Penktadienis
26.04.2024
05:15
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2013 » Gegužis » 26 » Povandenines medziokles sautuvas(3)
    14:38
    Povandenines medziokles sautuvas(3)
    Hurricane senovinis veleninis šautuvas

    Ron Mullins informuoja, kad jo įsigytas senovinis povandeninis šautuvas vadinamas HURRICANE (uraganas). Ron pakvietė mane pas save nufotografuoti šį retą ir unikalų povandeninės medžioklės istorijos eksponatą. Šiam ginklui naudojama vienintelė guma, kuri juda per du povandeninio šautuvo priekyje esančius velenus. Guma įtempiama atlenkiamos sverties pagalba. Tai yra gana įdomi idėja. Pažiūrėkite į žemiau pateiktą Ron Mullins' senovinio Hurricane veleninio šautuvo paveikslėlį.



    Tai yra puikus antikvarinis povandeninis šautuvas. Jis buvo labai pažangaus įrenginio pavyzdys. Velenai priekyje yra iš mėlyno plastiko, greičiausiai polietileno. Guma turi arbaleto tipo metalines movas, kurios tvirtinasi prie metalinio wishbones‘o. Atkreipkite dėmesį, kad atlenkiama svertis turi tokius pat metalines movas ir pusiau wishbones‘ą, pritvirtintą prie žiedo . Vienintelė guma yra labai apdilusi dėl ilgalaikio atmosferos poveikio. Kadangi šis ginklas yra kolekcinis, todėl originali guma yra saugoma ir negali būti pakeičiama nauja medžiaga. Prašau pažiūrėkite į sekantį pusiau atlenktos atlenkiamosios sverties paveikslėlį. Atkreipkite dėmesį, kad viena mėlynos gumos pusė yra visiškai nutraukta. Jūs galite įsivaizduoti, koks iš tikrųjų yra mažas šis povandeninis šautuvas Ron‘o rankose.



    Pažiūrėjus iš arčiau matosi, kad antgalis yra paremtas ant aliumininio liejinio, kurį sudaro vamzdelis harpūno strėlei ir vamzdelis kiekvienai guminei juostai. Kabliukas, prie kurio tvirtinasi virvė, taip pat yra įtaisyta ant antgalio liejinio. Atkreipkite dėmesį, kad virvė išdėstyta iš kairės povandeninio šautuvo pusės, nors slankiojantis žiedas įrengtas antgalio centre. Dizaino požiūriu, svarbu saugoti virvę nuo galimo įsipaniojimo į gumą. Smaigalys turi dvi dailiai išdėstytas užkarpas. Daugelio senesnių povandeninių šautuvų gamybai buvo naudojamos užgrūdinto lydyto plieno strėlės, o ne termiškai apdirbtas nerūdyjantis plienas, kuris naudojamas šiandien.



    Sekantis paveikslėlis demonstruoja antgalio liejinį iš viršaus. Atkreipkite dėmesį į tamprius plastikinius vamzdelius, kurie pritaisyti už gumos šalia aliumininių movų. Šie plastikiniai vamzdeliai yra smūgio amortizatoriai, kurie saugo movas nuo atsitrenkimo į antgalį.



    Plieninė strėlė slankioja per aliumininio vamzdelio, kuris yra šautuvo korpusas, viršuje suformuotą griovelį.



    Hurricane atlenkiamoji svertis tvirtinasi ant iškilaus polio, esančio po šautuvo korpusu. Jūs galite matyti nerūdijančio plieno sąvaržą, kuri išlaiko svertį pakeltoje padėtyje. Žiedas, kuris laiko movas, yra pritvirtintas vieninteliu varžtu prie aliumininio vamzdelio.



    Auksčiau pateiktame paveikslėlyje jūs galite pamatyti užkarpą, už kurio tvirtinasi wishbones‘as. Ir pabaigai – šis povandeninis šautuvas buvo pagamintas Prancūzijoje.




    Straipsnį vertė Ra6ana


    Povandeninės medžioklės klubas,
    povandeninė medžioklė.
    Peržiūrėta: 1932 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]