Antradienis
23.04.2024
15:51
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2013 » Balandis » 19 » Neršiančias lydekas gaudę brakonieriai padarė žalos gamtai už 39 tūkst. litų
    19:43
    Neršiančias lydekas gaudę brakonieriai padarė žalos gamtai už 39 tūkst. litų

    Pirmadienį Šilutės aplinkosaugininkai sulaikė penkis brakonierius, gaudžiusius neršiančias lydekas Minijos ichtiologiniame draustinyje ir padariusius didžiulės žalos šių žuvų ištekliams. Brakonieriams nepavyko pasprukti. Sulaikytieji jau buvo sugavę 24 lydekas. Kai kurios iš jų dar buvo nespėjusios išneršti, apkibusios ikrais. Lydekos neršė net brakonierių nešamos iki maišo. Ikrais buvo nusėti ir piktadarių drabužiai.

    Kaip sakė Klaipėdos RAAD‘o direktorius Andrius Kairys, ši žuvų ištekliams saugomoje teritorijoje padaryta žala preliminariai įvertinta 39 tūkst. litų, ir brakonieriai privalės ją atlyginti. Taip pat kiekvienas pažeidėjas turės sumokėti administracinę baudą, kuri gali siekti iki tūkstančio litų. Pažeidimo įrankiai ir priemonės konfiskuotos.

    Šiuo metu visoje šalyje vyksta aplinkosauginė akcija „Lydeka 2013", skirta neršiančioms lydekoms apsaugoti. Jos metu aplinkosaugos pareigūnai nuolat rengia reidus prie vandens telkinių, juos itin atidžiai stebi. Vėluojant pavasariui kai kuriuose telkiniuose lydekų nerštas prasidėjo tik dabar. Kaip ir kasmet, Minijos žemupyje jas į nerštavietes vilioja iš užliejamų pievų polderiuose įrengtų siurblinių pumpuojamas šiltesnis vanduo. Į tokias vietas lydekos nuo seno atplaukia išneršti. Čia jas nuolat prižiūri, puoselėja ir stebi aplinkosaugininkai.

    Pirmadienį jie prie Kintų kaimo esančios siurblinės (Šilutės r.) pamatė ant vandenį sulaikančio pylimo stovintį žmogų su žiūronais ir stebintį į siurblinę vedančius kelius. Kitas žmogus stebėjo upės vagą toje vietoje, kur į Miniją įteka polderiuose išpumpuojamas vanduo. Dar du vyrai susidariusioje įlankėlėje prie siurblinės šliuzų gaudė neršiančias lydekas tinkliniais samčiais, o trečiasis pagautas žuvis užmušdavo ir nešdavo į sausose žolinėse sąnašose paslėptą maišą.

    Kadangi brakonieriai buvo penkiese ir tikėtasi sulaukti jų pasipriešinimo, juos sulaikant dalyvavo visi Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai. Penki inspektoriai tarnybiniais automobiliais blokavo sausumos kelius, o vienas ekipažas kateriu atplaukė Minijos upe, kad užkirstų pažeidėjams galimybę pabėgti vandeniu. Buvo iškviesti ir policijos pareigūnai. Visi sulaikyti pažeidėjai – Kiškių kaimo (Šilutės r.) gyventojai. Kai kurie iš jų jau anksčiau bausti už tokį brakonieriavimą. Kadangi žuvų ištekliams padaryta labai didelė žala, svarstoma galimybė šį brakonieriavimo atvejį perduoti Šilutės rajono prokuratūrai dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo.


    15min.lt


    Peržiūrėta: 1008 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]