Penktadienis
19.04.2024
11:15
Dalintis
Registracija
Statistika
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Viso žvejyboje: 1
megėju: 1
žveju: 0
Translator
Draugai
  • www.meskeriotojas.lt/
  • www.fish46.ucoz.ru/
  • www.romada.lt
  • www.zvejo.tv
  • www.zvejybosreikmenys.lt/kategorija/naujienos/
  • Apklausa
    Kokius naudojat masalus?
    Viso atsakymu: 889
    Paieška
    :)
    funny gifs
    Orai
    Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней Метеонова - прогноз погоды на 14 дней

    Zvejys.ucoz.com

    Pradžia » 2013 » Sausis » 24
    Kuršių marių vandenis sustingdžius ledui sujudo poledinės žūklės mėgėjai: stintautojai nuo savaitgalio nutūpė marias. Sinoptikai prognozuoja dar didesnius šalčius, o medikai įspėja žvejus ant ledo elgtis atsakingai.

    Jau kelias dienas ant Kuršių marių ledo – sujudimas. Ledas jau pakankamai tvirtas, puikiai kimba ir stintos. Į pamarį suvažiavo poledinės žūklės aistruolių iš visos Lietuvos.

    Poledinės žūklės mėgėjai nusėdę ir Danę. Žūklautojai ant upės ledo įsitaisė ir pačiame miesto centre.

    Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis primena dvi pagrindines taisykles ant ledo: tinkamai apsirengti ir tinkamai elgtis.

    „Svarbu saugotis ir neįkristi į vandenį, kol sėdi sausas – ne tokia didelė rizika sušalti. Šiais laikais žvejams yra itin kokybiškos aprangos. Netgi, sakyčiau, tobulos. Su ja netgi sušalti sudėtinga", – aiškino medikas, ir pats mėgstantis laisvą laiką leisti prie eketės.

    Anot jo, šaltu oru ... toliau
    Peržiurėta: 885 | Idėjo: ltboss | Data: 24.01.2013 | Komentarai (0)



    Aplinkos apsaugos inspektoriai, pasieniečiai, Žuvininkystės tarnybos darbuotojai savaitgalį visoje šalyje rengia reidą, kurio metu bus tikrinama, ar poledinės žūklės mėgėjai yra įsigiję žvejybos leidimus ir ar yra deramai pasirūpinę savo saugumu.

    „Daugumai šalies vandens telkinių pasidengus pakankamai stora ledo danga, į poledinę žūklę išsiruošia vis daugiau žvejybos mėgėjų.

    Siekdami patikrinti, ar jie yra įsigiję žvejybos leidimus, ar turi specialias apsaugos priemones – smaigus, kurie yra privalomi žvejojantiems ant ledo, aplinkosaugininkai ateinantį savaitgalį visoje šalyje rengia reidą", – rašoma Aplinkos ministerijos ketvirtadienį išplatintame pranešime.

    Reido metu ypatingas dėmesys bus skiriamas žvejybai Kuršių mariose, kur, kaip teigiama, bus sutelktos bene gausiausios aplinkos apsaugos inspektorių pajėgos – čia dirbs mažiausiai penki jų ekipažai.

    Ne mažiau kaip keturi ekipažai kontroliuos žvejybą ir Kauno mariose.

    Daugiausia vande ... toliau
    Peržiurėta: 974 | Idėjo: ltboss | Data: 24.01.2013 | Komentarai (0)

    Mėgėjų žvejybai propaguoti du kartus per metus – liepos 6 d. ir rugpjūčio 15 d. – visuose valstybiniuose vandens telkiniuose (išnuomotuose ir neišnuomotuose), kuriuose mėgėjiška žūklė nėra draudžiama ir kuriuose neorganizuota limituota žvejyba, taip pat Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose visi asmenys turės teisę žvejoti nemokamai. Be meškeriotojo bilieto ar žūklės leidimo taip pat gali būti leidžiama žvejoti žūklės varžybų metu, suderinus su Aplinkos ministerijos regiono aplinkos apsaugos departamentu ar žūklės ploto naudotoju. Šias naujoves numato Mėgėjiškos žūklės taisyklės, kurias aplinkos ministras pakeitė prieš tris savaites.


    Pakeistose taisyklėse atsirado naujų sąvokų – „licenciją" pakeitė „meškeriotojo kortelė", leidimą žvejoti neišnuomotuose vandens telkiniuose – „meškeriotojo bilietas", leidimą žvejoti išnuomotuose vandens telkiniuose – „žūklės leidimas".

    Kaip sakė Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Gamtos išteklių skyriaus ... toliau
    Peržiurėta: 983 | Idėjo: ltboss | Data: 24.01.2013 | Komentarai (0)