Sekmadienis
05.05.2024
20:42
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gegužis » 30 » DU POLIAI: ULTRALIGHT IR STAMBUS KALIBRAS
    09:40
    DU POLIAI: ULTRALIGHT IR STAMBUS KALIBRAS

    Ar situacija valdoma?

    Lietuvoje šiandien susidarė situacija, kai vartotojai, t.y. meškeriotojai nori žvejoti nežemo lygio įrankiais, tačiau pageidauja mokėti už juos protingą kainą. Tad akivaizdu, kad turgaus rinkos lygio žūklės įrankiai praranda anksčiau turėtas pozicijas, kurios rėmėsi nuostata, kad žuvį galima ištraukti ir beržiniu kuoliuku. Tegu tik užkimba…

    Kaip iš šios norų ir galimybių raizgalynės išsinarplioja kompanijos, kurios šiandien tiekia krašto meškeriotojams žūklės įrankius? „Romados" direktorius Darius Urnikis pažymėjo, kad realus kelias tik vienas – bendradarbiavimas su aukšto lygio gamintojais. „Romada" šiuo keliu eina jau antrą dešimtmetį ir palaiko glaudų kontaktą su vienu rimčiausių pasaulinių meškerykočių ir ričių gamintojų – japonų kompanija „Daiwa" ir jos partneriu Europoje – vokiečių kompanija „Cormoran", turinčia savo prekės ženklus. Tiesa, jais ženklinami įrankiai taip pat gaminami „Daiwa" gamyklose. Tokia padėtis leidžia situaciją valdyti ir vartotojams, kurie renkasi kokybiškus „Daiwa" ar „Cormoran" žūklės įrankius, garantuoti, kad jų pasirinkimas vertas investicijų.

    „Romada" šiemet, kaip ir anksčiau, iš gamintojų modelių gamos turėjo galimybę pasirinkti tai, kas verta dėmesio, tačiau nekainuoja tiek, kad žadą užima. Todėl ne pro šalį bus komentaras, kuo šį sezoną pasipildė „Romados" prekybos tinklo parduotuvių ekspozicijos ir kas tikrai bus verta sumokėtų pinigų?

    Miniatiūriniai masalai ir taiklumas

    Jei turite ambicijų žvejoti gerais įrankiais, būkite ypač atidus, nes galima nuo vilko užšokti ant meškos. Pirma, pamirškite nuostatą, kad geras „brendas" labai brangus. Puikiausias pavyzdys – šiumetės „Daiwa Megaforce" spiningo meškerykočių kainos. Jos maloniai nuteikia akį, tačiau galite būti tikri, kad prieš jus – originalas, o ne abejotinos kokybės pakaitalas ar padirbinys. Tiesa, nereikia, kaip akis išdegus, pulti į parduotuvę, o pirmiausia pasidomėti, kam „Megaforce" spiningai pritaikyti? Šiais tikra to žodžio prasme delikačiais įrankiais patenkinti bus tie spiningininkai, kurie žvejoja „ultralight" klasės masalais.

    Tokios klasės meškerykočių mūsų padangėje dažniausiai tenka paieškoti, o šiuo atveju – iškart gaunate tai, kuo galite užmesti, pvz., 1 g guminuką arba sukrę, arba 2 cm vobleriuką. Tad dar kartą pabrėžiu, kad „Daiwa Megaforce" spiningais patartina domėtis tiems meškeriotojams, kurie nori tobulinti žūklės mažais spiningo masalais įgūdžius.

    Gamintojai pabrėžia, kad „Megaforce" spiningai – ypatingo jautrumo įrankis. Tuo nesunku įsitikinti matant, kokios liaunos „Megaforce" viršūnėlės. Jos apsodintos žiedeliais su žemomis kojelėmis, jog valas užmentant geriau slystų nuo ritės, o žiedelių skaičius pakankamas, kad drąsiai galima būtų pakirsti kimbančią žuvį. Beje, meškerykočių strypai pagaminti iš aukštą modulį turinčio anglies pluošto, todėl gamintojas garantuoja, kad jie atlaiko nemažas apkrovas. Vis dėlto nepamirškite, kad „Daiwa Megaforce" – „ultralight" klasės įrankis ir neperkraukite jo nesąmoningais svoriais.

    „Megaforce" spiningų serijos privalumas – ne tik aukšta klasė, o ir lanksti gama, kurioje galima pasirinkti įrankį ne vien reikiamo svorio masalams svaidyti, bet ir pritaikytą įvairioms žūklės sąlygoms, t.y. pageidaujamo ilgio ir derinamą su įvairiomis ritėmis. „Megaforce" gamoje spiningai nuo 2,20 m (pritaikyti mažai upei) iki 3.00 m ilgio, kuriuo žvejojama dideliuose plotuose.

    „Daiwa Megaforce" spiningų techninės charakteristikos

    Naudinga informacija

    „Daiwa" meškerykočiai, kastingo sporto meistro Jono Mikšto nuomone,

    priklauso vienai nedaugelio „premium" klasės žūklės įrankių gamai, realiai prieinamai mūsų krašto žvejams. Konkrečiai „Megaforce" spiningo meškerykočiai pasižymi puikiomis svaidymo savybėmis, su jais galima labai taikliai užmesti masalą.

    Beje, „Megaforce" spiningo meškerykočiai, kuriais svaidomi 4-20 g ir 5-21 g svorio masalai puikiai tinka žūklei „drop-shot" metodu.

    Platus „Black Bull"spektras

    Kitas patikimas prekės ženklas – „Cormoran", kuris šiemet pateikia visiškai naują ir tik šiek tiek klase „Daiwa" meškerykočiams nusileidžiančią spiningų seriją „Black Bull". Be jokios abejonės, labiausiai bus domimasi ne šių meškerykočių įranga (SIC žiedeliai, naujo tipo meškerių laikikliai ar ypatingą tvirtumą užtikrinantis dvigubas naujos kartos anglies pluošto SM 24 pynimas), o tai, kad visi pateikiami „Romados" prekybos tinkle meškerykočiai – specialūs. Iš jų ypač išsiskiria „Black Bull HC Dropshot" 2,30 m ( žūklei nuo kranto) ir 2,70 m (žūklei iš valties) pritaikyti naujam meškeriojimo stiliui masalų kinkiniais spiningai. Tereikia paimti kurį nors iš šios porelės į rankas, kad pajustumėje vadinamąjį meškerykočio skambesį, o kitaip tariant jo gebėjimą rezonuoti ir perduoti ranka juntamus pojūčius liudijančius, kad kimba žuvis. Toks meškerykotis prilygsta muzikos instrumentui.

    Žūklės minkštaisiais spiningo masalais mėgėjams įdomus bus meškeriojimui mikroguminukais pritaikytas ypatingu jautrumu pasižymintis meškerykotis „Black Bull HC Twister Rod" – jis pateikiamas 2,70 m., t.y. optimaliausio ilgio, tinkančio žvejoti tiek nuo kranto, tiek iš valties. Meškerykotis turi liauną, bet stangrią viršūnėlę ir apsodintas vienuolika SIC žiedelių.

    Ši serija taip pat džiugina solidesniems guminukams pritaikytais meškerykočiais „Black Bull HC Jiggerspin Predator Rod", iš kurių spektro Lietuvoje pristatomi du modeliai – abu optimalaus 2,70 m ilgio, tačiau skirtingo stangrumo: vienu svaidomi 3-21 g, o kitu – 7-28 g guminukai. Šie meškerykočiai puikiai subalansuoti, nes jų gebėjimas atsitiesti po švystelėjimo užmetant masalą nėra pernelyg greitas, todėl juo lengva kaprizingą guminuką „pasodinti‘ reikiamon vieton. Tokių meškerykočių, kurių prototipai buvo populiarūs paskutinį praėjusio amžiaus penkmetį, šiuo metu stokojama.

    Prie „Black Bull" spiningų natūraliai šliejasi kita šio sezono „Cormoran" firmos naujovė – modeliai iš „Carb-O-Star XT" serijos. Pristatomi Lietuvoje labiausiai tinkanmtys mūsų krašto sąlygoms. Vienas jų – 2,70 m ilgio spiningas, kuriuo svaidomas populiariausio tarp mūsų spiningininkų 5-25 g masalų spektras, tad šis meškerykotis – labai universalus, tinka žūklei tiek upėje, tiek ežere. Kitas modelis – taip pat 2,70 ilgio, tačiau juo svaidomi sunkesni masalai nuo 5 iki 35, nes šis spiningas „Carb-O-Star XT Dropshot Rod" skirtas žūklei minkštųjų spiningo masalų kinkiniais. Abiejų spiningo rankenos – naujo dizaino, o pirmasis – su rezonatoriumi. Taipogi ir ričių laikikliai – naujo stiliaus. Žinoma, ir šių meškerykočių dizaine atpažįstamas nuo „Black Star" meškerykočių tęsiamas „Cormoran" stilius.

    „Black Bull" meškerykočių techninės charakteristikos

    Kovotojų įrankiai

    „Cormoran" spiningų spektre šiemet neliko pamiršti ir rimtų iššūkių mėgėjai – jų kovoms su solidžiais laimikiais pritaikyta trečia šių metų nauja „Cormoran" spiningų serija „Bull Fighter X". Jau anksčiau buvo išleista taip pat pavadintų žvejybos ričių serija, kurios gamoje – įvairaus kalibro modeliai. Akivaizdu, kad turėta mintis, jog reikės šiai serijai pritaikomų modelių.

    Delikačiausias šios serijos spiningas – „Bull Fighter X Spining Rod 5-25 G", kurio ilgis – tik 2,15 m, o tai reiškia, kad šis įrankis pritaikytas rimtoms dvikovoms nedidelėse upėse ar tvenkiniuose. Na, o antras pritatomas „Bull Fighter X Spining Rod" spiningas, gamintojų teigimu, pasižymi ypač stipriu strypu, sukomponuotu iš patikimo S20 anglies pluošto. Pristatomi 3 modeliai – 2,40 m ir 2,70 m ilgio, kuriais svaidomi 10-30 g masalai, bei galingas 2,70 m ilgio spiningas, atlaikantis 20-60 g apkrovas. Pavydėtinu tvirtumu pasižymi ir minkštaisiais spiningo masalais skirti žvejoti „Bull Fighter x Jiggerspin Rod" modeliai: 2,55 m ir 2,70 m ilgio meškerykočiai be vargo sviedžia 4-28 g masalus.

    Pristatomų „Bull Fighter" serijos modelių spektrą vainikuoja „BF X Ell Rod", kurio pavadinimas aiškiai rodo, kad šis spiningas skirtas tramdyti labai stambias žuvis, nes juo uzmetami 30-85 g masalai (ilgis – 2,70 m).

    Šios serijos spiningai – labai praktiški ir funkcionalūs.

    www.romada.lt
    Peržiūrėta: 2002 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]