Penktadienis
03.05.2024
10:51
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 890
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2011 » Balandis » 13 » „BIEDRON“ VOBLERIAI MASINA LIETUVIŠKAS LYDEKAS
    23:25
    „BIEDRON“ VOBLERIAI MASINA LIETUVIŠKAS LYDEKAS

    Nors „Zebco" kompanijos vobleriai „Biedron" žūkladėžėje atrodo pilvoti ir nerangūs, tačiau jie neatpažįstamai  pasikeičia, kai atsiduria vandenyje: užtenka vos juntamo truktelėjimo, kad „biedronai" atgytų ir imtų nardyti kaip gyvos žuvelės.

     Autorius: Žvejo žinios / romada.lt

    Išvaizdos motyvacija

    Ar labai svarbu, kad vobleris maksimaliai tikroviškai imituotų žuvelę? Dabartinė voblerių gamybos konstravimo koncepcija teigia, kad tai būtina sąlyga, nes šio tipo masalai būtent savo tikroviška išvaizda provokuoja plėšrūną atakuoti. „Biedron" vobleriai iškalbingas pavyzdys, liudijantis anaiptol ne minėtos  teorijos naudai, o jų kūrėjai teigia, kad svarbiausia yra masalo spalva ir išraiškingos akys, kai masalas priartėja prie plėšriosios žuvies per „šūvio" distanciją, o iš tolo lydeką ar sterką vilioja voblerio žaismas, turintis „įteigti", jog akiratyje – lengvas grobis. Tad voblerio judesiuose turi būti užprogramuota sužeistos žuvelės elgsena arba „nerūpestingumo" imitacija.

    Vobleris Biedron Power Cast Sea Trout sinking 8cm

    „Biedron" vobleriai būtent tokie ir yra. Antra, netradicinė išvaizda – taipogi provokuoja plėšrūną atakuoti, o tai ypač svarbu žvejojant vandens telkiniuose, kurie patiria didelį spiningininkų presingą.Žuvys tokiuose vandens telkiniuose ilgainiui pradeda „atpažinti" spiningo masalus, todėl nepažįstami masalai geriau apdumia joms akis. Trečia, daugelio objektų išvaizda vandenyje iškraipoma optinės apgaulės, o „Biedron" voblerių išvaizda – būtent tokios optinės apgaulės pavyzdys.

     

    Masė ir žaismas

    „Biedron" voblerių gamoje – masalai nuo 8 iki 105g. Sunkiasvoriai „biedronai" atitinka „jerk bait" masalams būdingą žaismą, tačiau jį galima keisti, kaip ir masalo nėrimo gylį. Tokios variacijos numatytos masalų konstrukcijoje – kiekvieno „Biedron" voblerio nosyje – ne viena kaip įprasta tradicinių voblerių konstrukcijoje, o 2 ar net 4 kilputės skirtos prisegti masalą prie valo. Kuo kilpelė arčiau „Biedrono" kaktos, tuo sekliau plaukia masalas. Tokia konstrukcija pasižymi „Biedron" modeliai su liežuvėliais ir be jų. Visi jų iškirtinis braižas – unikalus žaismas. Na, o „Biedron" voblerių masė – tiesiogiai proporcinga masalo ilgiui: kuo didesnis masalas, tuo stambesnių egzempliorių žūklei jis skirtas.

    Vobleris Biedron Belly Dancer 8cm

    Beje, „Biedron" voblerių gamoje – ne tik universalūs modeliai, bet ir modeliai skirti vienos žuvų rūšies žūklei, pvz. sunkesnis už vanenį „Biedron" modelis „Power Cast Sea Trout" rekomenduojamas šlakių žūklei jūros priekrantėje, tačiau mūsų sąlygomis įdomiausi lydekų žūklės masalai, tarp kurių išsiskiria „jointed" tipo vobleriai.

    Vobleris Biedron Seatrout sinking 9cm

     

    Spalvos faktorius

    Unikaliu žaismu pasižymintis modelis „Biedron Tri Burner", gaminamas 8 cm (19 g) ir 13 cm (75 g), idealiai tinka lydekų žūklei, „tvičingo" metodu. Voblerio žaismui ir nėrimo gyliui koreguoti skirtos net 4 kilputės segtuko auselei įverti, kurios išdėstytos ant šio masalo „žiomenų" ir kaktos.

    Vobleris Biedron Tri Burner floating

    Masalo „uodega" (1/3 korpuso ilgio) atskirta nuo „kūno" įstrižu pjūviu ir sujungta su korpusu 2 lankstais. Todėl ji labai originaliai ir neįprastai viksnoja. Žūklės praktika parodė, kad šį žaismą labai sėkmingai papildo dvi spalvinės versijos – „Firetiger" ir „Star Wars". Abi jos puikiai tinka vilioti lydekas – pirmoji ryški žaliai geltona juodais dryžiais išmarginta ešerio imitacija, o antroje – žydrų ir rausvų tonų žaismas. Abi šios versijos rekomenduojamos naudoti lydekų žūklei pavasarį ir rudenį. 

    Peržiūrėta: 1461 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]