Jau ne pirmą amžių pamaryje laikomasi iš kuršių paveldo kilusios tradicijos, kad ant Kūčių stalo turi būti išvakarėse ar net tą pačią dieną sugautos menkės kepsnys. Metai bėga, tačiau niekas nesikeičia, kaip ir prieš šimtą metų viską lemia oro sąlygos: jei nesiaus audros ir laivai galės išplaukti į atvirą jūrą tiek meškeriotojai, tiek verslininkai atplukdys į krantą menkių.
Atvyksta iš įvairių krašto vietų
Meškeriotojams gardžiausios yra pačių sumeškeriotos menkės, todėl trumpiausių metuose dienų savaitę, pamario meškeriotojai gaudo kiekvieną žinią apie meteorologinę situaciją, apie tai ar laivybai uosto akvatorijoje ir ties jūros vartais, o visos vietos laivuose, plukdančiuose į jūros kvadratus, kur telkiasi dabar menkių tuntai, užsakytos iš anksto.
Menkių meškeriojimas, baigiantis metams, ne tik sena pamario tradicija, bet ir gana nauja tendencija, kuri išpopuliarėjo visame krašte. Meškeriotojas iš Suvalkijos Raimondas Kupčinskas, su kuriuo pakliuvome į vie
...
toliau