Taigi laikas parodys savo darbo vaisius. Rūkykla: matmenys
330mm-360mm-900mm medžiaga - duraliuminis, lengva 2kg., vietos užima
minimum. Na darbo nemažai ir nėra pigi, bet savo darbą atlieka
nepriekaištingai.
Taip atrodo nesurinkta, viskas telpa į vieną maišą ir į bagažinę.
Taip atrodo surinkta, viskas trunka labai greitai ir paprastai. Viskas susitvirtina ant varžtukų, dar vadinamų "broškių" ;) .
Taip atrodo iš vidaus.
Stalčiukas, manau nereikia aiškinti kokį vaidmenį jis atlieka.
Na visas procesas kaip ir visu rūkyklų, pradžioj užkuriu sausa betkokia
malka, kad rūkykla įkaistu, kai jau lieka tik žarijos sukabini žuvį ir
uždengi kaip šitame paveikslėlyje, tada įdedu sausu malkų, žinoma tik
alksnis, arba juodalksnis. Kai jos įsidega, tada ant viršaus uždedu
drėgnų pjuvenų ir procesas vyksta. Tik reikia trauką pareguliuoti su
stalčiuku, jį giliau įkisti į rūkyklą, arba ištraukti. Žuvis rūkosi apie
pusantros valandos. Žinoma prieš pabaigą įdedu dar kadagio ir viskas
super.
Esu išbandęs su linais, ešeriais, upėtakiais, kiršliais ir unguriais.
Bet unguriams truputi per žema, uodegoms per daug šilumos. Bet jau
konstruoju aukštesnę.
Dabar jau sunku įsivaizduoti bet kokią išvyką prie vandens be rūkyklos,
nes nėra didesnio malonumo kaip sumedžiotą šviežią žuvį vietoj
išsirūkyti ir su alučiu po medžioklės atsipūsti.
Povandeninės medžioklės klubas,
povandeninė medžioklė.
Įdomu būtų paragauti žuvį išrūkyta šioje rūkykloje. Mano rūkelničia kitokia ir aš rūkau 15-20min, ugnį kuriu ne rūkykloje o šalia, o rūkykloje tik Alksnio pjuvenos.