Ketvirtadienis
28.03.2024
14:46
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 888
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2013 » Birželis » 12 » Ar tikrai nebrangu palikti šiukšles žūklės vietoje ?
    19:33
    Ar tikrai nebrangu palikti šiukšles žūklės vietoje ?

    2013-05-29 aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pasirašė įsakymą, kuriuo iki dešimties kartų padidino aplinkai padarytos žalos atlyginimo dydžius. Šis įsakymas buvo derinamas su Žemės ūkio, Ūkio, Socialinės apsaugos ir darbo, Krašto apsaugos ir Teisingumo ministerijomis ir sulaukė jų pritarimo.

    dviese

    „Iki šiol atliekų, išmestų į aplinką, padarytos žalos tarifai buvo tik simboliniai. Tad visai nenuostabu, kad šį pavasarį tvarkydami miškus radome šimtus nelegalių „sąvartynėlių". Nuo šiol atliekos bus skirstomos tik į dvi kategorijas: pavojingąsias ir nepavojingąsias. Taip pat nustatėme minimalų žalos aplinkai dydį, kuris bus taikomas net už patį mažiausią atliekų kiekį, neteisėtai pašalintą aplinkoje", – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

    Iki šiol įkainis už išmestas statybines medžiagas buvo 1000 litų už toną, padangas – 1300 litų, kitas nepavojingas atliekas – 1800 litų, pavojingas atliekas – 12 tūkst. litų. Pagal naująjį įsakymą įkainis  už pavojingųjų atliekų išmetimą – 36 tūkst. litų už toną, nepavojingų – 15 tūkst. litų. Taip pat  nustatytas minimalus žalos aplinkai dydis, kuris ne mažesnis nei 1500 Lt pavojingoms atliekoms  ir 500 Lt - nepavojingoms. Tai aktualu tais atvejais, kai atliekų kiekiai yra pakankamai maži ir skaičiuojant pagal 1 tonai nustatytus įkainius žalos dydis sudarytų labai mažą sumą. Pavyzdžiui, už 1 kg nepavojingų atliekų aplinkoje pašalinimą žala sudarytų tik 15 Lt. Įsigaliojus šiam įsakymui, bus išvengta simbolinių dydžių, ir už patį mažiausią aplinkoje pašalintą atliekų kiekį pažeidėjas turės sumokėti ne mažiau kaip 1500 Lt , užteršus aplinką pavojingomis atliekomis,  ir 500 Lt. – nepavojingomis atliekomis.

    „Tikiuosi, kad nuo šiol teršėjai bus patys suinteresuoti tvarkyti atliekas taip, kad nekenktų ne tik gamtai, bet ir savo piniginei", – pažymi aplinkos ministras.

    Visuomenės informavimo skyrius, tel. 8~706 63662


    Parašė am.lt

    Peržiūrėta: 1215 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]