Sekmadienis
05.05.2024
15:43
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gruodis » 17 » “DAIWA-CORMORAN”- 2012 SEZONAS (8) ATSKLEISTA INOVATYVI ANGLIES PLUOŠTO TECNOLOGIJA
    14:32
    “DAIWA-CORMORAN”- 2012 SEZONAS (8) ATSKLEISTA INOVATYVI ANGLIES PLUOŠTO TECNOLOGIJA

    "DAIWA-CORMORAN”- 2012 SEZONAS (8) ATSKLEISTA INOVATYVI ANGLIES PLUOŠTO TECNOLOGIJA

    „Daiwa" ir „Cormoran" kompanijų tandemo 2012 sezono inovacijų ir naujienų pristatymas akivaizdžiai pademonstravo, kas šiandien yra pasaulinis lyderis meškeriojimo ričių ir meškerykočių gamybos srityje, ir nubrėžė gaires, kuriomis artimiausią dešimtmetį vadovausis visi meškeriojimo ričių ir įvairios paskirties  meškerykočių gamintojai. Pasauliniame minėtų kompanijų ateinančio sezono naujovių pristatyme dalyvavo gerai žinomas mūsų šalies meškeriotojams žurnalistas Viktoras Armalis. Portale romada.lt  skaitykite ciklą jo reportažų, pasakojančių apie sensacingas „Daiwa" inovacijas meškeriojimo įrankių srityje. 

    Garsiausių pasaulio kompanijų konstruktorių biurai jau ne pirmą dešimtmetį neriasi iš kailio, lenktyniaudami, kas sukurs lengviausią spiningą, lengviausią muselinę meškerę ar lengviausią bolonijos stiliaus palaidynę, tačiau jau porą metų buvo manoma, kad rezervai lyg ir išsemti, kai buvo įgyvendintos dvi svarbiausios idėjos: pirma, meškerykočių sandaroje iki minimumo sumažintas klijuojančio užpildo, ypač apsunkinančio meškerykočių konstrukciją kiekis ir vos ne iki 100 proc. padidinta lengviausioji – anglies pluošto dalis, antra, meškerykočių įrangai pradėti naudoti valo žiedeliai, pagaminti iš paties lengviausio metalo – titano, tačiau japonų-britų kompanijos „Daiwa", kuriančios meškeriojimo įrankius, dizaineriai pateikė staigmeną, rodančią, kad išsemti ne visi rezervai ir meškerykočiai gali būti dar lengvesni.

    Varšuvoje „Daiwa" kompanijos inžinieriai pademonstravo dvi sensacingas naujoves, rodančias, kad taškas konkurencinėje kovoje dėl lengviausio meškerykočio kūrėjų laurų dar nepadėtas. Pirmoji tokia : „Daiwa" konstruktoriai meškerykočiams gaminti sukūrė specialų anglies pluoštą 3DX,  kurio skaidulos – ne plokščios kaip standartinio anglies pluošto, o primena vamzdelį.

    Pagaminti iš tokio anglies pluošto meškerykočiai yra tvirtesni nei tie, kuriems panaudotas standartinis anglies pluoštas, tačiau svarbiausia, kad, apsodinant meškerykotį valo žiedeliais, nebereikia jų išdėstyti ant vadinamosios meškerykočio „siūlės" – dabar žiedus galima klijuoti ant bet kurios meškerykočio strypo pusės. Meškerykočiai pagaminti iš 3DX  anglies pluošto – lengvesni, tvirtesni ir šmaikštesni. Naujausias spiningas „Daiwa Morethan Branzino AGS", pagamintas naudojant naujausias kompanijos technologijas, kurio ilgis 2,92 m sveria tik… 125 g.

    Ką tai reiškia meškerykočių iš anglies pluošo gamybos technologijoje? „Daiwa" meškerykočiai, priklausomai nuo klasės, gaminami iš skirtingo anglies pluošto, o tai reiškia, kad naudojamos įvairios technologijos ir įvairių kartų anglies pluoštas. Suprantama, kad visa gamyba iškart negali būti perorientuota vien inovacijoms, gaminami ir ekonominės klasės įrankiai, modeliai, kurie pelnė puikią reputaciją, tapo labai populiarūs ir vis dar yra labai paklausūs, todėl nutraukti jų gamybą – netikslinga. Kita vertus, būtent nuo anglies pluošto savybių ir kokybės priklauso meškerykočių lygis ir klasė.

    „Daiwa" stambaus kalibro jūriniams, velkės meškerykočiams, galingoms dugninėms, žodžiu, visuose modeliuose, kurie patiria labai dideles apkrovas ir svarbiausia – realų mechaninį poveikį, gaminti naudoja specialų HVF anglies pluoštą, kuriame jungiamosios medžiagos arba dervų dalis – didžiausia. Jo svoris, lyginant su kitais „Daiwa" konstruktorių naudojamais pluoštais, didžiausias. Tačiau tas didumas – sąlyginis dydis. Jei lyginsime jį su pluošto, naudojamo vidutiniam statistiniam Kinijoje pagaminamam spiningui, tai HVF svoris bus – vos ne per pus mažesnis.  „Daiwa" laikosi griežtos gradacijos, todėl meškerykočiams, kurie turi pasižymėti ypatingu stangrumu ir naudojami specialiems meškeriojimo būdams, tačiau gali sverti šiek tiek daugiau nei patys elitiškiausi įrankiai, naudojamas SVF anglies pluoštas, kuriame rišamosios medžiagos kiekis – mažesnis nei vidutinis. Ten, kur reikalingas stangriausias anglies pluoštas, dar lengvesnis už SVF, naudojamas pagal unikalią technologiją sutankintas Super SVF anglies pluoštas. Pačioje aukščiausioje vietoje – Z-SVF anglies pluoštas, kuriame rišančiosios medžiagos kiekis – minimaliausias, todėl tokie meškerykočiai ypatingai lengvi. Šis anglies pluošas dabar diegiamas į gamybą ir iš esmės tampa pačių inovatyviausių meškerykočių statybine medžiaga.

    Super SVF ir Z-SVF anglies pluoštai, kurie naudojami tik „Daiwa" meškerykočiams gaminti, kartu su  3DX anglies pluošto technologija, kuri leidžia anglies pluošto skaidulas sujungti taip, kad iš jų susiformuotų šešiakampiai korio formos dariniai, kuriuos galima komponuoti taip, kad susidarytų tuščiavidurės pluošto skaidulos. Tokį unikalų pluošą paskui galima pinti panaudojant V-Jointed technologiją, užtikrinančią unikalias suformuoto strypo savybes. V-Jointed technologiją naudojant pagaminti meškerykočių strypai, kuriuose anglies pluošo skaidulos sukomponuotos 45 laipsnių kampu, yra labai tvirti, o svarbiausia, jog, patirdami apkrovą, jie linksta labai tolygiai, t.y. jų išlinkis – ideali parabolė. Meškerykočiai, gaminami pagal ankstesnes technologijas, tokiomis savybėmis nepasižymi – jų išlinkyje, naudojant specialius prietaisus, aptinkami išoriškai nematomi „kampai", išryškėjantys puošto skaidulų paketų sujungimo vietose. V-Jointed technologija naudojama „Daiwa Morethan Branzino", „Daiwa Generation Black" (naujiena) , „Team Daiwa" serijų spiningams gaminti.

    „Daiwa Generation Black" – nauja spiningų serija, kuriai gaminti naudojama V-Jointed technologija

    Publikuota: 2011 Sausis Autorius: Žvejo žinios / romada.lt


    Peržiūrėta: 1423 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]