Antradienis
16.04.2024
07:03
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2012 » Rugpūtis » 12 » Norvegijoje sugalvotas hibridinis menkių masalas
    15:23
    Norvegijoje sugalvotas hibridinis menkių masalas
    „Oktotvistas
    „Oktotvistas" – hibridinis jūrinės žūklės masalas, susidedantis iš dviejų skirtingų rūšių guminukų
    Oktotvistas – taip pavadinto masalo pavadinimas susideda iš dviejų angliškų žodžių – „octopus" ir „twister" šaknų. Šiuo terminu vadinamas hibridinis guminukas, kurį sugalvojo vokiečių meškeriotojai, gaudantys žuvis Norvegijos vandenyse.

    Prasto kibimo dienomis, kai menkės ir saidos dėl iki šiol neįmintų priežasčių nenoriai atakuoja pilkerius, šiaurės platumų žuvis vis tik galima suvilioti elastingais masalais – guminukais. Žinoma, jų dydis kelis kartus pranoksta tuos, mūsų akimis, didelius masalus, kuriuos naudojame mūsų krašto ežeruose gaudyti stambias lydekas.

    Dažniausiai naudojami žuvelės formos guminukai, tačiau pasitaiko dienų, kai tokie masalai – taip pat prastai vilioja šiaurines žuvis. Tada meškeriotojai konstruoja įvairius masalų vėrinius, dažniausiai susidedančius iš kelių kalmarų jauniklių imitacijų, pritvirtintų trumpais pavadėliais prie pagrindinio valo. Kalmarų ir sepijų jaunikliai sudaro nemažą dalį šiaurės platumų žuvų mitybos racione. Tokius vėrinius, tik su žymiai mažesniais guminukais meškeriotojai naudoja vilioti Baltijos menkes.

    Kalmaro jauniklio imitacija, kuri vadinama „octopus" – nėra savarankiškas masalas, tačiau jo veiksmingumas keleriopai padidėja, jei naudojamas stambus guminukas, imituojantis kalmaro jauniklį. Bet tokie guminukai, kurių dydis tiktų gaudyti stambias žuvis, gaminami daugiausiai marlinų, durklažuvių ir tunų žūklei velke ir yra tuščiaviduriai. Todėl vokiečių meškeriotojai nutarė patys susikonstruoti reikiamą guminuką. Toks masalas suduriamas iš paties didžiausio serijinio „octopus" guminuko (15 cm) ir dabar taip pat gana reto „kirmėlės" formos guminuko – „twister" (15-20 cm).

    Kalmaro „čiuptuvai" pora centimetrų patrumpinami. Tada jis užveriamas ant  0,8-1mm skersmens valo, prie kurio pririšamas 6/0-10/0 numerio ilgakotis jūrinis „Seacor" kabliukas su užkartėlėmis ant kotelio. Tada ant kabliuko užveriamas guminukas. „Octopus" guminukai – tuščiaviduriai, tad tokį masalą kaip sijoną lengva užmauti ant „tvisterio" priekio. Kad kalmaro imitacija nenusmuktų, ji fiksuojama ant valo užmautu guminiu rutuliuku. Štai toks masalas vadinamas „oktotvistu".

    Kokios spalvos „oktotvistai" geriausiai vilioja žuvis? Vienareikšmiško atsakymo nėra, nes įmanomi įvairiausi spalvų deriniai. Populiarūs raudonų ir geltonų, juodų ir geltonų, žydrų ir raudonų, raudonų ir žalių „octopus" ir „twister"masalų deriniai. „Oktotvistai" jau naudojami gaudyti Baltijos menkes, tačiau įdomiausia, kad vietoj guminunio rutuliuko užvėrus švininį svarelį su kiauryme, šis masalas puikiai tinka ežeruose gaudyti lydekas.


    Linas Marukas / 15min.lt

    Peržiūrėta: 1839 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]