritės. Visškai pakanka to paties standartinio spiningo meškerykočio, kuris naudojamas žūklei tradiciniais spiningo masalais.

     

    Uoslės faktorius

     

    „Romados" parduotuvėse pristatoma ne standartinė, o inovatyviausia „Shat‘r Tail" guminukų versija, pagaminta iš medžiagų, į kurias įterptas aromatinis priedas. Žinoma, atidarę pakuotę ir apuostę guminukus nieko ypatingo nepajusite, tačiau galite nedvejoti vandenyje plukdomi jie palieka paskui save plėšrūnų uoslės organų puikiai juntamą aromato šleifą.

    Riperių komplektas Drop Shot River Set Quantum

    Jo sudėtyje – įvairūs kvapai, o į tą puokštę įterptos ir amino rūgštys, kurias plėšrūnai junta kūno išorėje, tiesiog ant odos esančiais skonio receptoriais. Tai žymiai padidina šių nestandartinių guminukų veiksmingumą.,

    Žvejo žinios / romada.lt



    Peržiūrėta: 1669 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]