Penktadienis
29.03.2024
17:28
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 2
megėju: 2
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 888
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2013 » Sausis » 24 » Medikai įspėja poledinės žūklės mėgėjus: per šalčius alkoholis nesušildys
    17:12
    Medikai įspėja poledinės žūklės mėgėjus: per šalčius alkoholis nesušildys
    Kuršių marių vandenis sustingdžius ledui sujudo poledinės žūklės mėgėjai: stintautojai nuo savaitgalio nutūpė marias. Sinoptikai prognozuoja dar didesnius šalčius, o medikai įspėja žvejus ant ledo elgtis atsakingai.

    Jau kelias dienas ant Kuršių marių ledo – sujudimas. Ledas jau pakankamai tvirtas, puikiai kimba ir stintos. Į pamarį suvažiavo poledinės žūklės aistruolių iš visos Lietuvos.

    Poledinės žūklės mėgėjai nusėdę ir Danę. Žūklautojai ant upės ledo įsitaisė ir pačiame miesto centre.

    Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis primena dvi pagrindines taisykles ant ledo: tinkamai apsirengti ir tinkamai elgtis.

    „Svarbu saugotis ir neįkristi į vandenį, kol sėdi sausas – ne tokia didelė rizika sušalti. Šiais laikais žvejams yra itin kokybiškos aprangos. Netgi, sakyčiau, tobulos. Su ja netgi sušalti sudėtinga", – aiškino medikas, ir pats mėgstantis laisvą laiką leisti prie eketės.

    Anot jo, šaltu oru reikia vengti alkoholio. „Tik iš pradžių atrodo, kad kūnas sušilo, tačiau tai apgaulinga", – teigė R.Juodviršis. Medikas pataria pajutus, kad kūnas ima šalti, pavaikščioti, prasimankštinti. „Galima papildomą eketę iškirsti", – juokėsi R.Juodviršis.

    Tik iš pradžių atrodo, kad kūnas sušilo, tačiau tai apgaulinga.

    Anot jo, medikams itin retai tenka rūpintis poledinės žūklės mėgėjais – dažniausiai jie būna prityrę ir moka pasirūpinti savimi. „Iš tiesų žymiai daugiau iškvietimų dėl nušalimų turime mieste", – teigė specialistas.

    Žmogui ilgai būnant šaltyje, organizmas nesugeba palaikyti reikiamos temperatūros. Bendrasis kūno sušalimas – tai kūno temperatūros sumažėjimas iki mažiau nei 35 laipsnių šilumos.

    Šaldamas žmogus tampa viskam abejingas, mieguistas.

    Sušalus galūnes patariama jas merkti į kambario temperatūros vandenį ir pamažu į jį pilti šiltesnį vandenį. Atšalus visą kūną – gulti į vonią, pripildytą vandeniu, kurio temperatūra maždaug 20 laipsnių šilumos. Į vonią pamažu pilti šiltesnį vandenį. Vonią gali pakeisti kompresai. Sušildytą odą reikia šiltai apkloti. Nerekomenduojama trinti ir masažuoti. Sušalus patariama gerti daugiau arbatos.

    Peržiūrėta: 883 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 5.0/1
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]