Pirmadienis
06.05.2024
17:23
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Gruodis » 6 » “DAIWA-CORMORAN”- 2012 SEZONAS (5) MEGAFORCE 100 THSL – VIENARANKIS “MULTAS”
    15:52
    “DAIWA-CORMORAN”- 2012 SEZONAS (5) MEGAFORCE 100 THSL – VIENARANKIS “MULTAS”

    „Daiwa" ir „Cormoran" kompanijų tandemo 2012 sezono inovacijų ir naujienų pristatymas akivaizdžiai pademonstravo, kas šiandien yra pasaulinis lyderis meškeriojimo ričių ir meškerykočių gamybos srityje, ir nubrėžė gaires, kuriomis artimiausią dešimtmetį vadovausis visi meškeriojimo ričių ir įvairios paskirties  meškerykočių gamintojai. Pasauliniame minėtų kompanijų ateinančio sezono naujovių pristatyme dalyvavo gerai žinomas mūsų šalies meškeriotojams žurnalistas Viktoras Armalis. Portale romada.lt  skaitykite ciklą jo reportažų, pasakojančių apie sensacingas „Daiwa" inovacijas meškeriojimo įrankių srityje. 

    Multiplikatorius MEGAFORCE 100 TSHL

    Kaip veiksmingai valdyti masalą?

    Šis klausimas šiuolaikinio spiningo teorijoje ir praktikoje – aktualiausias ir sudėtingiausias. Ne paslaptis, kad žmogaus fizinės galimybės ir ypatybės iš esmės lemia spiningininko valdomo masalo žaismą. Apie tai galima drąsiai kalbėti kaip apie individualų braižą, tokį pat kaip mūsų rašysena. Tarp mechaniniuose lengvos klasės „multuose" įdiegtų inovacijų yra dar viena, kurią „Daiwa" inžinieriai sukūrė, iš vienos pusės norėdami palengvinti naujokų spiningininkų „namų darbus", o iš kitos siekdami išvaduoti nuo rutinos patyrusius žaidėjus. Kokiuose „multuose  ir kokiu tikslu įdiegta inovacija, pavadinta Twitchin Bar?

    „Daiwa" meškeriojimo ričių sektoriaus vadovo Ty Hasegavos teigimu,  Twitchin Bar funkcija galės naudotis spiningininkai, kurie įsigys naują  šešiaguolį „multą" Daiwa Megaforce 100 THS, pasirodysiantį ant prekystalių ateinančio sezono pradžioje. Šis „multas" sukurtas puikiai žinomos mūsų krašto spiningininkams „Megaforce" serijos bazinės ritės pagrindu. „Megaforce" serijos „multai" puikiai užsirekomendavo, nes yra patikimi, sąlyginai nebrangūs, patogūs naudoti ir funkcionalūs.

     

    Tad naujajame modelyje Daiwa Megaforce 100 THS atsispindi visi minėti ypatumai ir nieko nuostabaus, kad šis „multas" – tobulas techniniu požiūriu ne tik todėl, kad jame įdiegta labai efektyvi ankstesnės kartos magnetinių stabdžių sistema Magforce-Z, leidžianti tiksliai ir toli be „barzdų" užmesti įvairios masės masalus, bet ir dėl konstrukcijos, kuri užtikrina maksimalų „multo" sukibimą su meškerykočiu, labai patogios rankenėlės bei nedidelio svorio.

    Antra naujasis "multas" – išskirtinis dar ir todėl, kad yra labai greitaeigis: jo redukcija siekia 7,3:1. Net neinercinių ričių spektre, toks valo vyniojimo greitis – kol kas retenybė. Tokiomis charakteristikosmis pasižymi vos keli „Browning" ričių, derinamų su match tipo meškerykočiais modeliai ir vienas „Shakpeare" kompanijos modelis, projektuotas upėtakių meškeriotojams.

    Ty Hasegavos žodžiais, jei Daiwa Megaforce 100 THS nebūtų toks greitaeigis, kompanijos konstruktorių ir inžinierių idėją ir įdiegti Twitchin Bar funkciją taptų gana hipotetine, o geriausiu atveju taptų labai kebli. Ir štai kodėl: svarbiausia naujo Daiwa Megaforce serijos „multo" detalė, skiriantį jį nuo „broliukų",  yra virš valo būgnelio įtvirtinta plataus strėlės antgalio, kokius galima išvysti Žalgirio mūšio laikų ginkluotę atspindinčiuose Nacionalinio muziejaus stenduose, formos svirtelė, žvilganti sidabru. Ji iškart krinta į akis tam, kas yra susipažinęs su „Megaforce" serijos „multų" konstrukcija ir išorine išvaizda. Toji svirtelė – regimoji Twitchin Bar sistemos dalis, o viduje esantis jos mechanizmas, sujungtas sankaba su valo vyniojimo mechanizmu. Jei valas vyniojamas, sukant „multo" rankenėlę, svirtelė „ilsisi", tačiau galima elgtis diametraliai priešingai. Palikite ramybėje rankenėlę ir spustelkite svirtelę, tada pamatysite neįprastą vaizdą – ims suktis valo būgnelis. Vienu paspaudimu suvyniojama nuo 20 iki 40 cm valo. Tai – nemažai, žinant, kad vienu pilnu rankenėlės apsukimu aplink ašį ant „multo" būgnelio suvyniojama 80 cm valo.

    Kad Twitchin Bar  funkcija įsijungė labai aiškiai matyti plika akimi, nes po kiekvieno „strėlės antgalio" paspaudimo kartu su valo būgneliu sukasi ir „multo" rankenėlė. Twitchin Bar sistema atlieka dvi funkcijas – operatyviai suvynioja valo likutį ir įtempia jį, kai masalas nugrimzta ant dugno, tačiau, ekspertų nuomone, nė kiek ne mažesnes galimybes ši sistema teikia, kai yra naudojama suteikti masalui reikiamą žaismą. Vienu svirtelės spustelėjimu ritė suvynioja  pusę atkarpos, suvyniojamos vienu rankenėlės pasukimu, valo. Tai yra optimalus ilgis tvičingo metodu plukdant masalą. Energingesni trūktelėjimai – nenatūralūs ir kelia plėšrūnamas ne apetitą, o įtarimą. Spustelti „antgalį" galima stipriau arba silpniau, tada skirsis ir masalo šuoliuko ilgis bei jo elgsena, t.y., bus energingesnė, jei truktelsite stipriau, arba vangesnė, jei truktelsite silpniau. Kartu galima truktelėjimus pailginti spiningo viršūnėlės judesiais. Žodžiu, Ty Hasegavos teigimu, kaitaliojant spustejimų trukmę ir tempą galima masalui, pvz., vobleriui, suteikti apetitišką žaismą. Antra, spininguoti galima viena ranka.

    Ekspertai teigia, kad naujoji sistema veiksmingiausia gaudant ešerius ir sterkus. Mūsų spiningininkai, kurie garsėja, kaip patys išradingiausi pasaulyje, be jokios abejonės, ras daugiau variantų, kaip veiksmingai panaudoti sensacingą naujovę – Twitchin Bar funkciją.

    Autorius Viktoras Armalis / Iliustracijas parengė " Žvejo Žinios " / romada.lt

    Daiwa Megaforce 100 THS – pirmasis pasaulyje mechaninis "multas” su pusiau automatine tvičingo funkcija Twitchin Bar


    Publikuota: 2011 Sausis Autorius: Žvejo žinios / romada.lt

    Peržiūrėta: 1580 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]