Penktadienis
29.03.2024
17:40
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 888
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2012 » Gegužis » 12 » BROWNING CENEX MATCH – VALAS VĖJUOTAM ORUI
    15:08
    BROWNING CENEX MATCH – VALAS VĖJUOTAM ORUI

    Kiekvienas plūdininkas, meškeriojantis tolimojo užmetimo „match" stiliaus meškere yra susidūręs u vadinamuoju „šoninio vėjo" efektu. Kai ant vandens „nutupia" 40-50 m ilgio valo atkarpa, net menkas vėjo gūsis ją, išsitiesusią ant vandens paviršiaus, tuojau pat išsiriečia lanku.


    Ką tai reiškia, kai rimtos žuvies kibimo tenka laukti ne minutę, o kelioliką? Tai reiškia, jog sutrumpėjus valui, plūdė paplaukia arčiau kranto, t.y. iš to taško, į kurį buvo užmesta, o kartu su ja plaukia ir masalas. Tai būtų ne ypač blogas variantas, jei masalas neturėtų būti nugrimzdęs ten, kur išbertas jaukas, prie kurio būriuojasi žuvys. Jei masalas pasišalina iš jų akiračio, tai daugiau kaip per pusę sumažėja kibimo tikimybė.

    „Šoninio vėjo" efektas pastebimas net per visišką štilį, o vėjuotomis dienomis jis paprasčiausiai gadina kraują. Todėl patyrę meškeriotojai smeigia meškerykočiu į vandenį, kad valas imtų grimzti. Tada vėjas jo nekabina. „Browning" kompanijos (Anglija) ekspertai siūlo tokiais atvejais naudoti CENEX MATCH SINKING LINE valą, kuris parduodamas pakuotėje po 150 m.

     

     

    Cenex Match Sinking Line valas gana greitai grimzta, todėl praėjus trumpam laikui po masalo užmetimo būna nebepasiekiamas vėjui   

    Šis ypatingu tvirtumu pasižymintis valas, kurio struktūra – molekulių pynė, yra sunkesnis už vandenį ir, atsidūręs ant jo paviršiaus tuojau pat ima grimzti. Toks valas ypač parankus, kai ant vandens plaukioja žiedadulkių sluoksnelis ar jis padengtas kokių nors medžiagų plėvele ir mechaniniu būdu būna sunku valą nugramzdinti.

    Padedančio „šoninio vėjo" efekto išvengti valo „Romados" parduotuvėse klauskite pardavėjų – valas prieinamas 0,14, 0,16 ir 0,18 mm skersmens.


    Publikuota: 2012 Gegužė Autorius: Žvejo žinios / romada.lt

    Peržiūrėta: 1410 | Patalpino: ltboss | Reitingas: 0.0/0
    Viso komentarų: 0
    Pridėti komentarą gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Prisijungti ]