Penktadienis
29.03.2024
08:05
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 888
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2013 » Gegužis » 26 » Povandenines medziokles sautuvas(2)
    14:37
    Povandenines medziokles sautuvas(2)
    Dimitri Rebikoff senovinis povandeninis šautuvas


    Vieną iš įdomiausių povandeninių šautuvų, su kuriais man kada nors yra tekę susidurti, suprojektavo ir pagamino prancūzų inžinierius Dimitri Rebikoff. Jis pirmiausia žinomas dėl jo našaus indėlio povandeninės fotografijos ir povandeninių laivų tyrinėjimo srityse. Jam priskiriamas ilgas įspūdingų laimėjimų sąrašas. Tačiau šiuo metu mano tikslas – ne išvardinti jo pasiekimus, o aprašyti labai įdomų Rebikoff senovinį povandeninį šautuvą. Neabejoju, kad yra labai daug dalykų, kurių aš nežinau apie šį istorinį ginklą ir jo istoriją.
    Šis ginklas pagamintas iš aukštos kokybės aukso spalvos anoduoto aliuminio. Šautuvo strėlė pagaminta iš cinkuoto plieno, o pats mechanizmas – nerūdijančio plieno detalių. Būtent šio konkretaus ginklo guma jau seniai suirusi, šiandien yra išlikęs tik wishbone‘as.



    Įdomu tai, kad guma ir strėlė yra įrengti po šautuvo korpusu, tai yra šautuvo vamzdžio apačioje. Užtaisant šautuvą, rankena paslenkiama link šautuvo antgalio. Strėlė su wishbone įstatoma šautuvo rankenoje. Wishbone‘as matomas virš gaiduko esančioje angoje.



    Kad užtaisytų Rebikoff ginklą, naras turi įstatyti strėlę, wishbone‘ą užtempti ant užkarpos, kuri yra rankenoje, prieš tai rankeną atstūmus į priekinę poziciją. Tuomet jis gali šautuvo buožę atremti į krūtinės ląstą ir nuspausti du plastikinius rutulio formos mygtukus, kurie yra abiejose rankenos pusėse. Pakeltas įrenginys neleidžia rankenai pasislinkti atgal. Tuomet jis gali suspausti ginklo rankeną ir ją grąžinti į pradinę padėtį, tai yra atstumti į šautuvo korpuso galą. Tokiu būdu guma yra įtempiama ir šautuvas yra užtaisytas.

    Įdomi šio ginklo savybė yra ta, kad naras turi galimybę tik dalinai užtaisyti povandeninį šautuvą, ta prasme, jei pagal aplinkybes yra reikalingas nestiprus šuvis.



    Straipsnį vertė Ra6ana


    Povandeninės medžioklės klubas,
    povandeninė medžioklė.
    Peržiūrėta: 1403 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]