Šeštadienis
20.04.2024
13:31
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2012 » Liepa » 7 » Nauja valų era – unifilamentas
    17:55
    Nauja valų era – unifilamentas

    Daugelį metų žuvis gaudėme tik monofilamentiniu valu ir net negalvojome, kad gali būti koks nors kitas valas. Rinkoje atsiradęs pintas valas sukėlė revoliuciją – laimikių visi ėmė pagauti gerokai daugiau, nes valus galima buvo šiek tiek paploninti, o jų išlaikomas svoris padidėjo keleriopai. Dar vėliau valų gamintojai metė naują kozirį – fluorokarboną. Ir kurį laiką rinkoje stojo tyla. Tarsi ir visi valai atrasi, tarsi ir visų žvejų poreikiai patenkinti.

    Tačiau stambiųjų žūklės įrankiu gamintojų laboratorijose darbas niekada nebuvo sustojęs. Užduotis visiems aiški – kuo plonesnis ir kuo tvirtesnis valas. Pirmieji šį iššūkį įveikė Berkley. Po 6 metų tyrinėjimo ir bandymų jie sukūrė unifilamentinį valą. Jo gamybos technologija visiškai kitokia, nei monofilamento, kai valas, liaudiškai tariant, liejamas iš vientisos medžiagos. Tai ir ne pintas valas, kur į vieną gyslą susukamos kelios gijos.

    Berkley unifilamentas, kuriam gamintojai suteikė NanoFil vardą, gaminamas molekuliniame lygmenyje jungiant Dyneema polietileninių gyslų gijas. Toks jungimas užtikrina valo vienalytiškumą ir super tvirtumą tiek svorio laikymo, tiek atsparumo trinčiai atžvilgiu. Tuo pat metu valas išlieka labai švelnus ir slidus.
    Gamintojų teigimu, NanoFil valas optimizuotas naudojimui ant spiningo ričių: puikiai slysta metimo metu ir yra labai tvirtas. Tačiau pabendravus su žvejais, kurie jau 2011-aisiais šį valą išbandė Lietuvoje, NanoFil nepakeičiamas ten, kur reikalingas kuo plonesnis valas, kur reikia kuo toliau užmesti, o žuvų kibimai itin atsargūs. Įsivaizduokit, kaip pasikeis jūsų rezultatai, kai lydekų žūklėje galėsite drąsiai naudoti 0,08 - 0,1 mm valą? O menkes traukti su 0,16 mm valu? O kokiu greičiu stintinė sistemėlė skęs į ežero gelmes, kai ant ritės – 0,06 mm valas?

    Peržiūrėta: 1082 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]