Trečiadienis
24.04.2024
11:57
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 2
megėju: 2
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2012 » Rugpūtis » 12 » Karosų žuklė plūdine meškere
    14:58
    Karosų žuklė plūdine meškere

    karosasTurbūt kiekvienas, dar mažas būdamas yra gaudęs karosus.. Atrodo viskas labai paprasta su jais, imi pludę iš kamščio, dedi kablį ir eini i prudelį. Kaimuose, manau daug kas taip ir gaudo, o aš pabandysiu paaiškinti šiektiek kitokią ju gaudymo sistemą.

    Visų pirma, karosų gaudymui reikia pasirinkti tam tinkamą laika, iš patirties sakau, kad didieji karosai geriausia kimba švintant arba saulei leidžiantis.

    Sistemele kurią as naudoju jų gaudymui:

    Imu paprastą iki 3,6m meskerykotį, galima naudoti ir spiningą, priklauso ar krantas švarus, aš naudoju 3,6m ilgio meškerę. Ritei specialaus dėmesio neskiriu, kokią turiu, tokią dedu, ant mano karosinės meškerės uždėta Mangan RDS, kuri kainuoja vos ~20lt. Meškerykotis, taipat panašios kainos. Valas - pagrindinis iki 0,22mm, pavadelis iki 0,16mm. storesnį pavadelį dedu tik jei karosai buna jau daugiau nei geras delnas. Kabliukus naudoju Gamakatsu - LS 1050 16dydžio kabliukus, jie ploni, taigi mažą karosą bus lengva paleisti, jį mažai sužeisim. Pludę taipat naudojų pagal krantą, jei žolės ir reikia toliau užmesti, dedu didesnę, jei nera žolių puikiai tinka ir maža.

    Sistemelę rišu labai paprastai,  pirmiausia ant valo užmaunu vadinamajį "stoparą" gumelę arba siuliuką gyliui nustatyti. Toliau dedu suktuką su karabinu, prie jo bus prikabinta pludė, karabina dedu dėl to, kad pludę galėčiau kada noriu pasikeist ir reiktu pasiderint tik svorius, visos sistemelės traukiot nereiktu. Už suktuko vienas svarelis ,mažas, su juo pakelsim pludę nuo pavadėlio, kad nesipintu, kitus svarelius dedu didesnius, aišku pagal pludės svorį. Toliau suktukas, prie jo pavadelis ir kabliukas. Mažaji svarelį, keliame i viršu, kad palenkus pludę jos galas būtu prie dydžiųjų svarelių, taip išvengsim pinimusi.

    Karosus dažniausia šeriu duona arba kombikormu, gaudau ne visai dugne, vidurinam vandens sluoksnyje, masalas, dažniausia kapotas sliekas, mažais gabaliukais suplėšau slieką ir šonu suveriu jį ant kabliuko.

    Tokia trumpa pamokėlė iš manęs apie karosų gaudyma pludine meškerimi, tvenkinyje.

    Nei žvyno nei uodegos, iki susitikimų kituose straipsniuose.

    Marijus

    Peržiūrėta: 1186 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]